Hvis du får feilmelding 0x80090318 når du prøver å åpne iTunes Store

Programvaren som overvåker Internett-trafikk på en Windows-PC, kan være i konflikt med Apple-programvare som iTunes og iCloud for Windows.

Hvis du har programvare som overvåker Internett-trafikk, kan du få feilmelding 0x80090318 når du skal:

• Åpne iTunes Store.
  • Oppdatere eller sikkerhetskopiere iOS-enheter.
  • Starte Apple Mobile Device-tjenesten.
  • Logge på iCloud for Windows.

Denne typen programvare bruker kanskje en Layered Service Provider (LSP) som kan hjelpe til å identifisere det aktuelle programmet som er installert. Programvare som overvåker Internett-kommunikasjon, inkluderer både gyldige programmer som sikkerhets- og innholdsfiltreringsprogramvare, og potensielt uønskede programmer som viser annonser, såkalte annonseprogrammer.

Andre indikasjoner på at potensielt uønsket programvare er installert på datamaskinen, kan være at søkemotoren endres uten at du har gjort noe, eller en økning i antall popup-annonser i nettleseren. Følg fremgangsmåten under for å identifisere og fjerne denne programvaren.

Identifisere og fjerne programvare fra en lagdelt tjenesteleverandør

1. Last ned Autoruns for Windows fra Microsoft.
  2. Se etter Autoruns.zip på datamaskinen. Åpne den komprimerte mappen.
  3. Når du har sett gjennom innholdet og lisensen, drar du Autoruns.exe til skrivebordet.
  4. Åpne Autoruns.exe.
  5. Klikk på fanen Winsock Providers.
  6. Da vises en liste over programvare, inkludert en kolonne som viser utgiveren av programvaren.
  7. Når det gjelder annen programvare enn Bonjour, som er utgitt av Apple, kontakter du utgiveren for å få hjelp til å løse konflikten mellom programvaren deres og Apple-programvaren.
  8. Hvis utgiveren er ukjent for deg, finner du informasjon om dem.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.