Tilgjengelighet av tofaktorautentisering for Apple-ID

Tofaktorautentisering er et ekstra sikkerhetslag for Apple-ID-en din som er laget for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv om noen andre kan passordet ditt.

Hvem kan slå på tofaktorautentisering?

Tofaktorautentisering er tilgjengelig for iCloud- og iTunes-brukere med minst én enhet som bruker nyeste versjon av iOS eller macOS. Her er de anbefalte minimumssystemkravene for alle enhetene du bruker sammen med Apple-ID-en din:

• iPhone, iPad, eller iPod touch som bruker sikkerhetskode, med iOS 9 og nyere
  • Mac med OS X El Capitan og iTunes 12.3 og nyere
  • Apple Watch med watchOS 2 og nyere
  • Apple TV (4. generasjon) med tvOS
  • Windows-PC med iCloud for Windows 5 og iTunes 12.3.3 og nyere

Vi anbefaler også at du har et gyldig kredittkort registrert på kontoen din. Du kan bli bedt om å oppgi denne informasjonen for å bekrefte identiteten din hvis du glemmer passordet.

Selv om de fleste iCloud-brukere nå kan slå på tofaktorautentisering, er noen kontotyper ikke kvalifisert til dette.

Noen Apple-ID-er som er opprettet i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 og nyere, er beskyttet med tofaktorautentisering som standard. I så fall ser du at tofaktorautentisering allerede er slått på.

Slå på tofaktorautentisering for Apple-ID-en din

Du kan slå på tofaktorautentisering på to ulike måter.

Konfigurer fra en ny enhet

Hvis du konfigurerer tofaktorautentisering på en enhet og oppfyller alle de anbefalte systemkravene, kan det hende at du ser disse skjermbildene etter at du har logget på mens oppsettassistenten kjører.

For å fortsette trykker du på Fortsett og skriver inn et telefonnummer som kan brukes til å motta bekreftelseskoder når du logger på med en ny enhet. Når du har bekreftet dette telefonnummeret, blir tofaktorautentisering automatisk slått på.

Konfigurer fra en enhet du allerede bruker

Hvis du ikke konfigurerer noen ny enhet, må du sørge for at du bruker iOS 9 eller nyere på iPhone, iPad eller iPod touch, eller OS X El Capitan eller nyere på Mac, og deretter følge denne fremgangsmåten for å slå på tofaktorautentisering.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud. Trykk på Apple-ID-en din > Passord og sikkerhet.
  2. Trykk på Slå på tofaktorautentisering.
  3. Trykk på Fortsett.

På App Store eller iTunes Store på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Oppdater til nyeste versjon av iOS.
  2. På App Store eller iTunes Store trykker du på  eller på bildet ditt øverst til høyre.
  3. Trykk på Opprett ny Apple-ID.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac:

1. Gå til Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud > Kontodetaljer.
  2. Klikk på Sikkerhet.
  3. Se etter en knapp som heter Slå på tofaktorautentisering, nederst på skjermen.

Hvis du ikke oppfyller de anbefalte systemkravene på alle enhetene du bruker med Apple-ID-en din, eller hvis du ikke har et gyldig kredittkort registrert på kontoen, får du en advarsel om dette. Les meldingen før du fortsetter, og vurder å oppdatere enhetene dine eller legge til kredittkortinformasjon i kontoen din for å sørge for en best mulig brukeropplevelse når du logger på eller tilbakestiller passordet.

Hvor er tofaktorautentisering for Apple-ID tilgjengelig?

Du kan konfigurere tofaktorautentisering i disse landene eller områdene. Når flere land eller områder blir lagt til, vises det automatisk en link for å slå på tofaktorautentisering på kompatible enheter.

Afrika, Midtøsten og India

• Afghanistan
  • Algerie
  • Angola
  • Armenia
  • Aserbajdsjan
  • Bahrain
  • Bangladesh
  • Benin
  • Botswana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kamerun
  • Kapp Verde
  • Den sentralafrikanske republikk
  • Tsjad
  • Elfenbenskysten
  • Komorene
  • Den demokratiske republikken Kongo
  • Djibouti
  • Egypt
  • Etiopia
  • Ekvatorial-Guinea
  • Eritrea
  • Gabon

• Gambia
  • Ghana
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • India
  • Irak
  • Israel
  • Jordan
  • Kenya
  • Kuwait
  • Libanon
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libya
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritania
  • Mauritius
  • Marokko
  • Mosambik
  • Namibia
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Palestina
  • Qatar
  • Réunion
  • Republikken Kongo
  • Rwanda
  • Saudi-Arabia
  • Senegal
  • Seychellene
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sør-Afrika
  • Swaziland
  • Tadsjikistan
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisia
  • Turkmenistan
  • Uganda
  • De forente arabiske emirater
  • Vest-Sahara
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Asia og Stillehavsområdet

• Amerikansk Samoa
  • Australia
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodsja
  • Kina
  • Christmasøya
  • Cook-øyene
  • Fiji
  • Fransk Polynesia
  • Guam
  • Hongkong
  • Indonesia
  • Japan
  • Kasakhstan
  • Kiribati

• Kirgisistan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Marshalløyene
  • Mongolia
  • Myanmar
  • Nauru
  • Nepal
  • Ny-Caledonia
  • Niue
  • New Zealand
  • Nord-Marianene
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Ny-Guinea
  • Filippinene
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonøyene
  • Sør-Korea
  • Sri Lanka
  • Taiwan
  • Thailand
  • Øst-Timor
  • Tokelau
  • Tonga
  • Tuvalu
  • Usbekistan
  • Vanuatu
  • Vietnam
  • Wallis og Futuna

Europa

• Albania
  • Andorra
  • Østerrike
  • Hviterussland
  • Belgia
  • Bosnia og Herzegovina
  • Bulgaria
  • Det britiske territoriet i Indiahavet
  • Kroatia
  • Kypros
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Estland
  • Færøyene
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgia
  • Tyskland
  • Gibraltar

• Hellas
  • Grønland
  • Guernsey
  • Ungarn
  • Island
  • Italia
  • Irland
  • Isle of Man
  • Jersey
  • Kosovo
  • Latvia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxembourg
  • Makedonia
  • Maldivene
  • Malta
  • Moldova
  • Monaco
  • Montenegro
  • Nederland
  • De nederlandske Antiller
  • Norge
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Romania
  • Russland
  • St. Helena
  • San Marino
  • Serbia
  • Slovakia
  • Slovenia
  • Spania
  • Svalbard og Jan Mayen
  • Sverige
  • Sveits
  • Tyrkia
  • Ukraina
  • Storbritannia

Latin-Amerika og Karibia

• Anguilla
  • Antigua og Barbuda
  • Argentina
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Bolivia
  • Brasil
  • De britiske Jomfruøyer
  • Caymanøyene
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica

• Dominica
  • Den dominikanske republikk
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Honduras
  • Jamaica
  • Martinique
  • Mexico
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Saint Martin
  • Sint Maarten
  • St. Kitts
  • St. Lucia
  • Saint Vincent og Grenadinene
  • Surinam
  • Trinidad og Tobago
  • Turks- og Caicosøyene
  • Uruguay
  • De amerikanske jomfruøyene
  • Venezuela

USA, Canada og Puerto Rico

• Canada
  • Puerto Rico
  • Saint-Pierre og Miquelon
  • USA

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.