Slik redigerer du med tredjeparts apper og utvidelser i Photos

Lær hvordan du redigerer bilder og videoer med tredjeparts utvidelser i Photos for iOS og macOS. Og finn ut hvordan Photos og tredjeparts apper fungerer sammen på Mac.

Tredjeparts apper og utvidelser utvider redigeringsalternativene dine i Photos for iOS og macOS. Du kan bruke redigeringer fra flere apper og utvidelser på ett bilde, eller du kan bruke en kombinasjon av apper og utvidelser samt redigeringsverktøyene som er bygd inn i Photos.

Installer apper som tillater redigering eller tilbyr utvidelser

Bruk App Store på enheten til å finne og installere apper som tillater fullstendig redigering fra Photos eller inkluderer utvidelser til Photos. Apper som inkluderer utvidelser har vanligvis informasjon om dette i beskrivelsen; søk etter begrep som «Photos utvidelse» for å utforske flere apper.

Photos for macOS High Sierra gjør det enkelt å finne tredjeparts apper:

1. Dobbeltklikk på et bilde i biblioteket for å åpne det i enkeltbildevisning, og klikk på Rediger.
  2. Klikk på Utvidelser, og velg så Mer.

Mac App Store åpner et utvalg tredjeparts bilderedigeringsapper som er kompatible med Photos.

Slå på tillegg på Mac

Når du har installert apper som inkluderer Photos-utvidelser på Mac, slår du utvidelsene på:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Tillegg.
  2. Klikk på Photos-redigering i venstre sidepanel. Appene som inkluderer Bilder-tillegg, vises.
  3. Slå på tilleggene du vil bruke i Bilder. Du kan også dra dem opp eller ned for å justere visningsrekkefølgen i Bilder.

Slå på tillegg på iPhone, iPad eller iPod touch

Når du har installert apper som inkluderer Photos-utvidelser på iOS-enheten, slår du utvidelsene på:

1. Åpne Bilder-appen, og trykk deretter på et bilde.
  2. Trykk på Rediger og trykk på .
  3. Sveip til venstre i menyen som vises, til du ser Mer-knappen, og deretter trykker du på den.
  4. Du ser appene dine som inkluderer Bilder-tillegg. Du kan slå dem på eller av, eller dra dem opp eller ned for å endre rekkefølgen. Trykk på Ferdig når du er ferdig.

Redigere bilder med tillegg på Mac

1. Dobbeltklikk på et bilde i biblioteket for å åpne det i enkeltbildevisning, og klikk på Rediger.
  2. Klikk på .
  3. Velg en app fra menyen som vises.
  4. Rediger bildet med tilleggsverktøyene som vises til høyre.
  5. Når du er fornøyd med endringene, klikker du på Arkiver endringer. Du kan velge et annet tillegg hvis du vil gjøre flere endringer, eller du kan bruke hvilket som helst av redigeringsverktøyene som er innebygd i Bilder.
  6. Når du er ferdig med alle endringene, klikker du på Ferdig for å avslutte redigeringsmodus.

Rediger bilder i tredjeparts apper på Mac.

Med Photos for macOS High Sierra kan du sende bilder til de fleste tredjeparts bildeapper for redigering, og lagre endringene rett tilbake i biblioteket ditt.

1. Control-klikk på et bilde og velg Rediger med fra kontekstmenyen. Velg så fra listen over tredjeparts redigeringsapper på Mac. Du kan også klikke på et bilde og velge Bilde > Rediger med i menylinjen.
  2. Bildet åpnes i den tredjeparts appen du velger. Gjør endringene dine og lagre.
    Hvis appen lagrer bilder i et ikke-standard format, ser du etter et alternativ for å lagre som JPEG eller et annet format som Photos støtter.

Det redigerte bildet vises automatisk i Photos.

Redigere bilder med tillegg på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Bilder-appen, og trykk deretter på et bilde.
  2. Trykk på Rediger og trykk på .
  3. Velg en app fra menyen som vises.
  4. Rediger bildet med verktøyene til tillegget.
  5. Klikk på Ferdig når du er fornøyd med endringene. Du kan velge et annet tillegg for å endre bildet ytterligere, eller du kan bruke hvilket som helst av redigeringsverktøyene som er innebygd i Bilder.
  6. Når du er ferdig med alle endringene, klikker du på Ferdig for å avslutte redigeringsmodus.

Les mer

• Når du redigerer et bilde med tredjeparts utvidelser eller de innebygde verktøyene som Photos tilbyr, kan du alltid begynne på nytt med det opprinnelige bildet. Åpne bildet i redigeringsmodus, og klikk deretter på Gjenopprett original på Mac, eller trykk på Tilbakestill hvis du bruker en iOS-enhet.
  • Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek, vil dette holde bildene dine organisert og oppdatert overalt der du bruker samme Apple-ID. På den måten vil alle endringer du gjør på én enhet, også vises på de andre enhetene dine.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.