Om Aktiveringslås på Apple Watch

Finn iPhone inkluderer en funksjon som kalles Aktiveringslås og som er laget for å hindre at noen bruker Apple Watch-enheten din hvis du mister den eller den blir stjålet.

Finn iPhone og Aktiveringslås for Apple Watch krever watchOS 2 eller nyere, og den slås på automatisk når du konfigurerer Finn iPhone på en sammenkoblet iPhone. Ved bruk av Aktiveringslås kreves Apple-ID-en og passordet ditt før noen kan:

• Fjerne sammenkoblingen mellom Apple Watch og iPhone.
  • Koble til og bruke Apple Watch sammen med en ny iPhone.
  • Slå av Finn iPhone på enheten.

Dette kan bidra til å sikre enheten selv om den havner i feil hender, og det kan øke sjansene for at du får den tilbake. Selv om du sletter enheten eksternt, kan Aktiveringslås fortsette å forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse. Alt du må gjøre er å sørge for at Finn iPhone er slått på og huske Apple-ID-en og -passordet ditt.

Innstillinger for Johns Apple Watch i Watch-appen.

Sjekk om Aktiveringslås er slått på

Følg denne fremgangsmåten på den sammenkoblede iPhone-enheten for å se om Aktiveringslås er slått på:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen, og trykk deretter på navnet på klokken din øverst på skjermen.
  3. Trykk på Info-symbolet.

Hvis du ser Finn Apple Watch, er Aktiveringslås slått på.

Hvis du mister Apple Watch

Hvis du mister Apple Watch-enheten din eller den blir stjålet, kan du bruke Finn iPhone til å hjelpe deg med å finne den og beskytte opplysningene dine. Bare logg på iCloud.com eller Finn iPhone-appen for å se klokken på et kart, spille en lyd for å hjelpe deg med å finne den, bruke Mistet-modus for å låse den, eller fjernslette alle de personlige opplysningene dine.

Slå av Aktiveringslås før du sender inn Apple Watch til service, selger den eller gir den bort

Før du sender Apple Watch inn til service, selger den eller gir den bort, bør du slå av Aktiveringslås på Apple Watch. Bare koble Apple Watch fra iPhone:

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen.
  2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  3. Trykk på navnet på klokken din øverst på skjermen, og trykk deretter på info-symbolet.
  4. Trykk på Fjern sammenkoblingen for Apple Watch. For Apple Watch-modeller med mobilnett trykker du på Fjern [operatør]-abonnement. Hvis du ikke skal sammenkoble med en annen Apple Watch eller iPhone, må du kanskje kontakte operatøren for å si opp mobilabonnementet ditt.*
  5. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet, kan du tilbakestille det
  6. Trykk på nytt for å bekrefte.

Hvis du ikke får tilgang til iPhone eller Apple Watch, eller hvis Apple Watch ikke er koblet sammen med iPhone, og du har behov for å slå av Aktiveringslås:

1. Gå til iCloud.com på en datamaskin og logg deg på med Apple-ID-en din.
  2. Gå til Finn iPhone.
  3. Velg Alle enheter, og trykk deretter på Apple Watch.
  4. Trykk på Slett Apple Watch. Velg Neste til enheten er slettet.
  5. Klikk på X-symbolet ved siden av Apple Watch.

* Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.