Bruk en iPad, iPhone eller iPod touch til å legge inn skisser eller merknader i Mac-dokumenter

Med Kontinuitet-skisse og Kontinuitet-merking kan du bruke en iPad, iPhone eller iPod touch til å sette inn skisser i Mac-dokumenter eller legge inn livemerknader i PDF-filer og bilder på Mac.

Konfigurer enhetene dine

Kontinuitet-skisse og Kontinuitet-merking fungerer når de kompatible enhetene dine er i nærheten av hverandre og konfigurert på følgende måte:

Disse funksjonene fungerer med alle apper fra Apple eller tredjeparter som er utviklet for å støtte dem, inkludert Pages, Numbers, Keynote, Mail, Meldinger, Notater og TextEdit.

Bruk Kontinuitet-skisse

Med Kontinuitet-skisse kan du bruke Macen til å be om en ny skisse fra en iPad, iPhone eller iPod touch, og deretter sette inn skissen i Mac-dokumentet.

1. Åpne et dokument på Macen.
  2. Fra menylinjen velger du Fil > Sett inn fra [enhet] > Legg til tegning.
    I enkelte programmer som Pages, Numbers og Keynote, ligger dette i Sett inn-menyen i stedet for i Fil-menyen.
  3. På enheten din vises det et skissevindu, der du kan lage en skisse med Apple Pencil eller fingeren:
    Kontinuitet-skisse på iPad Pro
  4. Når du er ferdig med skissen, trykker du på Ferdig på enheten. Skissen vises så i Mac-dokumentet:
    Keynote-dokument med kontinuitet-skisse

Bruk Kontinuitet-merking

Med Kontinuitet-merking kan du bruke Macen til å be om dokumentmerknader fra en iPad, iPhone eller iPod touch. Etter hvert som du legger inn merknader på enheten, ser du endringene direkte på Macen. Det er en utmerket måte å blant annet signere dokumenter, rette prøver og markere viktige detaljer på.

1. Finn PDF-filen eller bildet som du vil legge inn merknader i, via Finder på Macen. Deretter gjør du et av følgende:
    • Velg dokumentet, og trykk deretter på mellomromstasten for å åpne et forhåndsvisningsvindu. Klikk på Merking-knappen  øverst i vinduet.
    • Eller Kontroll-klikk på dokumentet, og velg deretter Hurtighandlinger > Merking fra snarveismenyen.
  2. I merkingsverktøylinjen øverst i forhåndsvisningsvinduet klikker du på legg inn merknad-knappen , eventuelt kan du klikke på  og velge en enhet  :
    forhåndsvisningsvindu med enhetsvalg-rullegardinmenyen åpen på merkingsverktøylinjen
  3. Det åpnes et vindu for merknader på enheten. Nå kan du bruke en Apple Pencil eller fingeren med skisseverktøyene, eller du kan trykke på plusstegnet  og bruke merkeverktøyene for å legge inn tekst, en underskrift, et forstørrelsesglass eller figurer og piler.
    iPad åpen med verktøy for skisse og merking
  4. Etter hvert som du jobber på enheten, ser du endringene direkte på Macen:
    Forhåndsvis-vindu på Mac som viser endringene gjort på iPaden
  5. Når du er ferdig med å legge inn merknader i dokumentet, klikker du på Ferdig på enheten.
  6. Klikk på Ferdig på Macen for å lagre endringene.