Flytte Apple Watch over til en ny iPhone

Når du er klar for en ny iPhone, kan du overføre Apple Watch fra den gamle iPhone-enheten til den nye.

Dette trenger du når du bytter

Hvis du ikke har den gamle iPhone-enheten, må du følge noen andre trinn. Velg et alternativ nedenfor.

Hvis du har den gamle iPhone-enheten

Følg disse trinnene for å sikkerhetskopiere Apple Watch før du sammenkobler med den nye iPhone-enheten.

Oppdatere den gamle iPhone-enheten

Før du bytter Apple Watch til en ny iPhone, må du oppdatere den gamle iPhone-enheten og oppdatere Apple Watch. Det kan ta fra flere minutter til en time å fullføre oppdateringen. Det kan være lurt å oppdatere over natten eller vente til du har tid, og du må sørge for at begge enhetene er ladet.

Apple Watch-appen viser én tilgjengelig programvareoppdatering.

Sjekk innstillingene for Helse og Aktivitet

Hvis du sikkerhetskopierer med iCloud, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og kontrollerer at Helse er på.

Hvis du sikkerhetskopierer med iTunes, må du kryptere sikkerhetskopien for å lagre Helse- og Aktivitet-innhold.

iCloud lagrer ikke Aktivitetsdeling-data.

iCloud-innstillinger på iPhone X.

Sikkerhetskopiere den gamle iPhone-enheten

Følg disse trinnene for å sikkerhetskopiere den gamle iPhone-enheten i iCloud eller iTunes. iPhone sikkerhetskopierer også Apple Watch. Finn ut hva som blir sikkerhetskopiert

Konfigurere den nye iPhone-enheten

Konfigurer den nye iPhone-enheten. Når du blir spurt om du har en iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopi, velger du den nyeste sikkerhetskopien din for å gjenopprette data fra den gamle enheten til den nye. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdatert. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen.

Når iPhone spør deg om du vil bruke Apple Watch, trykker du på Fortsett. Hvis du ikke blir spurt, kan du fremdeles konfigurere Apple Watch manuelt i neste trinn. Få hjelp hvis iPhone ikke spør om du vil bruke Apple Watch.

Apper og data-alternativ på iPhone X.

Åpne Apple Watch-appen på den nye iPhone-enheten

Hold Apple Watch og iPhone tett sammen. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

Hvis iPhone ber deg om å bekrefte at du vil bruke klokken din, følger du trinnene på skjermen for å fullføre konfigureringen.

Hvis iPhone ber deg om å starte sammenkoblingen, fjerner du sammenkoblingen til Apple Watch, slik at du kan konfigurere den

Når konfigureringen er ferdig, kan du begynne å bruke Apple Watch sammen med den nye iPhone-enheten.

Få hjelp

Følg framgangsmåten nedenfor for spørsmålet ditt.

Hvis du ikke har den gamle iPhone-enheten, eller hvis du har slettet den

Apple Watch kan fremdeles være koblet sammen med den gamle iPhone-enheten. Følg trinnene nedenfor for å fjerne sammenkoblingen:

1. Slett Apple Watch
  2. Konfigurer den nye iPhone-enheten, og logg på iCloud. Hvis du allerede har konfigurert og logget på, kan du hoppe over dette trinnet.
  3. Åpne Apple Watch-appen på den nye iPhone-enheten, og sammenkoble klokken din med den nye iPhone-enheten.
  4. Prøv å gjenopprette fra en sikkerhetskopi. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdatert. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen. Du vil miste aktiviteter, treningsøkter og innstillinger på klokken som er endret etter den siste sikkerhetskopien. Hvis du bruker iCloud i iOS 11 og nyere, blir Helse- og Aktivitet-data lagret i iCloud og automatisk oppdatert på enheter du har logget på med den samme Apple-ID-en.
    • Hvis du blir bedt om å gjenopprette fra en sikkerhetskopi av klokken, velger du den nyeste sikkerhetskopien.
    • Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, må du konfigurere Apple Watch som om den er ny.
  5. Følg trinnene på skjermen for å fullføre konfigureringen.
  6. Begynn å bruke Apple Watch sammen med den nye iPhone-enheten. Du må kanskje vente i noen dager før alle iCloud-dataene dine vises.

iCloud lagrer ikke Aktivitetsdeling-data.

Hvis du har den gamle iPhone-enheten og ikke har slettet den

Fjern sammenkoblingen mellom Apple Watch og den gamle iPhone-enheten. Velg deretter et av disse alternativene, avhengig av når du konfigurerer den nye iPhone-enheten:

Hvis iPhone ikke spør om du vil bruke Apple Watch i løpet av konfigureringen

Fjern sammenkoblingen av Apple Watch fra den gamle iPhone-enheten, og deretter kobler du den sammen med den nye iPhone-enheten. Velg å gjenopprette Apple Watch fra en sikkerhetskopi når du blir spurt om det. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdatert. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen.

Hva om jeg har overført innhold til min nye iPhone ved hjelp av iTunes, men helse- og aktivitetsinnholdet mitt mangler?

Hvis du bruker iCloud for å holde helse- og aktivitetsinnhold oppdatert på den gamle iPhone-enheten, oppdateres dataene på den nye iPhone-enheten automatisk når du er koblet til Wi-Fi og logget på iCloud. På den gamle og den nye iPhone-enheten går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og sørger for at Helse er på.

Hvis du ikke bruker iCloud, kan du prøve å gjenopprette fra en iTunes-sikkerhetskopi av den gamle iPhone-enheten. Hvis du har den eldre iPhone-enheten og ennå ikke har slettet den, lager du en ny iCloud-sikkerhetskopi eller en kryptert iTunes-sikkerhetskopi. Deretter sletter du den nye iPhone-enheten og gjenoppretter den fra den nye sikkerhetskopien. Husk å koble Apple Watch og iPhone sammen igjen. Hvis du bruker iTunes, må du sørge for å kryptere sikkerhetskopien.

Hvis du ikke har den gamle iPhone-enheten eller ikke får sikkerhetskopiert den, kan du ikke gjenopprette helse- og aktivitetsinnhold.