Hvis Macen din er mistet eller stjålet

Hvis du mister Macen, kan følgende fremgangsmåte hjelpe deg med å finne den og beskytte informasjonen din.

Hvor er?-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til én enkelt app for iOS 13, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du trenger hjelp til å finne den, kan du bruke Søk på iPhone, iPad eller iPod touch eller bruke Spotlight på Mac. Du kan også dele plasseringer eller finne savnede enheter på iCloud.com.

Hvis du ikke har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, kan du konfigurere og bruke Finn iPhone og Finn vennene mine i stedet for Hvor er? eller logge på iCloud.com.

Med Hvor er? kan du finne og beskytte Mac hvis den forsvinner eller blir stjålet. Du må konfigurere Finn Mac før den forsvinner. For å slå på den velger du bare Apple-menyen  > Systemvalg, klikker på Apple-ID og deretter iCloud. Hvis du tror at Macen er stjålet, kontakter du lokale politimyndigheter.

Bruke Hvor er? til å lokalisere datamaskinen

Hvis du konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen eller den ble stjålet, kan du bruke funksjonen til å lokalisere Macen på kartet eller spille av en lyd som en hjelp til å finne den. Du kan også bruke Finn Mac til å låse eller slette Macen eksternt. For å bruke Hvor er? logger du på iCloud.com på en annen datamaskin eller åpner Hvor er?-appen for iPhone, iPad eller iPod touch.

Lokalisere Macen på et kart

Åpne Hvor er?-appen og velg Mac på listen over enheter for å se et kart som viser hvor den er, samt en veibeskrivelse.

Spill av en lyd

Hvis Macen er i nærheten, kan du få den til å spille av en lyd for å hjelpe deg, eller noen som er i nærheten av den, med å finne den.

Låse Macen

Du kan bruke Hvor er? til å merke datamaskinen som forsvunnet. Da blir den fjernlåst med en sikkerhetskode. Du kan også vise en egendefinert melding på skjermen.

Slette Macen

Du kan bruke Hvor er? til å slette alle personlige opplysninger fra Macen eksternt.

Hva om Macen er slått av eller frakoblet?

Hvis Macen er slått av eller frakoblet, kan du likevel bruke Hvor er? til å be om å bli varslet når den blir funnet, eller låse eller slette den eksternt. Handlingene trer i kraft neste gang Macen blir koblet til internett. Hvis du fjerner Macen fra Hvor er? når den er frakoblet, blir forespørslene dine avbrutt.

Hvordan låser jeg opp Macen?

Når du har funnet Macen, kan du låse den opp med sikkerhetskoden på iCloud.com. Pass på å bruke sikkerhetskoden du opprettet da du låste den med Hvor er?, ikke sikkerhetskoden til enheten.

Slik ser du sikkerhetskoden du brukte til å låse Macen:

1. Logg på icloud.com/find
  2. Velg Macen din fra Enheter-menyen.
  3. Velg Lås opp. Når du har fulgt trinnene for å bekrefte identiteten din, ser du sikkerhetskoden du trenger for å låse opp Macen.

Du har begrenset med tid på å sjekke sikkerhetskoden. Hvis du glemmer sikkerhetskoden eller ikke kan bekrefte identiteten din for å se den, kan du ta med deg Macen til en Apple-autorisert tjenesteleverandør sammen med kjøpsbeviset.

Hvis du ikke finner Macen

Finn Mac er den eneste Apple-tjenesten som kan hjelpe deg med å spore og lokalisere en Mac som er mistet. Hvis du ikke konfigurerte Finn Mac før du mistet Macen, eller du ikke finner den, kan denne fremgangsmåten hjelpe deg med å beskytte dataene dine:

1. Endre Apple-ID-passordet for å forhindre at noen får tilgang til iCloud-dataene dine eller bruker andre tjenester (som iMessage eller iTunes) på Macen.
  2. Bytt passord for andre kontoer som du bruker på Macen, inkludert e-post, bank og sosiale nettsteder som Facebook og Twitter.
  3. Meld fra om tapet eller tyveriet av Macen til lokale politimyndigheter. De kan be om serienummeret til datamaskinen. Du kan finne denne informasjonen på den originale emballasjen eller kvitteringen du mottok da du kjøpte Macen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.