Slik kobler du Apple Watch til en ny iPhone

Er du klar for en ny iPhone? Finn ut hvordan du overfører Apple Watch fra den gamle iPhonen din til den nye.

Dette trenger du

Hvis du ikke har den gamle iPhonen, må du bruke en annen fremgangsmåte. Velg et alternativ nedenfor.

Hvis du har den gamle iPhonen

Følg disse trinnene for å sikkerhetskopiere Apple Watch før du kobler den til den nye iPhonen.

Oppdatere den gamle iPhone-enheten

Før du bytter Apple Watch til en ny iPhone, må du oppdatere den gamle iPhonen og oppdatere Apple Watch. Det kan ta fra flere minutter til en time å fullføre oppdateringen. Det kan være lurt å oppdatere over natten eller vente til du har tid, og du må sørge for at begge enhetene er ladet.

Sjekk innstillingene for Helse og Aktivitet

Hvis du sikkerhetskopierer med iCloud, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og kontrollerer at Helse er på.

Hvis du sikkerhetskopierer på datamaskinen din, må du kryptere sikkerhetskopien for å lagre helse- og aktivitetsinnhold.

iCloud lagrer ikke Aktivitetsdeling-data.

Sikkerhetskopier den gamle iPhonen

Følg disse trinnene for å sikkerhetskopiere den gamle iPhonen i iCloud eller på datamaskinen din. iPhone sikkerhetskopierer også Apple Watch. Finn ut hva som blir sikkerhetskopiert

Konfigurere den nye iPhone-enheten

Konfigurer den nye iPhonen. Når du blir spurt om du har en iCloud- eller iTunes-sikkerhetskopi, velger du den nyeste sikkerhetskopien din for å gjenopprette data fra den gamle enheten til den nye. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdaterte. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen.

Når iPhone spør deg om du vil bruke Apple Watch, trykker du på Fortsett. Hvis du ikke blir spurt, kan du fremdeles konfigurere Apple Watch manuelt i neste trinn. Få hjelp hvis iPhone ikke spør om du vil bruke Apple Watch.

Åpne Apple Watch-appen på den nye iPhonen

Hold Apple Watch og iPhone tett sammen. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

Hvis iPhone ber deg om å bekrefte at du vil bruke klokken din, følger du trinnene på skjermen for å fullføre konfigureringen.

Hvis iPhone ber deg om å starte sammenkoblingen, opphever du sammenkoblingen til Apple Watch, slik at du kan konfigurere den

Når konfigureringen er ferdig, kan du begynne å bruke Apple Watch sammen med den nye iPhone-enheten.

Trenger du mer hjelp?

Følg fremgangsmåten nedenfor for situasjonen din.

Hvis du ikke har den gamle iPhonen, eller hvis du har slettet den

Apple Watch kan fremdeles være koblet sammen med den gamle iPhone-enheten. Følg trinnene nedenfor for å fjerne sammenkoblingen:

1. Slett Apple Watch
  2. Konfigurer den nye iPhonen, og logg på iCloud. Hvis du allerede har konfigurert og logget på, kan du hoppe over dette trinnet.
  3. Åpne Apple Watch-appen på den nye iPhonen, og koble klokken din sammen med den nye iPhonen.
  4. Prøv å gjenopprette fra en sikkerhetskopi. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdaterte. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen. Du vil miste aktiviteter, treningsøkter og innstillinger på klokken som er endret etter den siste sikkerhetskopien. Hvis du bruker iCloud i iOS 11 eller nyere, blir Helse- og Aktivitet-data lagret i iCloud og automatisk oppdatert på enheter du har logget på med den samme Apple-ID-en.
    • Hvis du blir bedt om å gjenopprette fra en sikkerhetskopi av klokken, velger du den nyeste sikkerhetskopien.
    • Hvis du ikke har en sikkerhetskopi, må du konfigurere Apple Watch som om den er ny.
  5. Følg trinnene på skjermen for å fullføre konfigureringen.
  6. Begynn å bruke Apple Watch sammen med den nye iPhonen. Du må kanskje vente i noen dager før alle iCloud-dataene dine vises.

iCloud lagrer ikke Aktivitetsdeling-data.

Hvis du har den gamle iPhonen og ikke har slettet den

Fjern sammenkoblingen mellom Apple Watch og den gamle iPhonen. Velg deretter et av disse alternativene, avhengig av når du konfigurerer den nye iPhone-enheten:

Hvis iPhone ikke spør om du vil bruke Apple Watch i løpet av konfigureringen

Fjern sammenkoblingen av Apple Watch fra den gamle iPhone-enheten, og deretter kobler du den sammen med den nye iPhone-enheten. Velg å gjenopprette Apple Watch fra en sikkerhetskopi når du blir spurt om det. Sørg for at iPhone og Apple Watch er oppdaterte. Hvis ikke ser du kanskje ikke sikkerhetskopien din i listen.

Hvis du har overført innholdet ditt til den nye iPhonen ved hjelp av datamaskinen, men helse- og aktivitetsinnholdet mangler?

Hvis du bruker iCloud for å holde helse- og aktivitetsinnhold oppdatert på den gamle iPhonen, oppdateres dataene på den nye iPhonen automatisk når du er koblet til Wi-Fi og logget på iCloud. På den gamle og den nye iPhonen går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og sørger for at Helse er på.

Hvis du ikke bruker iCloud, kan du prøve å gjenopprette fra en sikkerhetskopi av den gamle iPhonen din på en datamaskin. Hvis du har den gamle iPhonen og ennå ikke har slettet den, lager du en ny iCloud-sikkerhetskopi eller en kryptert sikkerhetskopi på en datamaskin. Deretter sletter du den nye iPhone-enheten og gjenoppretter den fra den nye sikkerhetskopien. Husk å koble Apple Watch og iPhone sammen igjen. Hvis du bruker en datamaskin, må du sørge for å kryptere sikkerhetskopien.

Hvis du ikke har den gamle iPhonen eller ikke får sikkerhetskopiert den, kan du ikke gjenopprette helse- og aktivitetsinnhold.