Bruke Apple TV Remote-appen

Styr Apple TV med Apple TV Remote-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Apple TV Remote-appen

Last ned Apple TV Remote-appen fra App Store på iPhone, iPad eller iPod touch for å få tilgang til flere funksjoner når du styrer Apple TV.

Du kan også styre Apple TV fra Kontrollsenter.

Når du logger på en app med Apple TV Remote-appen på Apple TV, husker den kanskje passord du har lagret i Safari. Apper er tilgjengelige på Apple TV (4. generasjon) eller nyere.

Når du åpner appen første gang

Kom i gang ved å konfigurere Apple TV Remote-appen med Apple TV. Avhengig av Apple TV-modellen du har, ser du fem eller seks kontroller:

• Enheter: Trykk på Enheter for å koble Apple TV Remote-appen til en annen Apple TV-enhet.
  • Touch-flate: I det tomme feltet over Meny kan du sveipe for å navigere, og trykke for å velge.
  • Start/pause: Trykk på Start/pause-symbolet for å spille av eller sette innhold på pause.
  • Siri:1 Hvis du har Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), ser du mikrofonsymbolet. Trykk og hold på mikrofonsymbolet, si det du vil si, og slipp.
  • Hjem: Dobbelttrykk på TV-symbolet  for å se nylig brukte apper. Hvis TV-appen støttes i landet ditt eller regionen din, trykker du på TV-symbolet for å åpne appen, og deretter dobbelttrykker du for å gå til Hjem-skjermen. Hvis ikke trykker du på TV-symbolet én gang for å komme til Hjem-skjermen.
  • Meny: Trykk på Meny for å gå tilbake til forrige skjermbilde eller meny.

Ser du etter tastaturet på skjermen eller volumkontrollene i appen?

• Når du velger et tekstfelt på Apple TV, ser du et tastatur i Apple TV Remote-appen.
  • Vil du justere lydvolumet med iOS-enheten? Med mottakere som støtter HDMI-CEC-volumkontroll, kan du justere volumet med volumknappene på siden av iOS-enheten. Du trenger bare å koble Apple TV direkte til mottakeren, ikke til TV-en. Få hjelp med HDMI-CEC

Når du har valgt og spiller av innhold

Når du starter avspillingen, ser du tre ytterligere kontroller i Apple TV Remote-appen:

• Spol framover: Trykk på Spol ti sekunder framover for å hoppe ti sekunder fram i en video. Eller trykk på Spol framover for å spole framover i en sang.
  • Spol tilbake: Trykk på Spol ti sekunder tilbake for å hoppe ti sekunder tilbake i en video. Eller trykk på Spol tilbake for å spole tilbake i en sang.
  • Detaljer: Trykk på Detaljer for å se et overblikk over innholdet du spiller. For musikk kan du endre innstillingene for miks eller repetering, eller du kan sveipe opp for å velge neste avspilling. For iTunes-filmer og TV-programmer kan du sveipe opp for å endre innstillinger for lyd og undertekster. Trykk deretter på Minimer-symbolet for å gå tilbake til forrige visning.

Når du spiller en kompatibel spillapp

Du kan bruke Apple TV Remote-appen som en kontroller i kompatible spillapper alene eller med venner. Antall spillere som støttes, kan være avhengig av begrensninger i spillappen og hjemmenettverket.

Du kan spille spill i standardvisningen i Apple TV Remote-appen, men du kan også bruke spillmodus. Slik gjør du det:

1. Åpne en støttet spillapp på Apple TV.
  2. Vent til Spill-symbolet vises øverst på skjermen i Apple TV Remote-appen på iOS-enheten.
  3. Trykk på Spill-symbolet, og vend iOS-enheten horisontalt. Du ser fem kontroller: Meny, to tommelkontroller (A og X), Lukk og et tomt område som fungerer som en Touch-flate.2

Spillapper er kun kompatible med Apple TV (4. generasjon) eller nyere.

Få hjelp

Hvis du trenger hjelp med Apple TV Remote-appen eller den tidligere fjernkontrollappen, finner du mer informasjon her:

Apple TV Remote-appen

Apple TV Remote-appen
Trenger du hjelp fordi Apple TV Remote-appen ikke kobles til? Hvis svaret er ja, starter du Apple TV på nytt og prøver igjen.

iTunes Remote-appen

iTunes Remote-appen
Ser du etter informasjon om den tidligere fjernkontrollappen (som nå kalles iTunes Remote-appen)? Finn ut mer.

1. Hvis du konfigurerer Apple TV for et språk, land eller område som ikke støtter Siri, og hvis diktering har støtte for språkinnstillingen din, vil mikrofonsymbol-kontrollen brukes til diktering i stedet for Siri.

2. Hvis kontrollene ikke fungerer som forventet i spillmodus, bør du sørge for at du har den nyeste versjonen av spillappen du spiller, og at du spiller på en Apple TV (4. generasjon) eller nyere. Hvis du fremdeles trenger hjelp, kontakter du apputvikleren for spillappen for mer informasjon.