Kan ikke tolke unicast DNS-navn som slutter på .local i iOS

iOS-enheter kan kanskje ikke tolke unicast DNS-navn som slutter med suffikset .local. Hvis du trenger tilgang til et internt bedriftsnettverk som bruker et internt domenenavn på toppnivå som «mittdomene.local», kan denne framgangsmåten være til hjelp.

Endring av det private nettverket (om mulig) slik at det bruker et annet domenenavnsuffiks enn «.local», vil løse problemet. Ved planlegging av navn for interne bedriftsnettverk bør man i stedet for «.local» bruke domenesuffiks som:

• .private

• .intranet

• .internal

• .lan

Bonjours Multicast Domain Name Service (mDNS) bruker .local-suffikset til å identifisere enheter som er tilgjengelig for Bonjour. Det anbefales på det sterkeste å unngå bruk av suffikset «.local» ved planlegging av interne bedriftsnettverk.

Legge til en etikett i domenenavnet i iOS 8

Når et .local-toppnivådomene via multicast skal tolkes i iOS 8, kan du bruke et navn med to etiketter, som «eksempel.local». Dette er i henhold til IANA-tilordningen av det lokale domenet til Bonjour.

Du kan også konfigurere navn med tre eller flere etiketter («host.eksempel.local») for å bruke unicast DNS:

• Påse at domenetjeneren har SOA-posten (Start of Authority) «.local».

• Eller bruk et «.local»-underdomene, som «eksempel.local». I så fall kan du legge til et søkedomene med to etiketter som «eksempel.local» og enten ha en SOA-post for «eksempel.local» eller en for «.local».