Om Bluetooth, Wi-Fi og mobilnett på Apple Watch

Finn ut mer om Bluetooth og Wi-Fi for Apple Watch samt hvordan klokken bruker begge deler. Og hvordan mobilnett på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) passer inn.

Kontrollsenter på iPhone

For å ha glede av alle funksjonene på Apple Watch må du slå på Wi-Fi og Bluetooth på den sammenkoblede iPhone-enheten. Sveip opp på iPhone for å åpne Kontrollsenter. Sørg deretter for at Wi-Fi og Bluetooth er slått på.

Apple Watch bruker Wi-Fi og Bluetooth til å kommunisere med den sammenkoblede iPhone-enheten, og den veksler mellom forbindelsene etter behov:

• Apple Watch bruker Bluetooth når iPhone-enheten din er i nærheten, noe som sparer strøm.
  • Hvis Bluetooth ikke er tilgjengelig, prøver Apple Watch å bruke Wi-Fi. Hvis for eksempel kompatibel Wi-Fi er tilgjengelig og iPhone ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidden, bruker Apple Watch Wi-Fi.

Kompatibel Wi-Fi for Apple Watch

Apple Watch kan kobles til et Wi-Fi-nettverk:

• Hvis iPhone har blitt koblet til nettverket tidligere mens enheten var koblet til klokken via Bluetooth.
  • Hvis Wi-Fi-nettverket er 2,4 GHz 802.11b/g/n.

Apple Watch vil for eksempel ikke koble til 5 GHz Wi-Fi eller offentlige nettverk som krever pålogging, abonnementer eller profiler. Når Apple Watch kobler til et kompatibelt Wi-Fi-nettverk i stedet for iPhone-forbindelsen, vises et Wi-Fi-symbol i Kontrollsenter.

Sjekk tilkoblingen mellom enhetene dine

Det er to måter å kontrollere forbindelsen mellom Apple Watch og iPhone på:

• Hvis du ser et rødt Frakoblet-symbol eller X-symbol på urskiven, har du ingen forbindelse.
  • Sveip opp på urskiven for å åpne Kontrollsenter. Dette vises hvis enhetene dine er koblet sammen. Du kan også trykke på  iPhone-symbolet. Hvis du har forbindelse, skal iPhone komme med en «ping»-lyd.

Bruk et mobilnettverk

Med Apple Watch Series 3 (GPS + mobil) og en mobiltilkobling kan du ringe og bruke data eller apper når du ikke har en iPhone eller Wi-Fi. Finn ut hvordan du legger Apple Watch til i mobilabonnementet ditt.

Sveip opp for å åpne Kontrollsenter for å sjekke signalstyrken.

Mobilknappen blir grønn når du er koblet til. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Mobilknappen blir hvit når mobilabonnementet er aktivt, men Apple Watch er koblet til iPhone eller Wi-Fi.

For å slå av mobildata sveiper du opp for å åpne Kontrollsenter og trykker på Grønn mobilknapp og deretter slå av Mobil.

Noen apper blir kanskje ikke oppdatert uten en iPhone-tilkobling.

Koble fra Wi-Fi på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

Det er kun på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) at du kan du koble deg fra Wi-Fi-nettverk.

Sveip opp for å åpne Kontrollsenter, og trykk på Wi-Fi-symbolet. Symbolet blir nedtonet, og enheten kobles fra alle nettverk du er tilkoblet. Når du har koblet Apple Watch fra et Wi-Fi-nettverk, kobles den ikke automatisk til det samme nettverket igjen før du gjør en av disse tingene:

• Du slår på Wi-Fi i Kontrollsenter.
  • Du går eller kjører til et nytt sted.
  • Klokka er 05.00 lokal tid.
  • Du gjør en omstart av enheten.