AirPort-basestasjoner: Om Gjestenettverk-funksjonen

Les om Gjestenettverk-funksjonen til AirPort-basestasjoner.

Det er enkelt å la gjester bruke Internett-forbindelsen uten å dele passordet ditt eller gi dem tilgang til resten av nettverket. Der er bare å aktivere gjestenettverksfunksjonen ved hjelp av AirPort-verktøy og opprette et eget Wi-Fi-nettverk for gjester. Du kan konfigurere gjestenettverket med et eget passord eller uten passord i det hele tatt. Det primære nettverket, inkludert skriver, tilkoblede stasjoner og andre enheter, er fortsatt sikkert.

Notater

• Du kan sikre gjestenettverket med et eget passord (WPA eller WPA2) hvis du vil.
  • Når du konfigurerer et gjestenettverk, bør du bruke et navn som skiller det greit fra det primære Wi-Fi-nettverket.
  • Hvis du har mer enn én AirPort-basestasjon, må én konfigureres som den primære basestasjonen.
  • Valget DHCP og NAT i programmet AirPort-verktøy > fanen Nettverk > Rutermodus (standardmodus) må markeres på den primære basestasjonen, og Av (Bromodus) må markeres på eventuelle andre AirPort-basestasjoner i nettverket.
  • Hvis de er aktivert, vil tilgangskontrollister gjelde for både det primære Wi-Fi-nettverket og gjestenettverket. Hvis du bruker tilgangskontrollister, må du legge til gjestenettverksklientene på listen for at de skal kunne koble seg til.