Konfigurer mobilbetaling som Apple-ID-betalingsmåte

Hvis operatøren din støtter det, kan du betale for kjøpene dine i App Store, iTunes Store og Apple Books og for Apple Music-medlemskapet via mobilbetaling.

Mobilbetaling er for øyeblikket kun tilgjengelig i enkelte land og regioner samt hos utvalgte operatører. Alle kan endre Apple-ID-betalingsmåten sin, selv om operatøren ikke tilbyr mobilbetaling.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Betalingsinformasjon.
  4. Under listen over betalingsvalg velger du Mobiltelefon.
  5. Hvis telefonen du bruker, er den som er tilknyttet operatørabonnementet du vil fakturere til, velger du «Bruk dette mobilnummeret». Trykk deretter på Neste.
    Hvis du ikke ser «Bruk dette mobilnummeret», eller hvis du vil bruke et annet nummer, trykker du på «Bruk et annet mobilnummer», og fortsetter deretter med trinnene i den neste delen.
  6. Apple bruker mobilnummeret som er tilknyttet iPhone-enheten du bruker, for å sjekke med operatøren din og bekrefte at du kan registreres for mobilbetaling. Du ser kanskje en skjerm med meldingen «Bekrefter» mens dette skjer.

Hvis du ikke ser Bruk dette mobilnummeret, eller du vil bruke et annet nummer

Hvis du bruker en annen telefon, eller en iPad eller iPod touch, vil du kanskje bruke et annet nummer for å konfigurere mobilbetaling. Følg trinn 1–6 ovenfor, og følg deretter disse trinnene på iPhone:

1. Etter at du trykker på «Bruk et annet telefonnummer», skriver du inn mobilnummeret for telefonen som er tilknyttet kontoen du vil fakturere.
  2. En SMS med en engangskode sendes til mobilnummeret du har oppgitt. Se etter meldingen på mobiltelefonen, og skriv inn koden på enheten du bruker for å konfigurere betalingsmåten. Hvis du ikke mottar koden umiddelbart, trykker du på «Send koden på nytt» for å prøve igjen.
  3. Trykk på Bekreft for å bekrefte koden.

Hvis du fremdeles ikke ser et alternativ for å bruke et mobilnummer, kan det være at operatøren din ikke støtter mobilbetaling.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Konto-menyen i iTunes med Vis konto valgt. Et iTunes Store-vindu er åpent i bakgrunnen.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden klikker du på Rediger til høyre for Betalingstype.
  5. Velg Mobilbetaling.
  6. Skriv inn mobilnummeret for telefonen som er tilknyttet operatørabonnementet du vil fakturere til, og klikk deretter på Send kode.
  7. En SMS med en engangskode sendes til mobilnummeret du har oppgitt. Se etter meldingen på mobiltelefonen, og skriv inn koden på datamaskinen du bruker for å konfigurere betalingsmåten. Hvis du ikke mottar koden umiddelbart, trykker du på «Send koden på nytt» for å prøve igjen.
  8. Klikk på Bekreft for å bekrefte koden.

Hvis du ikke kan utføre kjøp med mobilbetaling

Hvis du har spørsmål om betalingsgrenser, eller hvis du får en beskjed om at transaksjonen er avvist, kontakter du operatøren. Hvis problemet ditt er knyttet til kjøpt innhold, kontakter du Apple.

Tilgjengelighet for mobilbetaling

Mobilbetaling er for øyeblikket kun støttet av enkelte land eller regioner, og gjennom enkelte operatører og partnerne deres. Denne listen kan bli endret.

Østerrike

• A1
  • Drei
  • T-Mobile

Bahrain

• Batelco
  • VIVA
  • Zain Bahrain

Belgia

• BASE-PayByMobile
  • Proximus

Bulgaria

• A1
  • Telenor

Kambodsja

• SmartPay

Kroatia

• A1

Tsjekkia

• T-Mobile

Danmark

• 3 (Hi3G Denmark ApS)

Estland

• Tele2
  • Telia Eesti AS

Finland

• DNA

Frankrike

• Bouygues Telecom
  • Orange
  • SFR

Tyskland

• O2 og partneroperatører
  • Telekom
  • Vodafone

Hongkong

• 1O1O / csl
  • 3HK
  • SmarTone

Ungarn

• Telenor

Italia

• TIM
  • Wind Tre

Japan

• KDDI
  • SoftBank
  • NTT DOCOMO

Latvia

• Bite
  • Tele2

Litauen

• Bite
  • Tele2

Luxembourg

• POST Telecom

Malaysia

• Celcom
  • Digi
  • Maxis
  • U Mobile

Nederland

• KPN
  • Telfort

Norge

• Telenor

Polen

• PLAY

Portugal

• Vodafone

Qatar

• Ooredoo

Romania

• Orange

Russland

• Beeline
  • Megafon
  • MTS
  • YOTA

Saudi-Arabia

• Zain

Singapore

• M1 Limited
  • Singtel
  • StarHub

Slovakia

• O2
  • Telekom

Sør-Afrika

• Vodacom

Spania

• Orange
  • Pagos Online Movistar

Sverige

• 3 (Hi3G Access AB)
  • Tele2
  • Telenor Sverige AB

Sveits

• Sunrise
  • Swisscom

Taiwan

• APTG
  • FET
  • Chunghwa Telecom
  • Taiwan Mobile
  • T Star

Tyrkia

• Paycell
  • Türk Telekom Mobil Ödeme
  • Vodafone Mobil Ödeme

De forente arabiske emirater (UAE)

• Etisalat
  • Du

Storbritannia

• EE
  • O2

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.