Om sikkerhetsinnholdet i Xcode 7.0

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Xcode 7.0.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen fra Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig brukes CVE-IDer som referanse til sårbarheter for ytterligere informasjon.

Hvis du vil ha mer informasjon om sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

Xcode 7.0

• DevTools

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: En angriper kan være i stand til å omgå tilgangsrestriksjoner

Beskrivelse: Det var et API-problem i apache-konfigurasjonen. Dette problemet ble løst ved å oppdatere header-filene til å bruke den nyeste versjonen.

CVE-ID

CVE-2015-3185 : Branko Äibej fra Apache Software Foundation

• IDE Xcode Server

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: En angriper kan få tilgang til begrensede deler av filsystemet

Beskrivelse: Det var et sammenligningsproblem i node.js send-modulen før versjon 0.8.4. Dette problemet ble løst ved å oppgradere til versjon 0.12.3.

CVE-ID

CVE-2014-6394 : Ilya Kantor

• IDE Xcode Server

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: Flere sårbarheter i OpenSSL

Beskrivelse: Det var flere sårbarheter i node.js OpenSSL-modulen før versjon 1.0.1j. Disse problemene ble løst ved å oppdatere OpenSSL til versjon 1.0.1j.

CVE-ID

CVE-2014-3513

CVE-2014-3566

CVE-2014-3567

CVE-2014-3568

• IDE Xcode Server

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å inspisere trafikk til Xcode Server

Beskrivelse: Tilkoblinger til Xcode Server kan ha blitt gjort uten kryptering. Dette problemet ble løst gjennom forbedret nettverkstilkoblingslogikk.

CVE-ID

CVE-2015-5910: en anonym forsker

• IDE Xcode Server

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: Byggvarslinger kan bli sendt til utilsiktede mottakere

Beskrivelse: Det var et tilgangsproblem i håndteringen av e-postlister for lager. Problemet ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-ID

CVE-2015-5909 : Daniel Tomlinson fra Rocket Apps, David Gatwood fra Anchorfree

• subversion

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.4 eller nyere

Virkning: Det var flere sårbarheter i svn-versjoner før 1.7.19

Beskrivelse: Det var flere sårbarheter i svn-versjonene før 1.7.19. Disse ble rettet ved å oppdatere svn til versjon 1.7.20.

CVE-ID

CVE-2015-0248

CVE-2015-0251

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.