Identifisere uekte eller ikke-sertifisert Lightning-kontakttilbehør

Apple anbefaler bare bruk av tilbehør som er sertifisert av Apple, og som har et «Made for Apple»-merke. Finn ut hvilke problemer uekte eller ikke-sertifisert Lightning-tilbehør kan forårsake, og hvordan du identifiserer slikt tilbehør.

Hvis du bruker uekte eller ikke-sertifisert Lightning-tilbehør, kan du støte på disse problemene:

• iOS-enheten kan bli skadet
  • Kabelen kan lett bli skadet
  • Kontaktenden kan falle av, bli svært varm eller ikke passe ordentlig i enheten
  • Du kan kanskje ikke synkronisere eller lade enheten

Bare Apple lager USB-C-til-Lightning-kabelen. Det finnes ingen USB-C-til-Lightning-kabler med «Made for Apple»-merke.

Sammenligne emballasje og skrift på kabelen

Når du skal finne ut om kabler eller tilbehør er uekte eller ikke-sertifisert, må du se nøye på emballasjen tilbehøret ligger i, og selve tilbehøret. Sertifisert tredjepartstilbehør har MFi-merket på innpakningen:

Noe tilbehør kan ha den forrige versjonen av MFi-merket:

En Apple Lightning-til-USB-kabel har «Designed by Apple in California» og enten «Assembled in China», «Assembled in Vietnam» eller «Indústria Brasileira» på kabelen ca. 18 cm fra USB-kontakten. Du finner et 12-sifret serienummer i slutten av denne teksten.

En sertifisert tredjeparts Lightning-til-USB-kabel har vanligvis firmamerking i Lightning-kontaktenden.

Sammenligne kontakter og laseretsinger

Du kan bruke Lightning-kontakten, USB-kontakten og laseretsinger til å identifisere uekte eller ikke-sertifisert Lightning-tilbehør. Sammenligne bildene nedenfor av sertifisert Apple-tilbehør og uekte eller ikke-sertifisert Lightning-tilbehør. Dette er bare noen få uekte produkter. Det finnes flere.

Lightning-til-USB-kabel, Lightning-kontaktende

Her er eksempler på Lightning-kontaktenden på Lightning-til-USB-kabelen. De tre første er Apple-merkede, de andre er uekte eller ikke sertifiserte.

Apple-merket Lightning-til-USB-kabel

Ett stykke
Glatt
Avrundede, glatte, gull- eller sølvfargede kontakter

Bredde og lengde på Apple-støvel er konsistent (7,7 mm x 12 mm)

Grå/metallisk frontplateinnlegg

Uekte eller ikke sertifisert Lightning-til-USB-kabel

Mer enn ett stykke
Grov eller ujevn finish
Firkantede kontakter med ujevn overflate

Varierende bredde, lengde eller tykkelse

Hvitt eller svart frontplateinnlegg

Lightning-til-USB-kabel, USB-kontaktende

Her er eksempler på USB-kontaktenden på Lightning-til-USB-kabelen. De fire første er Apple-merkede, det neste settet er uekte eller ikke sertifisert.

Apple-merket Lightning-til-USB-kabel

Låsene på USB-skallet er trapesformede
Låsene er jevnt fordelt fra kanten

USB-kontakter er gullbelagte

USB-overflaten er glatt og jevn
Overflaten på USB-skallet er flat

Overflaten på isolatoren for USB-tilkoblingen er jevn og flat

Uekte Lightning-til-USB-kabel

USB-skallåser har rette vinkler
Låsene er ujevnt fordelt

USB-kontakter er sølvbelagte

USB-overflaten er grov eller kornet
Overflaten på USB-skallet har en stoppe- eller sperrehake

Isolatoren for USB-tilkoblingen har hakk eller fordypninger

Lightning-til-30-pinners-adapter

Her er eksempler på Lightning-til-30-pinners-adapter. Den første er Apple-merket, de andre er uekte.

Apple-merket Lightning-til-30-pinners-adapter

Symbol for 30-pinners dock-tilkobling er laseretset og tydelig
Forbindelsen mellom selve adapteren og Lightning-kontakten er plan

Uekte Lightning-til-30-pinners-adapter

Uskarp eller manglende laseretsing
Utsparing eller stort hakk mellom adapter og Lightning-kontakt
Forskjeller i utseendet på Lightning-kontakten

Lightning-til-mikro-USB-adapter

Her er eksempler på Lightning-til-mikro-USB-adapter. Den første er Apple-merket, de andre er uekte eller ikke sertifiserte.

Apple-merket Lightning-til-mikro-USB-adapter

Laseretset USB-symbol
Forbindelsen mellom selve adapteren og Lightning-kontakten er plan

Uekte Lightning-til-mikro-USB-adapter

Preget eller manglende USB-symbol
Utsparing eller stort hakk mellom adapter og Lightning-kontakt
Forskjeller i utseendet på Lightning-kontakten

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.