Om sikkerhetsinnholdet i Mac EFI-sikkerhetsoppdatering 2015-001

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Mac EFI-sikkerhetsoppdatering 2015-001.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet.

Der hvor det er mulig, blir CVE-ID-er brukt for å henvise til sårbarheter for ytterligere informasjon.

Hvis du vil lese mer om andre sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

Mac EFI-sikkerhetsoppdatering 2015-001

• EFI

Tilgjengelig for: OS X Mountain Lion v10.8.5, OS X Mavericks v10.9.5

Virkning: Et skadelig program med rotrettigheter kan være i stand til å modifisere EFI-flashhukommelse

Beskrivelse: Det var et problem med utilstrekkelig låsing av EFI-flashhukommelse ved gjenopptakelse fra dvaletilstander. Problemet ble løst gjennom forbedret låsing.

CVE-ID

CVE-2015-3692: Trammell Hudson i Two Sigma Investments, Xeno Kovah og Corey Kallenberg i LegbaCore LLC, Pedro Vilaça

• EFI

Tilgjengelig for: OS X Mountain Lion v10.8.5, OS X Mavericks v10.9.5

Virkning: Et skadelig program kan forårsake ødelagt hukommelse for å eskalere rettigheter

Beskrivelse: Det var en forstyrrelsesfeil, også kjent som Rowhammer, i noe DDR3 RAM som kunne ha ført til ødelagt hukommelse. Problemet ble avhjulpet ved å øke hukommelsens oppdateringsfrekvens.

CVE-ID

CVE-2015-3693: Mark Seaborn og Thomas Dullien i Google, som arbeidet på grunnlag av original forskning ved Yoongu Kim m.fl. (2014)

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.