Bruke Multi-Touch-bevegelser på Mac

Med en Multi-Touch-styreflate eller Magic Mouse kan du trykke, dra, knipe eller spre én eller flere fingre for å utføre nyttige handlinger.

Styreflatebevegelser

Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg) og klikk på Styreflate for mer informasjon om disse bevegelsene. Du kan slå av bevegelsene, endre bevegelsestype og finne ut mer om hvilke bevegelser som fungerer med Mac.

Styreflatebevegelser krever Magic Trackpad eller en innebygd Multi-Touch-styreflate. Hvis styreflaten støtter Force Touch, kan du også klikke hardt og få følbare tilbakemeldinger.

No alt supplied for Image

Trykk for å klikke

Trykk med én finger for å klikke.

No alt supplied for Image

Sekundærklikk (høyreklikk)

Klikk eller trykk med to fingre.

No alt supplied for Image

Smart zoom

Dobbelttrykk med to fingre for å zoome inn på og ut igjen fra en nettside eller PDF.

No alt supplied for Image

Rulle

Dra to fingre opp eller ned for å rulle.1

No alt supplied for Image

Zoom inn eller ut

Knip med to fingre for å zoome inn eller ut.

No alt supplied for Image

Rotere

Beveg to fingre rundt hverandre for å rotere et bilde eller et annet objekt.

No alt supplied for Image

Dra mellom sider

Dra mot venstre eller høyre med to fingre for å vise forrige eller neste side.

No alt supplied for Image

Åpne Varslingssenter

Dra mot venstre fra høyre kant med to fingre for å vise Varslingssenter.

No alt supplied for Image

Dra med tre fingre

Bruk tre fingre til å dra objekter på skjermen, og klikk eller trykk for å slippe. Slå på denne funksjonen i Tilgjengelighet-valgpanelet.

No alt supplied for Image

Oppslag og datadetektorer

Trykk med tre fingre for å slå opp et ord eller utføre handlinger med datoer, adresser, telefonnumre eller andre data.

No alt supplied for Image

Vise skrivebordet

Spre tommelen og tre fingre fra hverandre for å vise skrivebordet.

No alt supplied for Image

Launchpad

Knip tommelen og tre fingre sammen for å vise Launchpad.

No alt supplied for Image

Mission Control

Sveip opp med fire fingre2 for å åpne Mission Control.

No alt supplied for Image

App Exposé

Sveip ned med fire fingre2 for å se alle vinduene til programmet du bruker.

No alt supplied for Image

Dra mellom fullskjermsprogrammer

Sveip til venstre eller høyre med fire fingre2 for å flytte mellom skrivebord og fullskjermprogrammer.

Musebevegelser

Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg) og klikk på Mus for mer informasjon om disse bevegelsene. Der kan du slå av bevegelsene, endre bevegelsestype og finne ut mer om hvilke bevegelser som fungerer med Mac. Musebevegelser krever Magic Mouse.

Sekundærklikk (høyreklikk)

Klikk på høyre side av musen.

Rulle

Dra én finger opp eller ned for å rulle.1

Smart zoom

Dobbelttrykk med én finger for å zoome inn på og ut igjen fra en nettside eller PDF.

Mission Control

Dobbelttrykk med to fingre for å åpne Mission Control.

Dra mellom fullskjermsprogrammer

Dra mot venstre eller høyre med to fingre for å flytte mellom skrivebord og fullskjermsprogrammer.

Dra mellom sider

Dra mot venstre eller høyre med én finger for å vise forrige eller neste side.

1. Du kan slå av styreflaterulling i Tilgjengelighet-valgpanelet.

2. I noen versjoner av macOS bruker denne bevegelsen tre fingre i stedet for fire.