Bruke iBooks til å prøve ePub-bøker

Den nye prøvefunksjonen for bøker i iBooks for OS X Yosemite gjør at du kan se og samhandle med ePub-bøker på Mac og iOS-enheter på samme måte som leserne. Bruk denne funksjonen til å forhåndsvise rik grafikk og teste interaktivt innhold i boken før du legger den ut for salg i iBooks Store.

Gjøre ePub-boken klar til å lage en prøve

Før du kan lage en ePub-prøve, må du påse at ePub-boken er i riktig format (en mappe, ikke en flat fil). Du kontrollerer dette ved å høyreklikke på ePub-boken og se om Vis innholdet i pakken vises i menyen. I så fall er du klar til å lage ePub-prøven. Hvis ikke følger du denne framgangsmåten:

1. Opprett en ny mappe på skrivebordet eller i Finder.
  2. Åpne Terminal. Du kan søke etter Terminal i Spotlight eller gå til Programmer > Verktøy i Finder.
  3. I Terminal skriver du cd etterfulgt av et mellomrom.
  4. Dra mappen du opprettet, inn i Terminal-vinduet og trykk på returtasten.
  5. Skriv unzip etterfulgt av et mellomrom.
  6. Dra ePub-filen inn i Terminal-vinduet og trykk på returtasten.
  7. Høyreklikk på mappen du har opprettet, og velg Vis info.
  8. Under Navn og filendelser legger du til .epub på slutten av mappenavnet.

Lage en ePub-prøve og legge den i iBooks-biblioteket

Når du skal lage en ePub-prøve, må du bruke Avansert-menyen i iBooks for OS X Yosemite. Følg denne framgangsmåten hvis du ikke ser Avansert-menyen:

1. Gå til iBooks-menyen og velg Valg.
  2. Klikk på Avansert og marker «Aktiver Avansert-menyen i menylinjen».

Følg denne framgangsmåten når du ser Avansert-menyen:

1. Gå til Avansert-menyen og velg «Legg til ePub i bibliotek som prøve…».
  2. Marker ePub-filen i dialogruten som vises.
  3. Klikk på Legg til og se deretter etter ePub-prøven i iBooks-biblioteket.

Synkronisere ePub-prøven med iOS-enheter

Når du har laget en ePub-prøve, kan du synkronisere den med iPhone, iPad og iPod touch. På den måten kan du se og samhandle med boken på forskjellige enheter. For å kunne synkronisere ePub-prøven trenger du iBooks på en enhet med iOS 8 eller nyere.

1. Koble enheten til Mac-maskinen.
  2. Åpne iBooks-appen på enheten.
  3. Åpne ePub-prøven i iBooks på Mac-maskinen.
  4. Klikk på Enheter i ePub-prøven på Mac-maskinen og marker hver enhet du vil synkronisere med.

Når du har synkronisert ePub-prøven, vil alle endringer du gjør i den på Mac-maskinen automatisk bli oppdatert på alle iOS-enhetene du har synkronisert med.

Finn ut mer

Se læreprogrammer for å lære mer om å lage interaktive ePub-bøker.