Bruke Siri på Apple Watch

Les om hvordan du bruker Siri, den intelligente personlige assistenten som hjelper deg med å få ting gjort. Siri kan blant annet sende meldinger, ringe og hente veibeskrivelser.

Konfigurer Siri

1. På den sammenkoblede iPhone-enheten trykker du på Innstillinger > Siri og søk. Sørg for at Lytt etter «Hei, Siri» er på.På iPhone X eller nyere må du sørge for at Trykk på sideknappen for Siri er på. På iPhone 8 eller eldre må du sørge for at Start Siri med Hjem-knappen er på.
  2. På Apple Watch trykker du på Innstillinger > Generelt > Siri. Velg om du vil slå av eller på Hei, Siri og Løft for å snakke.
  3. På Apple Watch Series 3 eller nyere ruller du ned til Taletilbakemelding, og deretter velger du når Siri snakker: Alltid på, Følg lydløs modus eller Kun hodetelefoner.
  4. Sørg for at Apple Watch eller den sammenkoblede iPhone-enheten kan koble til Internett.*

Still Siri spørsmål

Du kan be Siri om å starte en bestemt treningsøkt og mye mer. Du kan snakke til Siri på flere måter. På Apple Watch Series 3 eller nyere svarer Siri deg med tale, og du kan aktivere og bruke Siri fra sammenkoblede Bluetooth-hodetelefoner. På eldre modeller gir Siri visuelle svar på urskiven.

Løft håndleddet

Med watchOS 5 og Apple Watch Series 3 eller nyere trenger du ikke å si «Hei, Siri» for å fange oppmerksomheten til Siri.

1. Løft håndleddet for å vekke Apple Watch.
  2. Hold klokken i nærheten av munnen din.
  3. Si det du trenger.

Slik slår du av eller på Løft for å snakke-funksjonen:

1. Åpne Innstillinger-appen på Apple Watch.
  2. Trykk på Generelt > Siri.
  3. Slå av eller på Løft for å snakke.

Trykk på Digital Crown

1. Hold nede Digital Crown.
  2. Når lytteindikatoren vises, sier du det du trenger.
  3. Slipp Digital Crown.

Si «Hei, Siri»

1. Løft håndleddet, eller trykk på skjermen på Apple Watch.
  2. Når den våkner, sier du «Hei, Siri» og det du trenger.

Legg til Siri på urskiven

Hvis du bruker Siri-urskiven, kan du legge til Siri-komplikasjonen og deretter trykke på den for å snakke med Siri: Siri-komplikasjon

Bruk Siri-urskiven og Siri-snarveier

Siri-urskiven oppdateres i løpet av dagen og viser deg relevant innhold og informasjon basert på hvor du er, klokkeslett og rutiner. Du kan for eksempel se Kalender-hendelser, boardingkort eller favoritter fra Hjem-appen. Og Siri-urskiven støtter Siri-snarveier.

Finn ut hvordan du endrer urskiven din.

Hvis Siri ikke svarer eller ber deg om å prøve igjen

Etter hvert trinn undersøker du om Siri svarer:

1. Kontroller Internett-tilkoblingen på Apple Watch.
  2. Kontroller at Siri er slått på på iPhone. Trykk på Innstillinger > Siri og søk, og slå deretter på Lytt etter «Hei, Siri». På iPhone X slår du på Trykk på sideknappen for Siri. På iPhone 8 eller eldre slår du på Start Siri med Hjem-knappen. Apple Watch-speiler iPhone, så du trenger ikke å sjekke klokken.
  3. Kontroller at «Hei Siri» er slått på på Apple Watch. Trykk på Innstillinger > Generelt > Siri.
  4. Omstart Apple Watch.
  5. På iPhone går du til Innstillinger > Siri og søk. Deretter slår du av Lytt etter «Hei Siri». Slå deretter funksjonen på igjen.
  6. Undersøk om mikrofonen eller høyttaleren på Apple Watch er blokkert. Hvis enheten for eksempel har et beskyttende etui, tar du det av.
  7. Hvis Siri ikke snakker på Apple Watch Series 3 eller nyere, må du kanskje laste ned stemmen. Nedlastingen foregår når du er på Wi-Fi og Apple Watch lader. For at nedlastingen skal få tid til å fullføres, kan du prøve å lade Apple Watch over natten. Hvis du vil sjekke statusen på nedlastingen på Apple Watch, trykker du på Innstillinger > Generelt > Siri. Deretter ruller du til Siri-stemme. Finn ut hvilke språk Siri snakker.

Hvis Siri fremdeles ikke svarer, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut mer om Siri

* Det kan påløpe mobildatakostnader.