Bruk av Windows 10 på en Mac med Boot Camp

Du kan bruke Boot Camp til å installere Windows 10 på støttede Mac-modeller som har installert OS X Yosemite eller nyere.

Systemkrav

Du må installere støtteprogramvare (drivere) med Boot Camp for å bruke Windows 10. Denne programvaren blir automatisk lastet ned når du bruker Boot Camp-assistent. Boot Camp støtter 64-bitsversjoner av Windows 10 når systemet brukes på en Mac-maskin som støttes.

Windows 10 er tilgjengelig fra Microsoft som en ISO-fil og en USB-flashstasjon. Du trenger en ISO-fil av 64-bitsversjonen av installasjonsprogrammet for Windows 10 for å installere Windows på Mac-maskinen. Hvis du kjøpte versjonen med en USB-flashstasjon, kan du laste ned en ISO-fil fra Microsoft og bruke Windows-installasjonsnøkkelen som fulgte med flashstasjonen. Hvis du installerer Windows for første gang, må du påse at Windows-installasjonsprogrammet du bruker, er ment for en full installasjon (ikke en oppgradering).

Hvis du installerer en ISO-fil av Windows 10 Anniversary Update med en flashstasjon, må du passe på at det er USB 2. Installasjon med en USB 3-flashstasjon virker ikke.

Utføre en ny installering av Windows 10

Følg denne framgangsmåten hvis du installerer Windows på Mac-maskinen for første gang:

1. Bruk listen på slutten av denne artikkelen for å kontrollere at du har en Mac-maskin som støtter Windows 10.
  2. Se etter programvareoppdateringer for å sørge for at macOS, Mac-maskinens firmware og Boot Camp-assistent er oppdatert.
  3. Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen (eller bruk Spotlight til å finne den).
  4. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en ny kopi av Windows.

Utføre en oppgradering av Windows 10

Hvis du har en eldre versjon av Windows installert på Mac-maskinen, kan du følge denne framgangsmåten for å oppgradere til Windows 10:

Oppgradere fra 64-bitsversjoner av Windows

Du kan oppgradere eksisterende 64-bitsversjoner av Windows 7 eller 8.1 til Windows 10. Du trenger minst 10 GB med ledig plass i Windows-partisjonen. Hvis du har Windows 8.0, oppdaterer du til Windows 8.1 før du oppgraderer til Windows 10.

1. Bruk listen på slutten av denne artikkelen for å kontrollere at du har en Mac-maskin som støtter Windows 10.
  2. Start Mac-maskinen fra macOS.
  3. Når Mac-skrivebordet vises, velger du App Store fra Apple-menyen. Klikk på Oppdateringer-fanen i App Store-vinduet for å se etter programvareoppdateringer. Sørg for at macOS og Mac-firmwaren er oppdatert.
  4. Start Mac-maskinen fra Windows-versjonen du har installert.
  5. Åpne Apple Software Update for Windows og installer tilgjengelige oppdateringer, inkludert oppdateringen av FaceTime-kameraet.
    FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.
  6. Bruk Windows-installereren til å oppgradere Windows.
  7. Når installeringen er fullført, åpner du Apple Software Update for Windows igjen og installerer tilgjengelige oppdateringer for å sikre at Windows-støtteprogramvaren (driverne) for Boot Camp er oppdatert. Mac-maskinen kan bli omstartet én eller flere ganger som en del av driverinstalleringen.

Når installeringen av drivere er fullført, logger du på Windows for å begynne å bruke Windows 10 på Mac-maskinen.

Oppgradere fra 32-bits versjoner av Windows

Hvis du har en eksisterende 32-bitsversjon av Windows på Mac-maskinen, må du sikkerhetskopiere viktige filer, slik at du kan fjerne den eksisterende Windows-partisjonen og installere en 64-bitsversjon av Windows.

1. Sikkerhetskopier alle viktige filer i Windows-partisjonen.
  2. Bruk Boot Camp-assistent til å fjerne den eksisterende Windows-partisjonen.
  3. Bruk Boot Camp-assistent til å installere en 64-bitsversjon av Windows 10 på Mac-maskinen
  4. Når du har installert Windows, kopierer du de viktige filene dine tilbake til Windows-stasjonen.

Funksjoner som støttes i Windows 10

Den gjeldende versjonen av støtteprogramvare (drivere) for Windows som er tilgjengelig fra Boot Camp-assistent, omfatter støtte for følgende funksjoner for Mac i Windows 10:

• USB 3
  • USB-C
  • Thunderbolt
  • Innebygd SD- eller SDXC-kortplass
  • Innebygd USB Apple SuperDrive
  • Apple-tastatur, -styreflate og -mus

Du kan installere Windows 10 på en intern stasjon på Mac-maskinen. Boot Camp-assistent hjelper deg med å opprette en partisjon på stasjonen som er kompatibel med Windows. Når du installerer Windows på en Mac-maskin som har en Fusion Drive, opprettes Windows-partisjonen på den mekaniske harddiskdelen av Fusion Drive (ikke SSD). Microsoft BitLocker er ikke kompatibelt med Boot Camp-volumer.

Når du har installert Windows, kan du installere den nyeste versjonen av iTunes for Windows for å lytte til musikk eller spille av videoer. Du må autorisere iTunes i Windows for å kunne spille av musikk eller videoer som du har kjøpt fra iTunes Store.

Hvis enkelte funksjoner ikke fungerer når du starter Mac-maskinen fra Windows 10, kan du prøve å installere Boot Camp-støtteprogramvaren på nytt ved hjelp av Boot Camp-assistent.

Mac-maskiner som støtter Windows 10

Følgende Mac-modeller støtter 64-bitsversjoner av Windows 10 når denne installeres med Boot Camp. Bruk Om denne maskinen for å se hvilken Mac-modell du har, og se deretter i denne listen for å finne ut om maskinen støtter Windows 10:

• MacBook Pro (2012 og nyere)
  • MacBook Air (2012 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (2012 og nyere)
  • Mac mini (2012 og nyere)
  • Mac mini Server (sent 2012)
  • Mac Pro (sent 2013)

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.