Konfigurer mobilbetaling som Apple ID-betalingsmåte

Hvis operatøren din tillater det, kan du betale for kjøp i iTunes Store, App Store og iBooks Store samt for Apple Music-medlemskapet ditt via mobilbetaling.

Mobilbetaling er for øyeblikket kun tilgjengelig i enkelte land og regioner samt hos utvalgte operatører. Alle kan endre Apple-ID-betalingsmåten sin, selv om operatøren ikke tilbyr mobilbetaling.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Betalingsinformasjon.
  4. Under listen over betalingsvalg velger du Mobiltelefon.
  5. Hvis telefonen du bruker, er den som er tilknyttet operatørabonnementet du vil fakturere til, velger du «Bruk dette mobilnummeret». Trykk deretter på Neste.
    Hvis du ikke ser «Bruk dette mobilnummeret», eller hvis du vil bruke et annet nummer, trykker du på «Bruk et annet mobilnummer», og fortsetter deretter med trinnene i den neste delen.
  6. Apple bruker mobilnummeret som er tilknyttet iPhone-enheten du bruker, for å sjekke med operatøren din og bekrefte at du kan registreres for mobilbetaling. Du ser kanskje en skjerm med meldingen «Bekrefter» mens dette skjer.

Hvis du ikke ser Bruk dette mobilnummeret, eller du vil bruke et annet nummer

Hvis du bruker en annen telefon, eller en iPad eller iPod touch, vil du kanskje bruke et annet nummer for å konfigurere mobilbetaling. Følg trinn 1–6 ovenfor, og følg deretter disse trinnene på iPhone:

1. Etter at du trykker på «Bruk et annet telefonnummer», skriver du inn mobilnummeret for telefonen som er tilknyttet kontoen du vil fakturere.
  2. En SMS med en engangskode sendes til mobilnummeret du har oppgitt. Se etter meldingen på mobiltelefonen, og skriv inn koden på enheten du bruker for å konfigurere betalingsmåten. Hvis du ikke mottar koden umiddelbart, trykker du på «Send koden på nytt» for å prøve igjen.
  3. Trykk på Bekreft for å bekrefte koden.

Hvis du fremdeles ikke ser et alternativ for å bruke et mobilnummer, kan det være at operatøren din ikke støtter mobilbetaling.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Autentiser Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Klikk på Rediger til høyre for betalingstypen.
  2. Velg Mobilbetaling.
  3. Skriv inn mobilnummeret for telefonen som er tilknyttet operatørabonnementet du vil fakturere til, og klikk deretter på Send kode.
  4. En SMS med en engangskode sendes til mobilnummeret du har oppgitt. Se etter meldingen på mobiltelefonen, og skriv inn koden på datamaskinen du bruker for å konfigurere betalingsmåten. Hvis du ikke mottar koden umiddelbart, trykker du på «Send koden på nytt» for å prøve igjen.
  5. Klikk på Bekreft for å bekrefte koden.

Hvis du ikke kan utføre kjøp med mobilbetaling

Hvis du har spørsmål om betalingsgrenser, eller hvis du får en beskjed om at transaksjonen er avvist, kontakter du operatøren. Hvis problemet ditt er knyttet til kjøpt innhold, kontakter du Apple.

Tilgjengelighet for mobilbetaling

Mobilbetaling er for øyeblikket kun støttet av enkelte land eller regioner, og gjennom enkelte operatører og partnerne deres. Denne listen kan bli endret.

Land eller region Operatør
Østerrike A1
Drei
T-Mobile
Belgia BASE-PayByMobile
Proximus
Bulgaria Telenor
Tsjekkia T-Mobile
Danmark 3 (Hi3G Denmark ApS)
Estland Tele2
Finland DNA
Frankrike Bouygues Telecom
Orange
Tyskland O2 og partneroperatører
Telekom
Vodafone
Hongkong SmarTone
3HK
Ungarn Telenor
Italia TIM
Wind Tre
Japan KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO
Latvia Bite
Tele2
Litauen Bite
Tele2
Malaysia Celcom
Digi
Maxis
U Mobile
Nederland KPN
Norge Telenor
Portugal Vodafone
Qatar Ooredoo
Russland Beeline
Megafon
MTS
Saudi-Arabia Zain
Singapore M1 Limited
Singtel
StarHub
Slovakia Telekom
Sør-Afrika Vodacom
Spania Orange
Pagos Online Movistar
Sverige 3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB
Sveits Sunrise
Swisscom
Taiwan APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star
Tyrkia Paycell
De forente arabiske emirater (UAE) Etisalat
Du
Storbritannia EE
O2

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.