Apple Music og personvern

Apple Music er utviklet for å beskytte informasjonen din og la deg velge hva du vil dele.

• Apple samler inn informasjon om aktiviteten din i Apple Music, som sanger du spiller og hvor lenge du hører på dem, for å tilpasse tjenesten hvis du abonnerer, og for å betale vederlag til partnerne våre.
  • iCloud-musikkbibliotek sender informasjon fra musikkbiblioteket ditt til Apple, som sangtitler og artistnavn, for å identifisere og låse opp kopier av de sangene dine som også finnes i Apple Music.
  • Vi knytter informasjon fra iCloud-musikkbiblioteket ditt til deg så lenge du abonnerer på tjenesten, og i en kort periode etterpå. Vi beholder informasjon om hvilke sanger du spiller av i periodene som er angitt av gjeldende lover om finansrapportering.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

Beskyttelse av personvernet og sikring av informasjonen din er en høy prioritet hos Apple. Vi er nøye på å kun samle inn data vi trenger for å gjøre opplevelsen din bedre, og når vi samler inn data, mener vi det er viktig at du vet hva vi samler inn og hvorfor vi trenger det, så du kan ta veloverveide beslutninger. Apple Music, som alle andre Apple-produkter, er designet i henhold til disse prinsippene.

Apple samler inn informasjon om hvordan du bruker Apple Music, slik at vi kan skreddersy funksjoner til musikksmaken din. Dette inkluderer funksjoner som For deg, der du ser albumer og spillelister valgt ut for deg, Radio, som spiller musikk fra dine favorittartister og sjangere, og Connect, der du får anbefalinger om nye artister å følge eller interessante artistinnlegg. Vi bruker også denne informasjonen til å informere deg om kommende lanseringer, nye artister eller annet nytt i Apple Music som du kanskje vil like.

Hvis du vil komme i kontakt med eller dele med andre som bruker Apple Music, kan du opprette en personlig profil ved å oppgi et brukernavn (f.eks. @johnappleseed), visningsnavn og, om ønskelig, profilbilde og annen informasjon. Apple lagrer denne informasjonen sammen med kontoen din så du har tilgang til den fra alle enhetene dine. Brukernavnet, visningsnavnet og profilbildet ditt kan også vises ved siden av innhold du publiserer og aktiviteter du deler på Apple Music. Deling og publisering av innhold er ikke tiltenkt og støttes for øyeblikket ikke i Apple‑ID-er for barn.

Andre personer kan også finne Apple Music-profilen din ved hjelp av informasjonen du oppgir.

Du kan gjøre innholdet i profilen, som spillelister og musikk du har lyttet til, tilgjengelig for personene du selv velger. Profilinformasjonen din, som kallenavn, visningsnavn, bilde, følgere og hvem du selv følger, vil imidlertid alltid være synlig for alle.

Når du oppretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter som du kan komme i kontakt med. Apple vil ikke registrere eller oppbevare informasjon fra kontaktene dine når det søkes etter venner å anbefale. Kun forkortede og krypterte nøkler for telefonnumrene og e-postadressene i kontaktene dine sendes til Apple, og Apple Music-abonnenter med tilsvarende informasjon som anbefales, blir oppdaget lokalt på enheten din. Apple Music kan med jevne mellomrom sjekke kontaktene dine for å anbefale nye venner i framtiden. Du kan kontrollere dette i kontoinnstillingene ved å slå av «Kontakter med Apple Music». Hvis du ikke vil at andre skal kunne finne deg basert på kontaktinformasjonen til Apple-ID-en din som de har i adresseboken sin, kan du endre dette i kontoinnstillingene ved å slå av «Allow Finding by Apple ID».

Du kan også finne andre personer å følge på Apple Music, og bli funnet av andre, ved å koble til kontoer fra sosiale medier som Facebook. Da vil Apple Music knytte Apple Music-kontoen din til den sosiale kontoen og finne venner på det sosiale nettverket som også abonnerer på Apple Music. Vi beholder ikke noe av informasjonen om venner som ikke abonnerer på Apple Music. Hvis du på et senere tidspunkt vil koble Apple Music-kontoen fra det sosiale nettverket, kan du gjøre det i innstillingene for det aktuelle sosiale nettverket.

Du kan når som helst oppdatere eller fjerne informasjonen du oppgir i profilen din. Du bør tenke over hva du publiserer før du deler noe på Internett. Når du deler fra Apple Music til andre nettsteder eller sosiale nettverk, vil det du deler bli regulert av retningslinjene for personvern på de aktuelle nettstedene.

Hvis mobiloperatøren din tilbyr Apple Music-medlemskap, kan Apple kontrollere telefonnummeret ditt for å avgjøre om du ble medlem via en operatør. Hvis du ble medlem gjennom operatøren, brukes telefonnummeret for å identifisere kontoen din. Vi bruker telefonnummeret som er assosiert med medlemskapet, kun for å verifisere kontoen din når du logger på, og for å knytte Apple Music-aktiviteten din til riktig konto.

iCloud-musikkbibliotek, som er en tjeneste som følger med Apple Music-medlemskapet, gir deg tilgang til sanger og spillelister i biblioteket ditt fra alle enhetene dine. Denne funksjonen sender informasjon fra musikkbiblioteket ditt til Apple, som sangtitler og artistnavn, for å identifisere og låse opp kopier av de sangene dine som også finnes i Apple Music. Sanger som ikke finnes i Apple Music, lastes opp til ditt personlige iCloud-musikkbibliotek, slik at du har tilgang til hele samlingen din fra alle enhetene dine. Du kan slå av iCloud-musikkbibliotek i Innstillinger på enheten din eller i iTunes.

Når du bruker Apple Music, samler vi inn informasjon om sanger og videoer du spiller eller legger til i musikkbiblioteket eller i spillelister, samt innlegg du liker, kommenterer eller deler. Informasjon, blant annet om konto, IP-adresse, enhet, app eller bilgrensesnitt som ble brukt ved avspilling, om hvor i Apple Music du spilte av fra, tidspunkt og varighet for avspillingen, registreres og sendes til Apple. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse Apple Music-opplevelsen din og lære hvordan Apple Music brukes, slik at vi kan gjøre tjenesten bedre. Denne informasjonen kan for eksempel brukes til å velge hvilke sanger, videoer og artistinnlegg vi viser deg i For deg, Radio og Connect. Det gjør også at vi kan gi deg andre anbefalinger som passer til musikksmaken din, betale godtgjørelser og forhindre eller reagere på handlinger som bryter med, eller kan være brudd på, vilkår og betingelser for iTunes Media eller annen gjeldende lovgivning. Du kan endre e-postinnstillingene dine og velge om du vil motta e-poster om nytt Apple Music-innhold på appleid.apple.com/no

Vi lager også en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp ved hjelp av informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar. Innsendingen er utviklet slik at Apple ikke kan lese de underliggende verdiene på enheten din. Rangeringen arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

Vi kan samle inn, bruke, overføre og videreformidle ikke-personlige opplysninger til et hvilket som helst formål. Vi kan for eksempel samle inn ikke-personlig informasjon fra deg og andre Apple Music-brukere for å forbedre tjenesten.

All denne informasjonen samles inn og brukes i henhold til retningslinjene for personvern, som du kan lese på www.apple.com/no/privacy

Tilgjengeliggjøring til tredjeparter

Vi er påkrevd å gjøre noe ikke-personlig informasjon om din bruk av Apple Music tilgjengelig til tredjeparter som Apple har et strategisk samarbeid med, som plateselskaper, slik at de kan måle populariteten til katalogen sin, betale godtgjørelser og føre riktig regnskap, og forbedre egne produkter og tjenester. Vi kan også gi en samlet ikke-personlig statistikk over lyttemønster og brukerdemografi, som kjønn og alder, til artister slik at de bedre kan forstå lytterbasen sin. Vi kan også gjøre annen personlig informasjon, som mobiloperatør, tilgjengelig for Apples samarbeidspartnere som leverer produkter og tjenester, eller som markedsfører Apple til kunder.

iOS-apper vil kanskje be om tilgang til Apple Music og musikkbiblioteket ditt. Hvis du gir slik tilgang, kan appen se informasjon som mediebiblioteket ditt på enheten, om du abonnerer på Apple Music, musikk og videoer du har spilt av, og anbefalingene dine i For deg. En app med tilgang kan også tilpasse data som er knyttet til kontoen din, som å legge til eller fjerne sanger fra biblioteket ditt eller spillelistene dine. Du kan oppheve tilgangen til en app på iOS-enheten din ved å gå til Innstillinger > Personvern > Media og Apple Music. Hvis du har fjernet appen fra enheten, eller gitt tilgang fra en iOS-versjon eldre enn iOS 11, kan du oppheve tilgangen fra kontoinnstillingene dine i iTunes.

Finn ut mer om Apple Music

Du finner mer informasjon om Apple Music, inkludert funksjoner og priser, på https://support.apple.com/HT204881

Du kan lese mer om Apple Musics nettspiller og personvern på https://support.apple.com/HT208364