Bruk iPad, iPhone eller iPod touch til å legge inn skisser eller merknader i Mac-dokumenter

Med Kontinuitet-skisse og Kontinuitet-merking kan du bruke iPad, iPhone eller iPod touch til å sette inn skisser i Mac-dokumenter eller legge inn livemerknader i PDF-filer og bilder på Mac.

Konfigurer enhetene dine

Kontinuitet-skisse og Kontinuitet-merking fungerer når de kompatible enhetene dine er i nærheten av hverandre og konfigurert på følgende måte:

• Macen, iPad, iPhone eller iPod touch har slått på Wi-Fi og Bluetooth.
  • Macen, iPad, iPhone eller iPod touch er logget på iCloud med samme Apple-ID, som bruker tofaktorautentisering.
  • Macen bruker macOS Catalina, og iPad, iPhone eller iPod touch bruker iPadOS eller iOS 13.

Disse funksjonene fungerer med alle apper fra Apple eller tredjepart som er utviklet for å støtte dem, inkludert Pages, Numbers, Keynote, Mail, Meldinger, Notater og TextEdit.

Bruke Kontinuitet-skisse

Med Kontinuitet-skisse kan du bruke Macen til å be om en ny skisse fra iPad, iPhone eller iPod touch, og deretter sette inn skissen i et Mac-dokument.

1. På Macen åpner du et dokument og gjør et av følgende:
    • Fra menylinjen velger du Fil > Sett inn fra [enhet] > Legg til skisse.
      I enkelte apper, som Pages, Numbers og Keynote, ligger dette i Sett inn-menyen i stedet for i Fil-menyen.
    • Eller du kan Kontroll-klikke i dokumentet og deretter velge Legg til skisse fra snarveismenyen.
  2. På enheten din vises det et skissevindu, der du kan lage en skisse med Apple Pencil eller fingeren:
  3. Når du er ferdig med skissen, trykker du på Ferdig på enheten. Skissen vises så i Mac-dokumentet:

Bruke Kontinuitet-merking

Med Kontinuitet-merking kan du bruke Macen til å be om dokumentmerknader fra iPad, iPhone eller iPod touch. Etter hvert som du legger inn merknader på enheten, ser du endringene direkte på Macen. Det er en utmerket måte å blant annet signere dokumenter, rette prøver og markere viktige detaljer på.

1. Finn PDF-filen eller bildet som du vil legge inn merknader i, fra Finder på Macen. Deretter gjør du et av følgende:
    • Velg dokumentet, og trykk deretter på mellomromstasten for å åpne et forhåndsvisningsvindu. Klikk på Merking-knappen  øverst i vinduet.
    • Eller Kontroll-klikk på dokumentet, og velg deretter Hurtighandlinger > Merking fra snarveismenyen.
  2. Fra merkingsverktøylinjen øverst i forhåndsvisningsvinduet klikker du på Merknader-knappen :
  3. Det åpnes et vindu for merknader på enheten. Nå kan du bruke en Apple Pencil eller fingeren med skisseverktøyene, eller du kan trykke på plusstegnet  og bruke merkeverktøyene for å legge inn tekst, en underskrift, et forstørrelsesglass eller figurer og piler.
  4. Etter hvert som du jobber på enheten, ser du endringene direkte på Macen:
  5. Når du er ferdig med å legge inn merknader i dokumentet, klikker du på Ferdig på enheten.
  6. Klikk på Ferdig på Macen for å lagre endringene.