Hvis Forhåndsvisning avsluttes uventet når du åpner dokumenter

Det er ikke sikkert at fonten som Forhåndsvisning bruker for merking, er installert lenger. Dokumentet kan også være skadet.

I OS X Yosemite kan det å fjerne eller deaktivere fonten som Forhåndsvisning bruker for merking, forårsake at Forhåndsvisning avsluttes ved åpning av dokumenter. Hvis du har foretatt en slik endring i dokumentet ditt, kan du bruke en av disse løsningene:

• Oppgrader til OS X El Capitan eller nyere.
  • Eller plasser fonten tilbake igjen. Etter dette kan du åpne Forhåndsvisning og endre fonten som brukes til merking: Velg Vis > Vis merkingsverktøylinjen, klikk på Tekststil-knappen knapp, og velg deretter en annen font fra lokalmenyen. Nå kan du trygt fjerne eller deaktivere den forrige fonten du brukte for merking.
  • Eller du kan bruke Terminal til å løse problemet: Lukk Forhåndsvisning og åpne Terminal, som er i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Lim inn denne kommandoen i Terminal, og trykk deretter på returtasten:
defaults delete ~/Library/Group\ Containers/com.apple.Preview/Library/Preferences/com.apple.Preview.plist com.apple.AnnotationKit.font

Hvis ingen av disse løsningene fungerer, eller hvis du ikke bruker Yosemite, kan dokumentet ditt være skadet. Hvis du har en Time Machine-sikkerhetskopi, kan du prøve å bruke Time Machine til å gjenopprette en tidligere versjon av filen.