Rediger og del video av høy kvalitet med iMovie

Du kan redigere og dele video i formater av høy kvalitet som 4K og 60 bps med iMovie på iPhone, iPad eller Mac.

Med iMovie for iOS1 og iMovie for macOS2 kan du redigere og dele videoer som er tatt opp i formater av høy kvalitet, så lenge noen av klippene i prosjektet opprinnelig ble tatt opp i et format av høy kvalitet. Hvis du vil ha overlegen skarphet og kvalitet, bør du ta opp og redigere video i 4K. Hvis du vil ha en jevnere og mer realistisk stil, bør du ta opp og redigere video med 60 bps.

1 For iMovie for iOS støttes redigering og deling av 4K-video på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air 2, iPad Pro og nyere enheter.

2 For iMovie for macOS støttes redigering og deling av 4K-video på Macer fra 2011 eller nyere med minst 4 GB minne.

Ta opp video av høy kvalitet

Du kan angi at iPhone eller iPad skal ta opp video av høy kvalitet. Hvis du tar opp video med en enhet som ikke er laget av Apple, må du se i instruksjonene fra produsenten for å finne ut hvordan du angir at enheten skal ta opp video av høy kvalitet.

Redigere video av høy kvalitet

Når du har tatt opp video av høy kvalitet, er det bare å legge til videoklippene i prosjektet i iMovie. Du kan kombinere videoklipp av høy kvalitet med andre typer videoklipp og bilder i samme prosjekt.

Redigere video av høy kvalitet i iMovie på iPhone eller iPad

I iMovie på iPhone eller iPad må du passe på at prosjektet har minst ett videoklipp av høy kvalitet. Du kan også dele en video av høy kvalitet hvis prosjektet inneholder bare bilder.

Redigere video av høy kvalitet i iMovie på Mac

I iMovie på Mac må du sørge for at det første klippet som du legger til i prosjektet, er et videoklipp av høy kvalitet. Det første klippet du legger til i et prosjekt, avgjør hvilket format hele prosjektet får.

For å bekrefte videoformatet til prosjektet klikker du på Innstillinger øverst til høyre på tidslinjen. Formatet til det gjeldende prosjektet vises under Prosjektinnstillinger i vinduet.

Dele video av høy kvalitet

Du kan dele video av høy kvalitet i iMovie på iPhone, iPad eller Mac.

Dele video av høy kvalitet på iPhone eller iPad

1. For et prosjekt med 60 bps åpner du Innstillinger-appen, trykker på iMovie, og deretter velger du «Enable 60 fps export» (Aktiver eksport med 60 bps). For et 4K-prosjekt går du til neste trinn.
  2. Med en film eller trailer valgt i Prosjekter-visningen eller åpnet i tidslinjen trykker du på Del-knappen  .
  3. Trykk på Del-knappen.
  4. Trykk på Arkiver video.
  5. Velg 4K (for en 4K-video) eller ett av alternativene for 60 bps (for en video med 60 bps) som eksportstørrelse. iMovie eksporterer videoen til Bildebibliotek i Bilder-appen.

Du kan også dele en video av høy kvalitet direkte fra iMovie til YouTube. Når du deler til andre nettsteder, kan videoen konverteres til en lavere oppløsning.

Dele video av høy kvalitet på Mac

1. Med en film eller trailer valgt i Prosjekter-visningen eller åpnet i tidslinjen, klikker du på Del-knappen  .
  2. Velg Fil som mål.
  3. Klikk på Oppløsning-lokalmenyen, og velg deretter 4K (for en 4K-video) eller ett av alternativene for 60 bps (for en video med 60 bps) som eksportstørrelse.
  4. Angi andre alternativer, klikk på Neste, og lagre deretter filmen.

Du kan også dele en video av høy kvalitet direkte fra iMovie til YouTube. Når du deler til andre nettsteder, kan videoen konverteres til en lavere oppløsning.

Se et prosjekt i 4K mens du redigerer

På iMac med Retina 5K-skjerm kan du med iMovie 10.1 eller nyere se piksel-for-piksel 4K-video mens du redigerer filmen. Sett først iMovie i fullskjermmodus ved å klikke på den grønne knappen øverst til venstre i vinduet. Deretter drar du den nedre kanten av visningen for å utvide til maksimal størrelse, som viser 4K-video i en oppløsning på 100 %.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.