Om Aktiveringslås på Apple Watch

Hvor er? inkluderer en funksjon som kalles Aktiveringslås og som er laget for å hindre at noen bruker Apple Watch-enheten din hvis du mister den eller den blir stjålet.

Hvor er? og Aktiveringslås slås automatisk på for Apple Watch når du konfigurerer Finn iPhone på den sammenkoblede iPhonen din. Ved bruk av Aktiveringslås kreves Apple-ID-en og passordet ditt før noen kan:

• Fjern sammenkoblingen mellom Apple Watch og iPhone.
  • Koble til og bruke Apple Watch sammen med en ny iPhone.
  • Slå av Hvor er? på enheten.

Dette kan bidra til å sikre enheten selv om den havner i feil hender, og det kan øke sjansene for at du får den tilbake. Selv om du sletter enheten eksternt, kan Aktiveringslås fortsette å forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse. Alt du må gjøre, er å sørge for at Hvor er? er slått på, og at du husker Apple-ID-en og -passordet ditt.

Sjekk om Aktiveringslås er slått på

Følg denne fremgangsmåten på den sammenkoblede iPhonen for å se om Aktiveringslås er slått på:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen, og trykk deretter på Alle klokker øverst på skjermen.
  3. Trykk på info-knappen  ved siden av din Apple Watch.

Hvis du ser Finn Apple Watch, er Aktiveringslås slått på.

Hvis du mister Apple Watch

Hvis du mister Apple Watch-enheten din eller den blir stjålet, kan du bruke Hvor er? til å hjelpe deg med å finne den og beskytte opplysningene dine. Bare logg på iCloud.com eller Hvor er?-appen for å se klokken på et kart, spille en lyd for å hjelpe deg med å finne den, bruke Mistet-modus for å låse den, eller fjernslette alle de personlige opplysningene dine.

Slå av Aktiveringslås før du sender inn Apple Watch til service, selger den eller gir den bort

Før du sender Apple Watch inn til service, selger den eller gir den bort, bør du slå av Aktiveringslås. Bare koble Apple Watch fra iPhonen din:

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen.
  2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  3. Trykk på Min klokke-fanen, og trykk deretter på Alle klokker øverst på skjermen.
  4. Trykk på info-knappen  ved siden av din Apple Watch.
  5. Trykk på Koble fra Apple Watch. For Apple Watch-modeller med mobilnett trykker du på Fjern [operatør]-abonnement. Hvis du ikke skal sammenkoble med en annen Apple Watch eller iPhone, må du kanskje kontakte operatøren for å si opp mobilabonnementet ditt.*
  6. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet, kan du tilbakestille det
  7. Trykk på nytt for å bekrefte.

Hvis du ikke har tilgang til iPhone eller Apple Watch, eller hvis Apple Watch ikke er koblet sammen med iPhonen din, og du har behov for å slå av Aktiveringslås:

1. Gå til iCloud.com på en datamaskin og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Gå til Finn iPhone.
  3. Velg Alle enheter, og trykk deretter på Apple Watch.
  4. Trykk på Slett Apple Watch. Velg Neste til enheten er slettet.
  5. Klikk på Fjern-knappen  ved siden av Apple Watch.

* Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.