Hvis USB-C-strømadapteren din ikke lader den bærbare Mac-maskinen din

Finn ut hva du må gjøre hvis USB-C-strømadapteren som fulgte med MacBook (2015 eller nyere) eller MacBook Pro (2016 eller nyere), slutter å lade, blir varm eller gnistrer.

MacBook (2015 eller nyere) og MacBook Pro (2016 eller nyere) kommer med en USB-C-strømadapter og ladekabel. Du kan finne ut hvilken strømadapter og kabel som følger med den bærbare Mac-maskinen din, og du finner tips for problemløsing nedenfor. Hvis du har en problem med en strømadapter som ikke er laget av Apple, kan du prøve å bruke Apple-strømadapteren og -kabelen som fulgte med den bærbare Mac-maskinen din i stedet.

USB-C-strømadapter

USB-C-strømadapter

Strømplugg eller «duckhead»

USB-C-ladekabel

Hvis den bærbare Mac-maskinen din med USB-C ikke lader

Hvis USB-C-strømadapteren ikke lader MacBook eller MacBook Pro, kan du først prøve å koble strømadapteren fra veggen og vente i noen sekunder før du kobler den til igjen. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve disse tingene.

Sjekk strømmen

Sørg for at USB-C-strømadapteren som fulgte med den bærbare Mac-maskinen din, er koblet til et strømuttak du vet fungerer. Prøv å plugge inn en lampe eller et annet apparat, for å sjekke om at det er strøm i uttaket. Hvis du har plugget strømadapteren inn i et grenuttak, kan du prøve å plugge den direkte inn i vegguttaket.

Hvis strømadapteren slår seg av, kan det være forstyrrelser som påvirker strømuttaket du bruker. Hvis strømadapteren fungerer en stund, men så slutter å lade, kan du prøve å koble den fra strømuttaket en stund. Vent i 30 sekunder før du plugger strømadapteren inn igjen.

Hvis den bærbare Mac-maskinen begynner å lade når du har plugget strømadapteren inn igjen, kan det tyde på at du har problemer med støy på linjen (forstyrrelser som kommer av lekkasje av elektromagnetiske signaler) fra strømuttaket. Strømadapteren slår seg av automatisk når det innebygde overspenningsvernet merker linjestøy fra et uttak.

Noen mulige kilder til linjestøy er lys med ballaster, kjøleskap eller minikjøleskap som er på samme elektriske krets som det uttaket du bruker. Det kan hjelpe å plugge strømadapteren inn i en avbruddsfri strømforsyning (UPS) eller et uttak som er på en annen krets.

Hvis strømadapteren fortsetter å slå seg av når den kobles til et uttak du vet fungerer, bør du ta med deg adapteren til en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller en Apple Store-butikk for ytterligere vurdering.

Strømadapteren din kommer med en avtakbar strømplugg som er utstyrt med de pinnene som du setter inn i det elektriske uttaket. Hvis den bærbare Mac-maskinen ikke lader når du bruker strømpluggen med strømadapteren, kan du prøve den med en annen Apple-strømplugg, eller så kan du prøve å bruke en Apple-forlengelseskabel til strømadapter (selges separat).

Sjekk kablene

Den bærbare Mac-maskinen din kommer med en USB-C-kabel som lader maskinen. Du kan finne ut om det er kabelen som lager problemer ved å prøve en annen USB-C-kabel. Husk at ikke alle USB-C-kabler kan lade MacBook- eller MacBook Pro-enheter, så pass på at kabelen du prøver, er laget for lading.

Hvis den bærbare Mac-maskinen din lader med en bestemt USB-C-kabel, men ikke med en annen, må du umiddelbart slutte å bruke kabelen som ikke fungerer og få kabelen og strømuttaket undersøkt.

Hvis den bærbare Mac-maskinen din kun lader når du vrir eller beveger på USB-C-kabelen eller skjøteledningen for strømadaptere fra Apple (selges separat), må du umiddelbart slutte å bruke kabelen og få kabelen og strømuttaket undersøkt.

Se etter oppdateringer

I noen tilfeller kan program- eller fastvareoppdateringer som forbedrer kommunikasjonen med strømadapteren være tilgjengelig for datamaskinen din. Hvis MacBook- eller MacBook Pro-enheten med USB-C ikke lader som forventet, kan du se etter programvareoppdateringer i Mac App Store.

Hvis adapteren blir varm

USB-C-strømadapteren kan bli varm under normal bruk, så sørg for å bruke den i et område med god ventilering. Plugg alltid strømadapteren direkte inn i strømuttaket ved hjelp av strømpluggen, eller plasser den på et bord eller et annet godt ventilert sted når du bruker en forlengelseskabel til strømadapter (selges separat).

Unngå å plassere adapteren i et område som er dårlig ventilert, for eksempel på en sofa, på et tykt teppe, på sengetøy eller på en pute. Ikke dekk til adapteren med et teppe eller annen form for isolasjon.

Strømadapteren kan slå seg av hvis den blir for varm. Hvis dette skjer, kobler du USB-C-kabelen fra den bærbare Mac-maskinen, og så lar du strømadapteren kjøle seg ned før du håndterer den.

Hvis du ser gnister

Når du plugger inn USB-C-strømadapteren, kan det komme gnister når pinnene i pluggen føres inn i uttaket. Dette er normalt og kan skje når du plugger ethvert apparat inn i et strømuttak.

Hvis du ser noe av det følgende når du plugger inn adapteren, eller hvis du har andre bekymringer når det gjelder gnister, bør du kontakte Apple:

• Kontakt Apple hvis en gnist kommer fra noe annet sted enn pinnene i pluggen.
  • Kontakt Apple hvis du opplever skade eller misfarge på adapteren.

Få den bærbare Mac-maskinen og strømuttaket undersøkt

Enten den bærbare Mac-maskinen din med USB-C er innenfor eller utenfor garanti, kan du levere den inn til en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller Apple Store-butikk for evaluering. Sørg or at du tar med deg Mac-maskinen, USB-C-strømadapteren og eventuelle USB-C-kabler du bruker til lading.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.