Bruk din egen Apple-ID til Familiedeling

Når du konfigurerer Familiedeling, må du passe på at alle bruker sin egen Apple-ID.

5 profilbilder med Parker-familien, inkludert Derek Parker som organisator, Emily Parker som foreldre/verge, Meg Parker på 15, Jimmy Parker på 12 og Olivia Parker på 8, med e-postadresser for iCloud

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til alle Apple-tjenester, inkludert Familiedeling. Alle i familien din må bli med i Familiedeling med sin egen Apple-ID. På denne måten kan familien dele kjøp, et Apple Music-familiemedlemskap, iCloud-lagring, bilder med mer uten å dele personlig informasjon som e-post, tekstmeldinger eller passord. Hvis noen i familien ikke har en Apple-ID, kan de opprette en. Du kan også opprette en Apple-ID for et barn hvis barnet ikke er gammelt nok til å opprette en selv.

Bekreft Apple-ID-en du bruker til kjøp

Når du har konfigurert eller blitt med i Familiedeling, sjekker du Apple-ID-en du bruker for iTunes Store-, Books Store- og App Store-kjøp. I de fleste tilfeller er dette samme Apple-ID som du bruker overalt. Hvis du imidlertid bruker en annen Apple-ID til kjøp, kan du oppgi den for å dele kjøp med familien automatisk med denne Apple-ID-en.

Når du har konfigurert Familiedeling, kan kontoen din se slik ut. Hvis du sjekker barnets konto, bør du se deres Apple-ID i stedet for din egen.

Sjekk Apple-ID-en din i iCloud

På iPhone trykker du på Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud.

Apple-ID-skjermen under Innstillinger på iPhone

På Macen velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker på iCloud.

Sjekk Apple-ID-en du bruker til å dele kjøp og musikk

På iPhone trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie og trykker på navnet ditt.

Apple-ID-skjerm på iPhone med kjøp og musikk

På Mac velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker på iCloud. Klikk på Administrer familie, og klikk deretter på navnet ditt.

Sjekk Apple-ID-en din i iTunes

Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store på iPhone. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iTunes og App Store.

iTunes og App Store-skjerm på iPhone

På Mac åpner du iTunes og klikker på Konto > Vis konto i menylinjen.

Dette skal være den samme som Apple-ID-en du bruker til å dele kjøp i Familiedeling.

Unngå å dele en Apple-ID

Hvis du deler Apple-ID-en med et familiemedlem for kjøp fra iTunes Store og App Store, vil enkelte tjenester behandle dere som samme person. Du kan oppleve disse og andre problemer:

• Apple Music-familiemedlemskap: I stedet for å motta ditt eget medlemskap med ditt eget bibliotek, vil du dele et bibliotek og anbefalinger med det andre familiemedlemmet.
  • iTunes-, Apple Books- og App Store-kjøp: Hvis Familiedeling skulle bli stoppet, vil eieren av den delte Apple-ID-en beholde alle kjøpene. Du kan miste tilgang til alt på kontoen, inkludert kjøp du foretok.
  • Apple Podcasts, Apple Books og iTunes U: Podkast-episoder, bokmerker og iTunes U-kurs kan synkroniseres i henhold til andre familiemedlemmers innstillinger eller slettes ved et uhell.

Hvis du vil se hvilken Apple-ID familiemedlemmet bruker til deling, trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling og deretter på navnet til familiemedlemmet. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Familie. Pass på at ingen andre bruker Apple-ID-din til å dele innhold.