Hvis skjermen ikke roterer på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du skal gjøre hvis skjermen på en iOS-enhet ikke vil rotere.

1. Hvis du ser Retningslås-symbolet i Kontrollsenter på statuslinjen, er retningslåsen på. Du kan slå den av ved å dra opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter og trykke på Retningslås-symbolet.
  2. Hvis du har en iPad med sidebryter og ikke ser Retningslås-symbolet i Kontrollsenteret, sjekker du at sidebryteren er av. Finn ut hvordan du identifiserer en iPad-modell.
  3. Start iPhone, iPad eller iPod touch på nytt.
  4. Prøv en annen app, for eksempel Safari eller Notater. Noen apper eller skjermer støtter kun portrett- eller landskapsmodus.

Hvis skjermen fortsatt ikke vil rotere, kontakter du Apple-kundestøtte for å avtale service for:

Finn ut mer

• Hvis du har en iPhone 7 Plus, iPhone 6s Plus eller iPhone 6 Plus og du ønsker at Hjem-skjermen skal rotere, går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og setter visningszoomen til standard.
  • Hvis du har en iPad med sidebryter, kan du stille sidebryteren slik at den fungerer som en retningslås eller lyd av-bryter. Gå til Innstillinger > Generelt. Velg ønsket alternativ under Bruk sidebryter. Finn ut hvordan du identifiserer en iPad-modell.