Apple Music og personvern

Apple Music beskytter informasjonen din og lar deg velge hva du vil dele.

• Apple samler inn informasjon om aktiviteten din i Apple Music, for eksempel hvilke sanger du spiller av, og hvor lenge du spiller dem av, slik at vi kan tilpasse tjenesten du abonnerer på, sende deg varslinger og kompensere partnerne våre.
  • Nettskybiblioteket sender informasjon fra musikkbiblioteket ditt til Apple, som sangtitler og artistnavn, for å identifisere og låse opp kopier av de av sangene dine som også finnes i Apple Music.
  • Vi knytter nettskybibliotek-informasjonen din til deg så lenge du forblir abonnent og i en kort periode etter det. Vi beholder informasjon om sangene du spiller av, i periodene som angis av gjeldende lover for finansrapportering.
  • Informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar, brukes til å lage en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp, for å bidra til å identifisere og beskytte deg mot svindel. Innsendingene er utviklet slik at Apple ikke kan lese de virkelige verdiene på enheten din. Rangeringene arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

Beskyttelse av personvernet og sikring av informasjonen din er en høy prioritet hos Apple. Vi er nøye på å kun samle inn data vi trenger for å gjøre opplevelsen din bedre. Når vi samler inn data, mener vi også at det er viktig at du er klar over hva vi samler inn og hvorfor vi trenger det, så du kan ta veloverveide beslutninger. Apple Music, som alle andre Apple-produkter og -tjenester, er designet i henhold til disse prinsippene.

Vi bruker den personlige informasjonen din til å levere tjenestene og funksjonene i Apple Music. Dette inkluderer konto- og betalingsinformasjonen din, som du kan se og endre i Innstillinger.

Når du abonnerer, samler Apple inn informasjon om hvordan du bruker Apple Music, slik at vi kan skreddersy funksjoner til musikksmaken din. Dette inkluderer funksjoner som Lytt nå, der du ser albumer og spillelister valgt ut for deg, og Radio, som spiller musikk fra dine favorittartister og sjangere. Vi bruker også denne informasjonen til å kontakte deg via e-post og push-varslinger for å informere deg om kommende lanseringer, nye artister eller annet nytt i Apple Music som du kanskje vil like.

Hvis du vil komme i kontakt med eller dele med andre som bruker Apple Music, kan du opprette en personlig profil ved å oppgi et brukernavn (for eksempel @johnappleseed), visningsnavn og, om ønskelig, profilbilde og annen informasjon. Apple lagrer denne informasjonen sammen med kontoen din så du har tilgang til den fra alle enhetene dine. Brukernavnet, visningsnavnet og profilbildet ditt kan også vises ved siden av innhold du publiserer og aktiviteter du deler på Apple Music. Deling og publisering av innhold er ikke tiltenkt og støttes for øyeblikket ikke i Apple‑ID-er for barn.

Andre personer kan også finne Apple Music-profilen din ved hjelp av informasjonen du oppgir.

Du kan gjøre innholdet i profilen, som spillelister og musikk du har lyttet til, tilgjengelig for personene du selv velger. Profilinformasjonen din, som kallenavn, visningsnavn, bilde, følgere og hvem du selv følger, vil imidlertid alltid være synlig for alle.

Når du oppretter en profil på Apple Music, vil vi anbefale andre Apple Music-abonnenter som du kan komme i kontakt med. Apple vil ikke registrere eller oppbevare informasjon fra kontaktene dine når det søkes etter venner å anbefale. Kun forkortede og krypterte nøkler for telefonnumrene og e-postadressene i kontaktene dine sendes til Apple, og Apple Music-abonnenter med tilsvarende informasjon som anbefales, blir oppdaget lokalt på enheten din. Apple Music kan med jevne mellomrom sjekke kontaktene dine for å anbefale nye venner i framtiden. Du kan kontrollere dette i kontoinnstillingene ved å slå av Kontakter med Apple Music. Hvis du ikke vil at andre skal kunne finne deg basert på kontaktinformasjonen til Apple-ID-en din som de har i adresseboken sin, kan du endre dette i kontoinnstillingene ved å slå av Tillat søk etter Apple-ID.

Du kan også finne andre personer å følge på Apple Music, og bli funnet av andre, ved å koble til kontoer fra sosiale medier som Facebook. Da vil Apple Music knytte Apple Music-kontoen din til den sosiale kontoen og finne venner på det sosiale nettverket som også abonnerer på Apple Music. Vi beholder ikke noe av informasjonen om venner som ikke abonnerer på Apple Music. Hvis du på et senere tidspunkt vil koble Apple Music-kontoen fra det sosiale nettverket, kan du gjøre det i innstillingene for det aktuelle sosiale nettverket.

Du kan når som helst oppdatere eller fjerne informasjonen du oppgir i profilen din. Du bør tenke over hva du publiserer før du deler noe på internett. Når du deler fra Apple Music til andre nettsteder eller sosiale nettverk, vil det du deler bli regulert av retningslinjene for personvern på de aktuelle nettstedene.

Hvis mobiloperatøren din tilbyr Apple Music-medlemskap, kan Apple kontrollere telefonnummeret ditt for å avgjøre om du ble medlem via en mobiloperatør. Hvis du ble medlem gjennom mobiloperatøren, brukes telefonnummeret ditt til å identifisere kontoen din og informere mobiloperatøren om at du har aktivert medlemskapet ditt. Vi bruker telefonnummeret som er assosiert med medlemskapet, for å verifisere kontoen din når du logger på, og for å knytte Apple Music-aktiviteten din til riktig konto. Vi bruker også telefonnummeret til å sende forespørsel til mobiloperatøren din om å avslutte medlemskapet hvis du ber om det.

Nettskybiblioteket, som er en tjeneste som følger med Apple Music-medlemskapet, gir deg tilgang til sanger og spillelister i biblioteket ditt fra alle enhetene dine. Denne funksjonen sender informasjon fra musikkbiblioteket ditt til Apple, som sangtitler og artistnavn, for å identifisere og låse opp kopier av de sangene dine som også finnes i Apple Music. Sanger som ikke finnes i Apple Music, lastes opp til ditt personlige nettskybibliotek, slik at du har tilgang til hele samlingen din fra alle enhetene dine. Hvis du vil avslutte synkronisering av nettskybiblioteket, går du til Innstillinger og slår av Synkroniser bibliotek.

Når du bruker Apple Music-medlemskapet, samler vi inn informasjon om sanger og videoer du spiller eller legger til i musikkbiblioteket eller i spillelister, samt innlegg du liker, kommenterer eller deler. Informasjon, blant annet om konto, IP-adresse, enhet, app eller bilgrensesnitt som ble brukt ved avspilling, om hvor i Apple Music du spilte av fra, tidspunkt og varighet for avspillingen, registreres og sendes til Apple. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse Apple Music-opplevelsen din, til å sende deg e-post og varslinger og for å lære hvordan Apple Music brukes, slik at vi kan gjøre tjenesten bedre. Denne informasjonen kan for eksempel hjelpe oss med å velge ut musikk, videoer og artistinnhold vi viser deg i Lytt nå og Radio. Det gjør også at vi kan gi deg andre anbefalinger som passer til musikksmaken din, betale godtgjørelser og forhindre eller reagere på handlinger som bryter med, eller kan være brudd på, vilkår og betingelser for iTunes Media eller annen gjeldende lovgivning.

Apple kan bruke informasjon om kontoen din, som Apple-produktene du eier og abonnementene dine på Apple-tjenester, til å sende deg informasjon om Apple Music og andre Apple-produkter, -tjenester og -tilbud som kan være av interesse for deg, inkludert Apple One. Hvis du abonnerer på Apple One, kan det hende at vi sender deg e-postmeldinger og pushvarslinger om funksjonene til hver av tjenestene du abonnerer på. Apple kan også bruke informasjon om aktiviteten din i Apple Music til å sende e-postmeldinger og pushvarslinger om nye funksjoner, innhold og tilbud i Apple Music. Du kan endre e-postvalgene dine og velge om du vil motta disse e-postmeldingene, på appleid.apple.com. Du kan oppdatere varslingsvalg på iOS og iPadOS ved å gå til Innstillinger > Varslinger > Musikk.

Det er mulig at enkelte Apple Music-funksjoner, deriblant enkelte radiokanaler med direktesending, ikke er tilgjengelig i ditt område. Apple kan bruke IP-adressen til din internettilgang for å finne din omtrentlige posisjon for å vurdere tilgjengelighet.

Vi lager også en godkjenningsrangering for enheten din når du prøver å gjennomføre et kjøp ved hjelp av informasjon om hvordan du bruker enheten din, inkludert omtrentlig antall telefonanrop og e-postmeldinger du sender og mottar. Innsendingen er utformet slik at Apple ikke kan lese de underliggende verdiene på enheten din. Rangeringen arkiveres i en bestemt tidsperiode på tjenerne våre.

Vi kan samle inn, bruke, overføre og videreformidle ikke-personlige opplysninger til et hvilket som helst formål. Vi kan for eksempel samle inn ikke-personlig informasjon fra deg og andre Apple Music-brukere for å forbedre tjenesten.

All informasjon Apple samler inn, blir behandlet i samsvar med Apples retningslinjer for personvern, som du kan lese på www.apple.com/privacy.

Tilgjengeliggjøring for tredjeparter

Når du bruker Apple Music til å høre på direktesendt radio, kobles enheten din direkte til radiostasjonen for å levere det forespurte innholdet til deg. Når den er tilkoblet, blir IP-adressen til enheten din synlig for radiostasjonen. Radiostasjonens håndtering av IP-adressen er underlagt retningslinjene for personvern til radiostasjonen eller leverandøren.

Vi er påkrevd å gjøre noe ikke-personlig informasjon om din bruk av Apple Music, inkludert Apple Musics direktesendte radiostasjoner, tilgjengelig for tredjeparter som Apple har et strategisk samarbeid med, som plateselskaper, slik at de kan måle populariteten til katalogen sin, betale godtgjørelser og føre riktig regnskap, og forbedre egne produkter og tjenester. Vi kan også gi en samlet ikke-personlig statistikk over lyttemønster og brukerdemografi, som kjønn og alder, til artister slik at de bedre kan forstå lytterbasen sin. Vi kan også gjøre annen personlig informasjon, som mobiloperatør, tilgjengelig for Apples samarbeidspartnere som leverer produkter og tjenester, eller som markedsfører Apple til kunder.

iOS- og iPadOS-apper vil kanskje be om tilgang til Apple Music og nettskybiblioteket ditt. Hvis du gir slik tilgang, kan appen se informasjon som nettskybiblioteket ditt på enheten, om du abonnerer på Apple Music, musikk og videoer du har spilt av, og anbefalingene dine i Lytt nå. En app med tilgang kan også tilpasse data som er knyttet til kontoen din, som å legge til eller fjerne sanger fra biblioteket ditt eller spillelistene dine. Du kan oppheve tilgangen til en app på iOS- eller iPadOS-enheten din ved å velge Innstillinger > Personvern > Media og Apple Music. Hvis du har fjernet appen fra enheten, eller gitt tilgang fra en iOS-versjon eldre enn iOS 11 eller iPadOS, kan du oppheve tilgangen fra kontoinnstillingene dine i Apple Music.

Finn ut mer om Apple Music

Du finner mer informasjon, inkludert funksjoner og priser, på www.apple.com/no/apple-music.

Du kan lese mer om Apple Music-nettspilleren og personvern på support.apple.com/kb/HT208364.