Bruke Apple TV Remote-appen

Finn ut hvordan du bruker Apple TV Remote-appen til å styre Apple TV.

Apple TV Remote-appen

Du kan styre Apple TV 4K eller Apple TV fra Kontrollsenter. Eventuelt kan du laste ned Apple TV Remote-appen fra App Store, slik at du får tilgang til flere funksjoner når du styrer Apple TV.

Når du åpner appen første gang

Kom i gang ved å konfigurere Apple TV Remote-appen med Apple TV. Avhengig av Apple TV-modellen din, ser du fem eller seks kontroller:

• Enheter: Trykk på Enheter for å koble Apple TV Remote-appen til en annen Apple TV-enhet.
  • Berøringsflate: I det tomme feltet over Meny kan du sveipe for å navigere og trykke for å velge.
  • Spill av / Pause: Trykk på Spill av / Pause-symbolet for å spille av eller sette innhold på pause.
  • Siri:1 Hvis du har Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), ser du Mikrofon-symbolet. Trykk på og hold Mikrofon-symbolet, si det du vil si, og slipp.
  • Hjem: Dobbeltrykk på TV-symbolet  for å se nylig brukte apper. Hvis TV-appen støttes i landet ditt eller regionen din, trykker du på TV-symbolet for å åpne appen, og deretter dobbelttrykker du for å gå til Hjem-skjermen. Hvis ikke, trykker du på TV-symbolet én gang for å komme til Hjem-skjermen.
  • Meny: Trykk på Meny for å gå tilbake til forrige skjermbilde eller meny.

Ser du etter tastaturet på skjermen eller volumkontrollene i appen?

• Når du velger et tekstfelt på Apple TV, ser du et tastatur i Apple TV Remote-appen.
  • Vil du justere lydvolumet med iOS-enheten? Med mottakere som støtter HDMI-CEC-volumkontroll, kan du justere volumet med volumknappene på siden av iOS-enheten. Du trenger bare å koble Apple TV direkte til mottakeren, ikke til TVen. Få hjelp med HDMI-CEC

Når du har valgt og spiller av innhold

Når du starter avspillingen, ser du tre kontroller til i Apple TV Remote-appen:

• Spol fremover: Trykk på Spol ti sekunder fremover for å hoppe ti sekunder frem i en video. Eller trykk på Spol fremover for å spole fremover i en sang.
  • Spol tilbake: Trykk på Spol ti sekunder tilbake for å hoppe ti sekunder tilbake i en video. Eller trykk på Spol tilbake for å spole tilbake i en sang.
  • Detaljer: Trykk på Detaljer for å se et overblikk over innholdet du spiller. For musikk kan du endre innstillingene for miks eller repetering, eller sveipe opp for å velge neste avspilling. For iTunes-filmer og TV-programmer kan du sveipe opp for å endre innstillinger for lyd og undertekster. Trykk deretter på Minimer-symbolet for å gå tilbake til forrige visning.

Når du spiller en støttet spillapp

Hvis du har Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), kan du og vennene dine bruke Apple TV Remote-appene som spillkontrollere i kompatible apper. Antall spillere som støttes, kan være avhengig av begrensninger i spillappen og hjemmenettverket.

Du kan spille spill i standardvisningen i Apple TV Remote-appen, men du kan også bruke spillmodus. Slik gjør du det:

1. Åpne en støttet spillapp på Apple TV.
  2. Vent til Spill-symbol vises øverst på skjermen i Apple TV Remote-appen på iOS-enheten.
  3. Trykk på Spill-symbol, og snu iOS-enheten horisontalt. Du får se fem kontroller: Meny, to tommelkontroller (A og X), Lukk og et tomt område som fungerer som en berøringsflate.2

Få hjelp

Hvis du trenger hjelp med Apple TV Remote-appen eller den tidligere fjernkontrollappen, finner du mer informasjon her:

Apple TV Remote-appen

Apple TV Remote-appen

Trenger du hjelp fordi Apple TV Remote-appen ikke kobles til? Hvis svaret er ja, starter du Apple TV på nytt og prøver igjen.

iTunes Remote-appen

iTunes Remote-appen

Ser du etter informasjon om den tidligere fjernkontrollappen (som nå kalles iTunes Remote-appen)? Finn ut mer.

1. Hvis du konfigurerer Apple TV for et språk, land eller område som ikke støtter Siri, og hvis diktering har støtte for språkinnstillingen din, vil mikrofonsymbol-kontrollen brukes til diktering i stedet for Siri.
  2. Hvis kontrollene i spillmodus ikke fungerer som forventet, må du kontrollere at du har den nyeste versjonen av spillappen du spiller. Hvis du fremdeles trenger hjelp, kontakter du apputvikleren av spillappen for mer informasjon.