Om Bluetooth, Wi-Fi og mobilnett på Apple Watch

Finn ut mer om Bluetooth og Wi-Fi for Apple Watch samt hvordan klokken bruker begge deler. Og finn ut hvordan mobilnett fungerer på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular).

Kontrollsenter på iPhone X

For å ha glede av alle funksjonene på Apple Watch må du slå på Wi-Fi og Bluetooth på den sammenkoblede iPhone-enhetenÅpne Kontrollsenter på iPhone, og sørg for at Wi-Fi  og Bluetooth  er på.

Apple Watch bruker Wi-Fi og Bluetooth til å kommunisere med iPhone-enheten du har sammenkoblet den med. Hvis du har mobilnett, kan klokken også holdes tilkoblet via et mobilnettverk. Klokken bytter lett mellom disse for å velge den mest energieffektive tilkoblingen. Slik gjør du det:

• Apple Watch bruker Bluetooth når iPhone-enheten din er i nærheten, noe som sparer strøm.
  • Hvis Bluetooth ikke er tilgjengelig, prøver Apple Watch å bruke Wi-Fi. Hvis for eksempel kompatibel Wi-Fi er tilgjengelig og iPhone ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidden, bruker Apple Watch Wi-Fi.
  • Hvis Bluetooth og Wi-Fi ikke er tilgjengelige, og hvis du konfigurerer et mobilabonnement, kan Apple Watch-modeller med mobilnett koble til mobilnettverk.

Koble til kompatible Wi-Fi-nettverk

Apple Watch kan kobles til et Wi-Fi-nettverk:

• Hvis iPhone har blitt koblet til nettverket tidligere mens enheten var koblet til klokken via Bluetooth.
  • Hvis Wi-Fi-nettverket er 2,4 GHz 802.11b/g/n.

Apple Watch vil for eksempel ikke koble til 5 GHz Wi-Fi eller offentlige nettverk som krever pålogging, abonnementer eller profiler. Når Apple Watch kobler til et kompatibelt Wi-Fi-nettverk i stedet for iPhone-forbindelsen, vises et Wi-Fi-symbol i Kontrollsenter.

Velg et Wi-Fi-nettverk

Slå Wi-Fi av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Trykk på Wi-Fi-symbolet. Symbolet blir nedtonet, og enheten kobles fra alle nettverk du er tilkoblet.

Kun Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kan kobles fra Wi-Fi-nettverk. Når du har koblet Apple Watch fra et Wi-Fi-nettverk, kobles den ikke automatisk til det samme nettverket igjen før du gjør en av disse tingene:

• Du slår på Wi-Fi i Kontrollsenter.
  • Du går eller kjører til et nytt sted.
  • Klokka er 05.00 lokal tid.
  • Du gjør en omstart av enheten.

Bruk et mobilnettverk

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kan kobles til mobildata. Med mobiltilkobling kan du ringe og bruke data eller apper når du ikke har Wi-Fi eller ikke har iPhone i nærheten. Finn ut hvordan du legger Apple Watch til i mobilabonnementet ditt.

Sjekk signalstyrken

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Merk av for Mobilnett-knappen.

Kontrollsenter på Apple Watch som viser fire grønne prikker.

Mobilknappen blir grønn når du er koblet til. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Kontrollsenter på Apple Watch som viser at du er koblet til Wi-Fi.

Mobilnett-knappen blir hvit når mobilabonnementet er aktivt, men Apple Watch er koblet til iPhone eller Wi-Fi.

Slå mobilnett av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.
  2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.
  3. Trykk på den grønne mobilnettknappen, og slå deretter av Mobilnett.

Noen apper blir kanskje ikke oppdatert uten en iPhone-tilkobling.

Sjekk tilkoblingen mellom iPhone og Apple Watch

• Sjekk urskiven. Hvis du ser det røde frakoblet-symbolet eller det røde X-symbolet på urskiven, har du ingen forbindelse.
  • Sjekk Kontrollsenteret. Trykk og hold nederst på skjermen, vent til Kontrollsenter vises, og sveip deretter opp. Hvis du ser det røde frakoblet-symbolet eller det røde X-symbolet, har du ingen forbindelse.
  • Trykk på iPhone-symbolet i Kontrollsenter. Hvis enhetene dine har forbindelse, skal iPhone komme med en «ping»-lyd.