Om Systembeskyttelse på Mac

OS X El Capitan og nyere inkluderer sikkerhetsteknologi som hjelper deg med å beskytte Mac-maskinen mot skadelig programvare.

Systembeskyttelse er en sikkerhetsteknologi i OS X El Capitan og nyere som er laget for å bidra til å hindre at potensielt skadelig programvare endrer beskyttede filer og mapper på Mac-maskinen. Systembeskyttelse begrenser rot-brukerkontoen og begrenser handlingene som rotbrukeren kan utføre på beskyttede deler av Mac-operativsystemet.

Før Systembeskyttelse hadde ikke rotbrukeren noen rettighetsbegrensninger, så denne brukeren hadde tilgang til alle systemmapper eller apper på Mac-maskinen. Programvare fikk tilgang på rotnivå når du skrev inn administratornavn og -passord for å installere programvaren. Dette tillot at programvaren kunne endre eller overskrive alle systemfiler eller apper.

Systembeskyttelse inkluderer beskyttelse for følgende deler av systemet:

• /System
  • /usr
  • /bin
  • /sbin
  • Apper som forhåndsinstalleres med OS X

Baner og apper som apper og installerere fra tredjepart kan fortsette å skrive til, inkluderer:

• /Programmer
  • /Bibliotek
  • /usr/local

Systembeskyttelse er laget for å tillate at endringer kun kan gjøres av prosesser som er signert av Apple og som har spesialrettigheter til å skrive til systemfiler, som Apple-programvareoppdateringer og Apple-installerere. Apper som du laster ned fra Mac App Store, fungerer allerede med Systembeskyttelse. Annen programvare fra tredjepart som kommer i konflikt med Systembeskyttelse, kan bli satt til side når du oppgraderer til OS X El Capitan eller nyere.

Systembeskyttelse hjelper også med å forhindre at programvare velger en startdisk. For å velge en startdisk, velger du Systemvalg fra Apple-menyen og klikker på Startdisk. Du kan også holde nede Tilvalg-tasten mens du omstarter, og deretter velge fra listen med startdisker.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.