Installere apper på Apple Watch

Finn ut hvordan du installerer nye apper på Apple Watch og administrerer hvilke apper som vises på klokken.

Når du konfigurerer Apple Watch, får du muligheten til å installere alle appene nå eller senere. Hvis du velger Installer alle, blir Apple Watch-versjonene av appene du har på iPhone, installert på klokken.

Etter konfigurering kan du installere apper direkte på Apple Watch fra App Store, som er innebygd i watchOS 6.

watchOS 6 er kompatibelt med Apple Watch Series 1 og nyere. Hvis du vil oppgradere til watchOS 6, må du ha en iPhone 6s eller nyere som kjører iOS 13 eller nyere.

Slik installerer du apper på Apple Watch

1. Trykk på Digital Crown for å se Hjem-skjermen, og trykk deretter på App Store.
  2. Trykk på Søk for å finne apper med Scribble eller Diktering, eller rull ned for å finne anbefalte apper og utvalgte appsamlinger.
  3. Trykk på en app for å se beskrivelsen, vurderinger og anmeldelser, skjermbilder, utgavemerknader med mer.
  4. Trykk på prisen, eller trykk på Hent.
  5. Dobbeltklikk på sideknappen for å laste ned og installere appen når du blir bedt om det.

Når du laster ned en app til klokken som du ikke har lastet ned før, vises den automatisk på iPhone også. Du administrerer dette ved å åpne Innstillinger-appen på iPhone og deretter trykke på iTunes og App Store. Slå Apper på eller av i Automatiske nedlastinger.

Administrere Apple Watch-apper

Du kan administrere Apple Watch-appene direkte på klokken eller ved å bruke Apple Watch-appen på iPhone.

Slik fjerner du apper fra Hjem-skjermen

1. Trykk på Digital Crown for å se Hjem-skjermen.
  2. Hvis Hjem-skjermen er i rutenettvisning, trykker og holder du på en app til appen rister. Hvis appene ikke rister, må du sjekke at du ikke trykker for hardt. Trykk på Slett-knappen  på appen som du vil slette, og trykk deretter på Slett app.
  3. Hvis Hjem-skjermen er i listevisning, sveiper du til venstre på appen som du vil slette, og deretter trykker du på den røde Slett-knappen.
  4. Trykk på Digital Crown for å avslutte.

Hvis du fjerner en innebygd Apple-app fra iPhonen, fjernes denne appen også fra Apple Watch. Hvis du vil gjenopprette en innebygd Apple-app, kan du laste den ned fra App Store på iPhone eller Apple Watch.

Slik administrerer du appene på klokken via iPhone

1. Åpne Apple Watch-appen, og trykk deretter på Min klokke-fanen.
  2. Bla til appen du vil legge til eller fjerne. Apper som du allerede har installert, vises i Installert på Apple Watch-delen. Apper som du kan installere, vises i Tilgjengelige apper-delen.
  3. Du legger til en app ved å trykke på Installer.
  4. Hvis du vil fjerne en app, trykker du på den, og deretter slår du av Vis app på Apple Watch.

Oppdatere Apple Watch-apper

Slå på automatiske nedlastinger og oppdateringer, eller se etter appoppdateringer manuelt.

Slik holder du Apple Watch-appene oppdatert automatisk

1. Trykk på Digital Crown for å se Hjem-skjermen, og trykk deretter på Innstillinger.
  2. Trykk på App Store.
  3. Slå på Automatiske nedlastinger for å laste ned nye appkjøp du gjør på andre enheter, automatisk. Slå på Automatiske oppdateringer for å laste ned nye versjoner av appene automatisk.

Disse innstillingene er også tilgjengelige i App Store-delen av Apple Watch-appen på iPhone.

Slik ser du etter oppdateringer på Apple Watch manuelt

1. Åpne App Store på klokken, og rull ned til bunnen.
  2. Trykk på Konto.
  3. Trykk på Oppdateringer.
  4. Trykk på Oppdater ved siden av appen for å oppdatere bare denne appen, eller trykk på Oppdater alle.

Slik slår du på Automatisk appinstallering på iPhone

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen.
  3. Trykk på Generelt.
  4. Slå Automatisk appinstallering på eller av. Når denne funksjonen er på, vil alle appoppdateringer på iPhone, samt alle fremtidige appkjøp, automatisk bli installert på klokken.

Gjør mer med apper

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.