Hvis Macen din er mistet eller stjålet

Hvis du konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen din, kan du bruke «Hvor er?» til å finne og beskytte Macen. Hvis ikke kan du fortsatt beskytte informasjonen din.

Hvis du konfigurerte Finn Mac for Macen du har mistet

1. Åpne «Hvor er?».

• I «Hvor er?»-appen på en annen Apple-enhet går du til fanen Enheter.

• På nettet logger du deg på iCloud.com/find og klikker deretter på Alle enheter.

2. Velg Macen din for å se på kartet hvor den er. Hvis Macen ikke er oppført, kan du se hvordan du beskytter kontoen din.

3. Hvis Macen er i nærheten, kan du få den til å spille av en lyd for å hjelpe deg, eller noen som er i nærheten av den, med å finne den.

No alt supplied for Image
  4. Lås Macen eksternt med et passord for å forhindre uautorisert tilgang. Trykk på Aktiver under Merk som mistet i «Hvor er?»-appen, eller velg Lås på iCloud.com. Du kan vise en egendefinert melding med telefonnummeret ditt på den låste skjermen til enheten du har mistet, i tilfelle noen finner den.

• Du kan fortsatt finne posisjonen til enheten mens den er låst så lenge den er koblet til internett. Hvis den ikke er på nett, trer innstillingene i kraft neste gang Macen kobles på.

5. Meld fra om tapet eller tyveriet av Macen til lokale politimyndigheter. Politiet kan be om å få serienummeret til Macen. Finn serienummeret til enheten.

6. Hvis du tror at Macen er borte for godt, kan du rense den eksternt. Dette sletter alle dataene dine fra Macen og forhindrer at andre får tilgang til informasjonen. Når du sletter Macen, blir all informasjonen slettet fra enheten. Du kan heller ikke finne den med «Hvor er?».

No alt supplied for Image
  7. Fjern den tapte eller stjålne Macen fra listen over godkjente enheter.

Finn ut hvordan du bruker «Hvor er?»-appen for å finne en enhet som er mistet eller stjålet.

Hvis du ikke finner Macen din eller ikke har konfigurert «Hvor er?»

Finn Mac er den eneste Apple-tjenesten som kan hjelpe deg med å spore og lokalisere en Mac som er mistet. Hvis du ikke konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen, eller du ikke finner den, kan denne fremgangsmåten hjelpe deg med å beskytte dataene dine:

1. Endre Apple-ID-passordet for å forhindre at noen får tilgang til iCloud-dataene dine eller bruker andre tjenester (som iMessage eller iTunes) på Macen.

2. Bytt passordet på andre kontoer som du bruker på Macen, inkludert e-post, bank og sosiale nettverk som Facebook og Twitter.

3. Meld fra om tapet eller tyveriet av Macen til lokale politimyndigheter. De kan be om serienummeret til datamaskinen. Du kan finne denne informasjonen på den originale emballasjen eller kvitteringen du mottok da du kjøpte Macen.

Hvis du ikke kan låse opp Macen

Når du har funnet Macen, kan du låse den opp med koden du opprettet da du låste maskinen med «Hvor er?».

Hvis du ikke husker koden, har du tre alternativer:

• Logg deg på iCloud.com/find, og velg deretter Macen på menyen Enheter. Velg Lås opp og følg trinnene for å bekrefte identiteten din.

• Lås opp Macen fra iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch ved hjelp av passordet du bruker på enheten.

• Ta med Macen til en Apple-autorisert tjenesteleverandør sammen med kjøpsbeviset ditt.

Du har begrenset med tid til å sjekke sikkerhetskoden.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.