Bruke Siri på Apple Watch

Les om hvordan du bruker Siri, den intelligente personlige assistenten som hjelper deg med å få ting gjort. Siri kan blant annet sende meldinger, ringe og hente veibeskrivelser.

Kom i gang

• På den sammenkoblede iPhone-enheten trykker du på Innstillinger > Siri og søk, og sjekker at Lytt etter «Hei Siri» eller Start Siri med Hjem-knappen er slått på.
  • Gå til Innstillinger > Generelt > Siri på Apple Watch, og sørg for at Hei Siri er slått på.
  • På Apple Watch Series 3 velger du når Siri skal snakke, og du laster ned stemmen.

Du må også koble Apple Watch eller den sammenkoblede iPhone-enheten til Internett.*

«Hei Siri» på urskiven

Still Siri spørsmål

Du kan be Siri om å starte en bestemt treningsøkt og mye mer. Du kan snakke til Siri på flere måter.

Bruke Digital Crown

Hold nede Digital Crown. Når lytteindikatoren vises, sier du det du skal og slipper Digital Crown.

Si «Hei Siri»

Løft håndleddet eller trykk på skjermen på Apple Watch. Når den våkner, sier du «Hei Siri» og det du trenger.

På Apple Watch Series 3 svarer Siri deg med tale, og du kan aktivere og bruke Siri fra sammenkoblede Bluetooth-hodetelefoner. På eldre modeller gir Siri visuelle svar på urskiven.

Kalender-hendelse om å treffe Robert vises på urskiven

Legg til Siri på urskiven

Hvis du bruke Siri-urskiven, trykker du på Siri-komplikasjonen for å snakke med Siri: Siri-komplikasjon. På Siri-urskiven ser du informasjon du kan trenge, basert på hvor du er og hva klokken er. Du kan for eksempel se Kalender-hendelser, boardingkort eller favoritter fra Hjem-appen.

Finn ut hvordan du endrer urskiven din.

Velg når Siri skal snakke på Apple Watch Series 3

På Apple Watch Series 3 kan du velge når Siri skal snakke:

1. På Apple Watch trykker du på Innstillinger > Generelt > Siri.
  2. Velg et alternativ: Alltid på, Følg lydløs modus eller Kun hodetelefoner.

Hvis Siri ikke snakker, må Apple Watch laste ned stemmen. Nedlastingen foregår når du er på Wi-Fi og Apple Watch lader. For at nedlastingen skal få tid til å fullføres, kan du prøve å lade Apple Watch over natten.

Hvis du vil sjekke statusen på nedlastingen på Apple Watch, trykker du på Innstillinger > Generelt > Siri. Deretter ruller du til Siri-stemme. Hvis stemmen må lastes ned, ser du meldingen «Siri snakker med den samme stemmen som er valgt på iPhone. Venter på å starte nedlasting. Nedlastingen skjer når klokken settes på lading.»

Finn ut hvilke språk Siri snakker.

Hvis Siri ikke svarer eller ber deg om å prøve igjen

Prøv denne fremgangsmåten. Etter hvert trinn undersøker du om Siri svarer:

1. Kontroller Internett-tilkoblingen på Apple Watch.
  2. Kontroller at Siri er slått på på iPhone. Trykk på Innstillinger > Siri og søk, slå på Lytt etter «Hei Siri», og start Siri med Hjem-knappen. Apple Watch speiler iPhone, så du trenger ikke å sjekke klokken.
  3. Kontroller at «Hei Siri» er slått på på Apple Watch. Trykk på Innstillinger > Generelt > Siri.
  4. Omstart Apple Watch.
  5. På iPhone går du til Innstillinger > Siri og søk. Deretter slår du av Lytt etter «Hei Siri». Slå deretter funksjonen på igjen.
  6. Undersøk om mikrofonen eller høyttaleren på Apple Watch er blokkert. Hvis enheten for eksempel har et beskyttende etui, tar du det av.
  7. Hvis Siri ikke snakker på Apple Watch Series 3, må du kanskje laste ned stemmen.

Hvis Siri fremdeles ikke svarer, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis du vil endre språket for Siri på Apple Watch, må du også endre det på iPhone. På iPhone trykker du på Innstillinger > Siri og søk > Språk. Velg fra listen over språk som Siri forstår.

* Det kan påløpe mobildatakostnader.