Konfigurer iPad og Mac for å gi prøver og vurderinger

Apper fra godkjente utviklere kan bruke vurderingsmodus ved å bruke Automatic Assessment Configuration-rammeverket til å låse og konfigurere iPad eller Mac automatisk for nettvurderinger.

Med vurderingsmodus kan vurderingsapper deaktivere visse maskinvare- og programvarefunksjoner for å oppfylle kravene til et sikkert prøvemiljø, og forhindre at en prøvetaker bruker andre apper og ugyldiggjør prøveresultater.

Bruk en app med innebygd vurderingsmodus

Å sikre iPad eller Mac for prøvetaking med en støttet app krever ingen ekstra oppsett eller administrasjon, som for eksempel Mobile Device Management (MDM). Apper med vurderingsmodus låser iPad eller Mac automatisk i den ene appen, noe som betyr at brukere ikke kan bytte til en annen app når vurderingsmodus er aktiv.

Sjekk med vurderingsleverandøren for å være sikker på at appen deres bruker Automatic Assessment Configuration-rammeverket.

Vurderingsmodus i iOS

Vurderingsmodus støttes for iOS 9.3.2 eller nyere. Når vurderingsmodus er aktiv i iOS, deaktiveres disse funksjonene som standard:

• Autokorrektur og stavekontroll*

• Tastatur med forslag*

• Definisjonsoppslag

• Tastatursnarveier*

• Deling

• Universelle utklipp

• Diktering*

• Fjernovervåking i Klasserom

• Skjermopptak

• Les opp markert tekst*

• Automatisk bruk av store bokstaver

• Siri

• Automatisk innfylling av passord*

I iOS 14 eller nyere kan utviklere aktivere funksjonene merket med en stjerne.

Hvis du slår på enkeltappmodus eller begrenset tilgang i iOS, erstatter denne funksjonen begrensningene for vurderingsmodus.

Vurderingsmodus i macOS

Vurderingsmodus støttes i macOS Catalina 10.15.4 eller nyere. Når vurderingsmodus er aktiv i macOS, deaktiveres disse funksjonene:

• Dock

• Menylinje

• Exposé og Spaces

• Mission Control

• Appåpning fra funksjonstaster

• Varslingssenter og varslinger

• Music-appen (tidligere iTunes)

• Handoff

• Universelle utklipp

• Kontinuitet-kamera

• Skjermdeling og speiling

• Skjermopptak og skjermbilder

• Ekstern pålogging

• Siri

• Diktering

• Emoji-tastatur

• Styreflateoppslag med bevegelser

Autokorrektur og stavekontroll er ikke automatisk begrenset på macOS. Disse funksjonene kan kontrolleres gjennom restriktive attributter på nettinnhold.

Lås iPad til én enkelt prøveapp med enkeltappmodus

Hvis appen din ikke støtter vurderingsmodus, eller du bruker en app for feilsøkings-, klasseroms- eller formative vurderingsformål, kan du bruke MDM-programvare til å konfigurere iPaden for enkeltappmodus. MDM-programvaren din installerer en profil som identifiserer den valgte appen og tvinger den til å åpne på enheten, slik at elever hindres i å bruke andre apper. I profilen kan du spesifisere tilleggsfunksjoner du ikke ønsker at elevene skal bruke.

Hvis du vil begrense tastatur- og ordbokfunksjoner, må du begrense disse funksjonene separat. Finn ut mer om hvordan du begrenser tastatur- og ordbokfunksjoner.