Hvis nettleseren melder at den mangler QuickTime-programtillegget

Et lite antall eldre nettsider bruker fortsatt det eldre QuickTime 7-webprogramtillegget til avspilling av medier. Dette programtillegget er ikke lenger aktivert i nylige macOS-versjoner og enkelte nettlesere.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Hvis du besøker en nettside som krever QuickTime 7-webprogramtillegget, kan nettleseren vise en melding om at programtillegget mangler eller ikke støttes.

• Dette programtillegget er ikke lenger aktivert i macOS Sierra, El Capitan, Yosemite og Mavericks. Nettsteder bruker i stadig større grad nettstandarden HTML5 for å gi bedre videoavspilling på tvers av en rekke ulike nettlesere og enheter.
  • Nylige versjoner av enkelte nettlesere fra tredjeparter støtter ikke lenger eldre webprogramtillegg.

Gjenopprette programtillegget, om nødvendig

Hvis du ikke kan vente på at forfatteren oppdaterer nettsiden, kan du gjenopprette det eldre QuickTime 7-webprogramtillegget. Det å la eldre nettleserprogramtillegg være deaktivert forbedrer sikkerheten til Mac-maskinen, slik du bare bør gjøre dette hvis det er nødvendig.

1. Sørg for at du bruker Safari eller en annen nettleser som støtter eldre webprogramtillegg.
  2. Velg Gå > Gå til mappe fra menylinjen i Finder.
  3. Skriv /Library/Internet Plug-Ins i søkefeltet, og klikk på Gå. Da åpnes mappen Internett-programtillegg.
  4. Dobbeltklikk på mappen Disabled Plug-Ins mens du holder Kommando-tasten (⌘) nede for å åpne denne mappen i et nytt vindu.
  5. Dra disse to filene fra mappen Disabled Plug-Ins til mappen Internett-programtillegg:
    • QuickTime Plugin.plugin
    • nslQTScriptablePlugin.xpt
  6. Hvis du får spørsmål om godkjenning, klikker du på Godkjenn og oppgir et administratornavn og -passord.
  7. Avslutt nettleseren, og åpne nettleseren på nytt. Nå skal du kunne spille av mediene.

Når du skal deaktivere QuickTime 7-webprogramtillegget igjen, flytter du begge filene tilbake til mappen Disabled Plug-Ins.

Oppdatere nettsider slik at de ikke krever programtillegget

Hvis du er webutvikler, oppdaterer du nettsidene for å erstatte eventuelle <embed>-koder som gjør kall til det eldre QuickTime 7-webprogramtillegget. Du bør nå bruke <video>-koden i HTML5, slik at mediene kan avspilles i de fleste moderne stasjonære og mobile nettlesere uten ekstra programvare eller programtillegg. Informasjon om hvordan du bruker denne koden er lett tilgjengelig.

Hvis du bruker det eldre QuickTime 7-webprogramtillegget til å vise panoramabilder, bruker du en HTML5-basert panoramavisning i stedet. Søk på Internett etter en panoramavisning som ikke krever webprogramtillegg.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.