Sørg for at hvert familiemedlem har en unik Apple-ID

Hvis du vil dele kjøp eller abonnementer med familiemedlemmer, bruker du Familiedeling. Hver person bør bruke sin egen Apple-ID.

Unngå å dele en Apple-ID

Apple anbefaler at du ikke deler Apple-ID-en din. I stedet kan du konfigurere Familiedeling slik at hver person kan bruke sin egen Apple-ID. På den måten kan familiemedlemmer dele kjøp, abonnementer og mer uten å dele personlig informasjon som e-post, tekstmeldinger eller passord.

Hvis du deler Apple-ID-en din med et familiemedlem, vil visse tjenester behandle dere som samme person. Du kan oppleve følgende problemer:

• Apple Music-familiemedlemskap: I stedet for å motta ditt eget medlemskap med ditt eget bibliotek, vil du dele et bibliotek og anbefalinger med det andre familiemedlemmet.
  • App Store-, Apple Books- og iTunes-kjøp: Hvis Familiedeling avsluttes, beholder eieren av den delte Apple-ID-en alle kjøpene. Du kan miste tilgang til alt på kontoen, inkludert kjøp du foretok.
  • Apple Podcasts, Apple Books: Podcast-episoder og -bokmerker kan synkroniseres basert på preferansene til det andre familiemedlemmet, eller slettes ved et uhell.
  • Meldinger: Du kan motta tekstmeldinger som er ment for det andre familiemedlemmet.
  • Fitness: Du får kanskje se Helsedetaljer, treningsøkter og Fitness+-anbefalinger som er ment for det andre familiemedlemmet.

Hjelp familiemedlemmet med å opprette en Apple-ID, og konfigurer deretter Familiedeling

For å unngå problemer forårsaket av deling av en Apple-ID, kan du opprette en Apple-ID for hvert familiemedlem og deretter konfigurere Familiedeling.

1. Logg av iCloud på enheten til familiemedlemmet.
  2. Be familiemedlemmet om å opprette en Apple-ID. Hvis familiemedlemmet er under 13 år, oppretter du en Apple-ID for han eller henne.
  3. Be familiemedlemmet om å logge på iCloud på enheten sin med den nye Apple-ID-en.
  4. Konfigurer Familiedeling og inviter familiemedlemmet til gruppen din.
  5. Konfigurer kjøpsdeling. Hvis du har barn i familien, kan du også konfigurere Spør om kjøp
  6. Nå kan du dele kjøp, abonnementer og mer med familien din.