Endre innstillingene for lyd og varsler på Apple Watch

Finn ut hvordan du stiller inn klokkens volum, slår av lyden på klokken eller slår på Ikke forstyrr. Du kan også justere styrken på trykkene og vibrasjonene som brukes av Apple Watch for varsler og varslinger.

Skru Apple Watch-volumet opp eller ned

1. På Apple Watch åpner du Innstillinger-appen.

2. Rull ned og trykk på Lyder og følbar respons.

3. Trykk på volum ned-knappenvolum ned-knappen for å redusere volumet, eller trykk på volum opp-knappenvolum opp-knappen for å øke volumet. Du kan også trykke på skyveknappen og vri på Digital Crown.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-volume

Slå av lyden på Apple Watch

1. For å åpne Kontrollsenter trykker du på sideknappen (for watchOS 9 eller eldre trykker og holder du på bunnen av skjermen og sveiper deretter opp).

2. Trykk på Lydløsmodus-knappenLydløsmodus-knappen. Dette slår på Lydløsmodus. Du kan fortsatt motta følbare varslinger.

watchos-10-series-8-control-center-mute

For å slå av lyden for varsler og varslinger holder du håndflaten på skjermen i minst tre sekunder eller til du kjenner et trykk. Hvis det ikke fungerer, sjekker du om innstillingen for Dekk til for å dempe er på: Åpne Apple Watch-appen, gå til Min klokke-fanen og trykk på Lyd og følbar respons.

Med watchOS 9.4 og nyere dempes ikke vekkealarmer ved å dekke over urskiven. Dette er for å unngå utilsiktede kanselleringer under søvn.

Juster varslinger og varsler

Finn ut hvordan du håndterer varslinger og varsler. Du kan endre når og hvordan du mottar varsler, og hvor høy lyden er, men du kan ikke endre hvordan de høres ut.

Administrer følbare varsler på Apple Watch

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Rull ned og trykk på Lyd og følbar respons.

3. Slå Følbare varsler på eller av.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-haptics
  4. Trykk på Tydelig for å gjøre følbare varsler mer merkbare. Denne funksjonen legger til et ekstra følbart trykk som et forvarsel på noen av de andre følbare varslene.

Du kan også endre innstillingene for bestemte apper fra iPhone. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Lyder og følbar respons.

Hvis du har på deg Apple Watch og ikke føler noe trykk når du justerer skyveknappen, kontakter du Apple-kundestøtte. For å få best mulig følbar respons må baksiden av Apple Watch ha hudkontakt. Fest den stramt, men komfortabelt.

Slå på Følbar kronerespons for Digital Crown på Apple Watch

1. På Apple Watch åpner du Innstillinger-appen.

2. Trykk på Lyder og slå Følbar kronerespons på eller av.

watchos-10-series-8-settings-sounds-haptics-crown-haptics

Følbar kronerespons-innstillingen er bare tilgjengelig på Apple Watch Series 4 og nyere.

Slå på Følbar ringelyd

Apple Watch kan lage lyd med forskjellige intervaller, noe som gjør det enkelt å holde oversikt over tiden uten å se på klokken.

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Rull ned og trykk på Tilgjengelighet.

3. Bla ned og trykk på Ringelyd.

4. Slå på Ringelyd.

5. Trykk på Planlegg, og velg at lyden skal spilles av hver time eller hvert 30. eller 15. minutt.

6. Trykk på Lyder, og endre ringelyden til Fugler eller Bjeller.

Du kan også justere disse innstillingene fra iPhone. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, gå til Min klokke-fanen og trykk på Tilgjengelighet og deretter på Ringelyd.

Slå på Ikke forstyrr

1. For å åpne Kontrollsenter trykker du på sideknappen (for watchOS 9 eller eldre trykker og holder du på bunnen av skjermen og sveiper deretter opp).

2. Trykk på Ikke forstyrr-knappenIkke forstyrr-knappen, og velg deretter et alternativ. Du kan slå av Ikke forstyrr manuelt eller angi en varighet for funksjonen, slik at den slår seg av automatisk.

watchos-10-series-8-control-center-do-not-disturb-options

Ikke forstyrr hindrer at anrop og varsler (unntatt alarmer) lager lyd eller lyser opp skjermen. Når dette er aktivert, vises Ikke forstyrr-symboletIkke forstyrr-symbolet øverst på skjermen.

Endre innstillinger fra iPhone

Åpne Apple Watch-appen på iPhone, gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Lyder og følbar respons.