Om håndteringen av RAW-bilder i iCloud-bildebibliotek og Bilder for OS X

Les om hvordan du arbeider med RAW-bilder i iCloud-bildebibliotek og Bilder for macOS.

iCloud-bildebibliotek holder alle bildene og videoene dine oppdaterte på iPhone, iPad, iPod touch og Mac. Hvis bildebiblioteket inneholder bilder i RAW-format, kan du vise og redigere dem på Mac-maskinen.

Om RAW-filer på Mac-maskinen

Tilgjengeligheten av RAW-filer på Mac-maskinen er avhengig av noen forutsetninger:

• Hvis du har valget Last ned originaler til denne maskinen slått på i Bilder (Bildet > Valg > iCloud > Last ned originaler til denne maskinen), vil du alltid ha RAW-filene dine i Bilder på Mac-maskinen.
  • Hvis du har valget Optimaliser Mac-lagring slått på, vil RAW-filene være lagret i iCloud-bildebiblioteket. Bilder sparer diskplass på Mac-maskinen ved å vise optimaliserte JPEG-versjoner av RAW-bildene. Hvis du redigerer et optimalisert bilde på Mac-maskinen, vil Bilder laste ned RAW-filen til det bildet.
  • Når Bilder laster ned et RAW-bilde fra iCloud-bildebiblioteket, oppretter appen en ny JPEG i full størrelse for optimal visning på Mac-maskinen. RAW-filen og den innebygde JPEG-filen som allerede er lagret i iCloud, vil ikke bli erstattet. iOS-enheter vil vise den innebygde JPEG-filen.
  • RAW-filer som lagres utenfor biblioteket til Bilder-appen (som for eksempel i Bilder-mappen), vil alltid finnes på Mac-maskinen, men lagres ikke i iCloud og vil ikke bli oppdatert i Bilder-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

RAW-filer importert til iPad med Camera Connection Kit

Hvis du importerer RAW-bilder til en iPad med Camera Connection Kit, slår du på Last ned originaler eller redigerer bildene på Mac-maskinen slik at filene er tilgjengelige på Mac-maskinen i iCloud-bildebibliotek.

Når du arbeider med RAW-bilder på en iPad, vil iPad-enheten vise den innebygde JPEG-miniatyren av bildet som ble laget av kameraet, ikke den faktiske RAW-filen.