Hvis du ikke får bestilt papirbilder eller prosjekter fra Apple i iPhoto

Finn ut hvordan du løser problemer som kan oppstå når du forsøker å bestille trykte produkter fra Apple i iPhoto.

Sjekk først Internett-forbindelsen og påse at du bruker den nyeste versjonen av iPhoto. Kontroller også at faktureringsinformasjonen for Apple-ID er oppdatert. Deretter velger du problemet som er mest i samsvar med den aktuelle situasjonen nedenfor:

Hvis du ikke får startet en bestilling

1. Sjekk Internett-forbindelsen. Hvis du ikke får koblet deg til Internett, kontakter du tjenesteleverandøren for å få mer hjelp.
  2. Sjekk hvilken versjon av iPhoto du bruker. Apple støtter bare bestilling av trykte produkter fra iPhoto 9.6.1 og Bilder for macOS.
  3. Kontroller at du har logget deg på med Apple-ID-en din. Hvis du ikke har noen Apple-ID, kan du opprette en.

Hvis du får en advarsel om en bok du har laget

Når du har startet en bestilling av en bok, kan du få en melding som sier «Boken din har rammer uten bilder på én eller flere sider. Du må endre layout på de sidene eller plassere bildene i de rammene før du kan kjøpe boken.»

Denne meldingen vises hvis du velger en bildebakgrunn for en side før du legger inn et bilde for bakgrunnen. Du løser problemet ved å legge inn et bilde for bakgrunnen eller endre layouten på siden til en vanlig hvit eller farget bakgrunn.

Hvis du får en advarsel om kontoen din

Når du prøver å legge inn en bestilling, kan du få en melding som sier at «Kontoopplysningene dine er endret. Se gjennom faktureringsinformasjonen og godkjenn den.»

Du løser dette problemet ved å oppdatere faktureringsinformasjonen i Apple Online Store:

1. Klikk på «Endre standard leveringsmåte eller faktureringsinformasjon» under Kontoinnstillinger til venstre på skjermen.
  2. Logg deg på med Apple-ID-en som du bruker til kjøp fra iPhoto.
  3. Klikk på Edit (rediger) til høyre for Payment Information (betalingsinformasjon).
  4. Skriv inn informasjonen på nytt, slik den vises på kontoutdraget for kredittkortet. Hvis du er kunde i USA, må du passe på å bruke et femsifret postnummer. iPhoto støtter ikke zip+4-formatet.

Hvis oppdatering av faktureringsinformasjonen ikke løser problemet, kan du prøve å fjerne informasjonskapsler i Safari. Merk at fjerning av informasjonskapsler i Safari også kan fjerne dem fra andre programmer.

Hvis du får melding om at «det har oppstått en uventet feil»

Når du legger inn en bestilling, kan du få meldingen «Det har oppstått en uventet feil. Prøv igjen senere.»

Oppdater informasjonen i Apple Online Store for å løse dette problemet:

1. Gå til Apple Store-kontoen din.
  2. Under Kontoinnstillinger klikker du på «Rediger Apple-ID-en og passordet».
  3. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Apple-ID og passord.
  4. Klikk på Edit (rediger) ved siden av Payment Information (betalingsinformasjon).
  5. Skriv inn all informasjonen på nytt, slik den vises på kontoutdraget for kredittkortet, og klikk på Save (arkiver).

Hvis du har problemer med å laste opp filer

Hvis du ikke får noe bestillingsnummer etter å ha lastet opp filer til Apple-tjenere, er filene kanskje ikke ordentlig lastet opp.

• Påse at du bruker iPhoto 9.6.1.
  • Hvis du har aktivert en brannmur eller programvare for nettverkssikkerhet, lar du iPhoto få tilgang til port 80 og 443 eller deaktiverer programvaren midlertidig.
  • Deaktiver eventuelle antivirus- eller systemoppryddingsprogrammer som MacKeeper midlertidig. Disse programmene kan forstyrre bestillingen fra iPhoto.
  • Påse at du har tilstrekkelig båndbredde til å fullføre bestillingen. Du trenger en båndbreddehastighet på ca 1,5 Mbps for at bestillingsprosessen ikke skal bli tidsutkoblet.

Hvis du har problemer med Apple-ID-en

Kontroller at all Apple-ID-informasjonen er riktig:

1. Gå til https://appleid.apple.com.
  2. Klikk på «Administrer din Apple-ID» og logg deg på med Apple-ID-en og passordet.
  3. Klikk på alle alternativene til venstre og kontroller at all informasjonen er riktig. Hvis du har noen tomme adresser under Addresses (adresser), sletter du disse. Slett alle telefonnumre fra Phone Numbers (telefonnumre), og arkiver endringene. Når du fullfører en bestilling, blir telefonnummeret ditt kopiert fra iPhoto til Min Apple-ID.

Når du har oppdatert informasjonen:

1. Åpne iPhoto og marker et bilde. Velg Bestill bilder fra Del-menyen.
  2. Klikk på Kontoinfo og logg på med Apple-ID og passord.
  3. Klikk på Edit Shipping (rediger levering) og velg Add New Address (legg til ny adresse).
  4. Legg til den nye adressen du vil bruke. Pass på å lage en ny etikett, som Hjemme. Velg Gjør denne til standardadresse og klikk på OK.
  5. Hvis noen annen adresse er oppført, markerer du den og klikker på Delete This Address (slett denne adressen). Bare den vanlige hjemmeadressen din bør være oppført.

Les mer

Få mer informasjon om trykte produkter fra Apple, inkludert fraktpriser og hvordan du kansellerer bestillinger.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.