Hvis du blir bedt om å opprette en ny iCloud-sikkerhetskode

Hvis du bruker iCloud-nøkkelring i iOS 8.4 eller eldre eller OS X 10.10.4 eller eldre, kan du få meldingen «Du må opprette en ny sikkerhetskode fordi det ble gjort en endring på iCloud-nøkkelringtjenerne».

Dette gjelder ikke kontoer med tofaktorautentisering aktivert. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Innstillinger, [navnet ditt] og deretter Passord og sikkerhet for å se om du har slått på tofaktorautentisering. På Mac velger du Apple-menyen  > Systemvalg, klikker på Apple-ID, og deretter velger du Passord og sikkerhet.

Når du får denne meldingen, kan du oppdatere enhetens operativsystem og fortsette uten å oppdatere iCloud-sikkerhetskoden. iCloud-sikkerhetskoden brukes til å bekrefte identiteten din når du konfigurerer iCloud-nøkkelring på en ny enhet, og når du gjenoppretter iCloud-nøkkelringen.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Trykk på Ikke nå i meldingsmenyen og oppdater enheten til nyeste versjon av iOS.

Hvis du ikke oppdaterer, vil du få den samme meldingen på nytt etter 24 timer.

Hvis du velger Ikke nå tre ganger uten å oppdatere enheten, vil iCloud-nøkkelring bli slått av og du vil ikke få meldingen om sikkerhetskoden flere ganger. Når iCloud-nøkkelring er slått av, vil ikke den lokale nøkkelringen bli berørt, men brukernavnet ditt, passordene og andre nøkkelringobjekter vil ikke bli oppdatert på tvers av enhetene dine. Og du kan ikke gjenopprette iCloud-nøkkelringen fra iCloud.

På Mac

Klikk på Opprett ny kode i meldingsmenyen, reduser vinduet som åpnes, og oppdater Macen til nyeste versjonen av macOS.

Hvis du klikker på Nullstill og slå av, vil iCloud-nøkkelringen bli slettet fra iCloud og slått av på enheten din. Den lokale nøkkelringen vil ikke bli berørt, men brukernavnet ditt, passordene og andre nøkkelringobjekter vil ikke bli oppdatert på tvers av enhetene dine.

Opprette en ny iCloud-sikkerhetskode

Når du får meldingen, kan du også opprette en ny kode og fortsette å bruke iCloud-nøkkelring på enheten.

Hvis du vil oppdatere iCloud-sikkerhetskoden, velger du Opprett ny kode og følger framgangsmåten for å opprette en ny kode.

Velg en kode du kan huske. iCloud-sikkerhetskoden brukes til å bekrefte identiteten din når du konfigurerer iCloud-nøkkelring på en ny enhet, og når du gjenoppretter iCloud-nøkkelringen.