Om Bluetooth, Wi-Fi og mobilnett på Apple Watch

Finn ut mer om Bluetooth og Wi-Fi for Apple Watch samt hvordan klokken bruker begge deler. Og finn ut hvordan mobilnett på GPS + Cellular-modeller passer inn.

For å ha glede av alle funksjonene på Apple Watch må du slå på Wi-Fi og Bluetooth på den sammenkoblede iPhone-enhetenÅpne Kontrollsenter på iPhone, og sørg for at Wi-Fi  og Bluetooth  er på.

Apple Watch bruker Wi-Fi og Bluetooth til å kommunisere med iPhone-enheten du har sammenkoblet den med. Hvis du har mobilnett, kan klokken også holdes tilkoblet via et mobilnettverk. Klokken bytter lett mellom disse for å velge den mest energieffektive tilkoblingen. Slik gjør du det:

• Apple Watch bruker Bluetooth når iPhone-enheten din er i nærheten, noe som sparer strøm.
  • Hvis Bluetooth ikke er tilgjengelig, prøver Apple Watch å bruke Wi-Fi. Hvis for eksempel kompatibel Wi-Fi er tilgjengelig og iPhone ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidden, bruker Apple Watch Wi-Fi.
  • Hvis Bluetooth og Wi-Fi ikke er tilgjengelige, og hvis du konfigurerer et mobilabonnement, kan Apple Watch-modeller med mobilnett koble til mobilnettverk.

Koble til kompatible Wi-Fi-nettverk

Apple Watch kan kobles til et Wi-Fi-nettverk:

• Hvis iPhone har blitt koblet til nettverket tidligere mens enheten var koblet til klokken via Bluetooth.
  • Hvis Wi-Fi-nettverket er 2,4 GHz 802.11b/g/n.

Apple Watch vil for eksempel ikke koble til 5 GHz Wi-Fi eller offentlige nettverk som krever pålogging, abonnementer eller profiler. Når Apple Watch kobler til et kompatibelt Wi-Fi-nettverk i stedet for iPhone-forbindelsen, vises et Wi-Fi-symbol  i Kontrollsenter.

Velg et Wi-Fi-nettverk

Slik slår du Wi-Fi av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Trykk på Wi-Fi-symbolet . Symbolet blir nedtonet, og enheten kobles fra alle nettverk du er tilkoblet.

Det er bare Apple Watch GPS + Cellular-modeller som kan koble fra Wi-Fi-nettverk. Når du har koblet Apple Watch fra et Wi-Fi-nettverk, kobles den ikke automatisk til det samme nettverket igjen før følgende skjer:

• Du slår på Wi-Fi i Kontrollsenter.
  • Du går eller kjører til et nytt sted.
  • Klokka er 05.00 lokal tid.
  • Du gjør en omstart av enheten.

Bruk et mobilnettverk

Apple Watch GPS + Cellular-modeller kan koble til mobilnettverk. Med mobiltilkobling kan du ringe og bruke data eller apper når du ikke har Wi-Fi eller ikke har iPhone i nærheten. Finn ut hvordan du legger Apple Watch til i mobilabonnementet ditt.

Slik sjekker du signalstyrken

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Merk av for Mobilnett-knappen .

Kontrollsenter på Apple Watch som viser fire grønne prikker.

Mobilnett-knappen  blir grønn når er du er koblet til. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Kontrollsenter på Apple Watch som viser at du er koblet til Wi-Fi.

Mobilnett-knappen  blir hvit når mobilabonnementet er aktivt, men Apple Watch er koblet til Wi-Fi.

Slå mobilnett av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Trykk på Mobilnett-knappen , og slå deretter av Mobilnett.

Noen apper blir kanskje ikke oppdatert uten en iPhone-tilkobling.

Sjekk tilkoblingen mellom iPhone og Apple Watch

• Sjekk urskiven. Hvis du ser et rødt Frakoblet-symbol det røde Frakoblet-symbolet eller det røde X-symbolet  på urskiven, har du ingen forbindelse.
  • Sjekk Kontrollsenteret. Trykk og hold nederst på skjermen, vent til Kontrollsenter vises, og sveip deretter opp. Hvis du ser det røde Frakoblet-symbolet det røde Frakoblet-symbolet eller det røde X-symbolet , har du ingen forbindelse.
  • Trykk på iPhone-symbolet  i Kontrollsenter. Hvis enhetene dine har forbindelse, skal iPhone komme med en «ping»-lyd.