Hvis Macen din er mistet eller stjålet

Hvis du mister Macen, kan følgende fremgangsmåte hjelpe deg med å finne den og beskytte informasjonen din.

Finn Mac hjelper deg med å finne og beskytte Macen hvis den blir borte eller stjålet. For å bruke Finn Mac kan du bare slå det på under Systemvalg > iCloud. Du må konfigurere Finn Mac før du mister den eller den blir stjålet. Hvis du tror at Macen er stjålet, kontakter du lokale politimyndigheter.

Bruke Finn Mac til å lokalisere datamaskinen

Hvis du konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen eller den ble stjålet, kan du bruke funksjonen til å lokalisere Macen på kartet eller spille av en lyd som en hjelp til å finne den. Du kan også bruke funksjonen til å fjernlåse eller slette Macen. Hvis du vil bruke Finn Mac, logger du deg på iCloud.com på en annen datamaskin eller laster ned Finn iPhone-appen for iPhone, iPad eller iPod touch.

Lokalisere Macen på et kart
Åpne Finn iPhone og velg Macen på Enheter-menyen for å se hvor den befinner seg på kartet.

Låse Macen
Du kan bruke Finn Mac til å fjernlåse Macen med en kode. Du kan også vise en egendefinert melding på skjermen.

Spille av en lyd
Hvis Macen er i nærheten, kan du få den til å spille av en lyd for å hjelpe deg, eller noen som er i nærheten av den, med å finne den.

Slette Macen
Du kan bruke Finn Mac til å fjernslette alle personlige opplysninger på Macen.

Hva om Macen er slått av eller frakoblet?

Hvis Macen er slått av eller koblet fra Internett, kan du fremdeles bruke Finn Mac til å be om varsling når den blir lokalisert, eller til å fjernlåse eller fjernslette Macen. Handlingene trer i kraft neste gang Macen blir koblet til Internett. Hvis du fjerner Macen fra Finn Mac mens den er frakoblet, blir anmodningene dine annullert.

Hvordan låser jeg opp Macen?

Når du finner Macen, kan du låse den opp ved å skrive inn sikkerhetskoden. Husk å bruke sikkerhetskoden som du opprettet da du låste den med Finn Mac, ikke enhetens sikkerhetskode.

Slik ser du sikkerhetskoden du brukte til å låse Macen:

1. Logg på icloud.com/find på Mac eller PC.
  2. Velg Macen din fra Enheter-menyen.
  3. Velg Lås opp. Når du har fulgt trinnene for å bekrefte identiteten din, ser du sikkerhetskoden du trenger for å låse opp Macen.

Sikkerhetskoden er gyldig i en begrenset periode. Hvis du glemmer sikkerhetskoden eller ikke kan bekrefte identiteten din for å se den, kan du ta med deg Macen til en Apple-autorisert tjenesteleverandør sammen med kjøpsbeviset.

Hvis du ikke finner Macen

Finn Mac er den eneste Apple-tjenesten som kan hjelpe deg med å spore og lokalisere en Mac-maskin som er mistet. Hvis du ikke konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen, eller du ikke finner den, kan denne fremgangsmåten hjelpe deg med å beskytte dataene dine:

1. Bytt Apple-ID-passord for å hindre at noen får tilgang til iCloud-data eller bruker andre tjenester (som iMessage eller iTunes) på Macen.
  2. Bytt passord for andre kontoer som du bruker på Macen, inkludert e-post, bank og sosiale nettsteder som Facebook og Twitter.
  3. Meld fra om tapet eller tyveriet av Macen til lokale politimyndigheter. De kan be om serienummeret til datamaskinen. Du kan finne denne informasjonen på den originale emballasjen eller kvitteringen du mottok da du kjøpte Macen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.