Konfigurer iPad til å gi prøver og vurderinger

Når du gir en prøve til elevene dine, kan du låse iPad-enheten deres til en vurderingsapp og slå av funksjoner du ikke vil at de skal bruke.

Det er flere måter å kontrollere hvordan elevene dine kan bruke en iPad på mens de tar en prøve. Bruk denne fanen for å velge den beste vurderingsfunksjonen for institusjonen din. Klikk på navnet til funksjonen for å finne ut mer om den.

Funksjon

Krever appstøtte

Krever overvåking

Krever MDM

Krever flere restriksjoner

iOS-krav

Automatic Assessment Configuration (Automatisk vurderingskonfigurasjon)

Ja

Nei

Nei

Nei

iOS 9.3.2 eller nyere

Autonomous Single App Mode (Autonom enkeltappmodus)

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7.1 eller nyere

Single App Mode (enkeltappmodus)

Nei

Ja

Nei

Ja

iOS 7.1 eller nyere

Begrenset tilgang

Nei

Nei

Nei

Ja

iOS 7.1 eller nyere

Automatic Assessment Configuration

Med iOS 9.3.2 eller nyere kan apper automatisk låse og konfigurere iPad med Automatic Assessment Configuration. Denne funksjonen lar godkjente vurderingsutviklere lage apper som låser en iPad til én enkelt app og slår av følgende funksjoner ved oppstart:

• Autokorrektur og stavekontroll
  • Tastatur med forslag
  • Definisjonsoppslag
  • Tastatursnarveier
  • Deling
  • Universelle utklipp (iOS 10.2 eller nyere)
  • Diktering (iOS 10.3 eller nyere)
  • Fjernovervåking i Klasserom (iOS 10.3.2 eller nyere)
  • Skjermopptak (iOS 11 eller nyere)
  • Les opp markert tekst (iOS 11 eller nyere)
  • Automatisk stor bokstav, Forhåndsvis tegn og Smart tegnsetting (iOS 11 eller nyere)

Sjekk med vurderingsleverandøren for å være sikker på at appen deres bruker Automatic Assessment Configuration.

Automatic Assessment Configuration krever ikke noe mer administrasjon eller konfigurering. Hvis du slår på Single App Mode eller Begrenset tilgang, erstatter den funksjonen appens restriksjoner.

Dette er den eneste metoden som automatisk begrenser tastatur- og ordbokfunksjoner. Hvis du bruker en annen metode for å låse og konfigurere en iPad, må du begrense disse funksjonene separat. Finn ut mer om begrensning av tastatur- og ordbokfunksjoner.

Autonom enkeltappmodus

Autonom enkeltappmodus er en funksjon til vurderingsapper som låser iPad-enheter til appen der man gjennomfører en prøve. Hvis appen din ikke støtter Automatic Assessment Configuration, kan du konfigurere iPad for Autonom enkeltappmodus med programvare for Mobile Device Management (MDM). MDM-programvaren installerer en profil som identifiserer prøveappen på enheten.

Finn ut mer om Mobile Device Management for iPhone, iPad og iPod touch.

Hvis du bruker denne metoden for å låse og konfigurere en iPad, må du begrense disse funksjonene separat. Finn ut mer om begrensning av tastatur- og ordbokfunksjoner.

Enkeltappmodus

Når du slår på Enkeltappmodus, kan du også konfigurere disse restriksjonene og tilgjengelighetsvalgene:

• Berøring
  • Bevegelse
  • Volumknapper
  • Sidebryter
  • Dvale/våkne-knapp
  • Automatisk låsing
  • Les opp markert tekst*
  • Monolyd*
  • VoiceOver*
  • Zoom*
  • Inverter farger*
  • AssistiveTouch*

*Er slått av som standard.

Hvis du bruker denne metoden for å låse og konfigurere en iPad, må du begrense disse funksjonene separat. Finn ut mer om begrensning av tastatur- og ordbokfunksjoner.

Begrenset tilgang

Begrenset tilgang ble utviklet for å hjelpe elever med å holde seg til oppgavene sine og fokusere på innhold. Siden Begrenset tilgang er en tilgjengelighetsfunksjon for individuelle elever, krever den at ansatte eller lærere manuelt konfigurerer hver enhet. Dette anbefales ikke for vurderinger.