Hvis skjermen ikke roterer på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du skal gjøre hvis skjermen på en iOS-enhet ikke vil rotere.

1. Påse at Lås i stående retning er slått av. Hvis du vil kontrollere dette, kan du åpne Kontrollsenter. Hvis du ser , trykker du på det for å slå av Lås i stående retning.
  2. Start iPhone, iPad eller iPod touch på nytt.
  3. Prøv en annen app, for eksempel Safari eller Notater. Noen apper eller skjermer støtter kun portrett- eller landskapsmodus.

Hvis skjermen fortsatt ikke vil rotere, kontakter du Apple-kundestøtte for å avtale service for:

Les mer

• Hvis du har en iPhone Plus og du ønsker at Hjem-skjermen skal rotere, går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og angir standard visningszoom.
  • Hvis du har en iPad med sidebryter, kan du stille sidebryteren slik at den fungerer som en retningslås eller lyd av-bryter. Gå til Innstillinger > Generelt. Velg ønsket alternativ under Bruk sidebryter. Finn ut hvordan du identifiserer en iPad-modell.