Kalibrer Apple Watch for å få bedre trenings- og aktivitetsnøyaktighet

Du kan kalibrere Apple Watch for å forbedre nøyaktigheten for målinger av avstand, fart og kaloriforbruk. Hvis du kalibrerer klokken, kan du også finne ut mer om egen kondisjon og skrittlengde, noe som forbedrer nøyaktigheten når GPS er begrenset eller ikke tilgjengelig.

Sjekk innstillingene

For å sjekke at Apple Watch kan få informasjonen den trenger, kan du sjekke disse innstillingene på iPhone:

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone.

2. Trykk på Personvern og sikkerhet > Stedstjenester.

3. Påse at Stedstjenester er slått på.

4. Bla ned, og trykk deretter på Systemtjenester.

5. Kontroller at Bevegelseskalibrering og avstand er slått på.

Systemtjenester-skjermbildet på iPhone.
  6. Fortsett med fremgangsmåten nedenfor.

Kalibrer Apple Watch

1. Ha på deg Apple Watch, og gå til et flatt, åpent utendørsområde med godt GPS-mottak og klar himmel.

2. Hvis du har Apple Watch Series 2 eller nyere, trenger du bare Apple Watch.* Hvis du har Apple Watch Series 1 eller eldre, tar du med deg iPhone for å få GPS. Hold iPhone i hånden eller ha den i et armbånd eller belte.

3. Åpne Trening-appen, og trykk på Gange utendørs eller Løping utendørs. For å angi et mål før du starter, trykker du på Mer-knappen…-symbolet.

Gange utendørs-treningsøkt på en klokke med hvit rem.
  4. Gå eller løp i vanlig tempo i omtrent 20 minutter.

Hvis du ikke har tid til å fullføre treningen, kan du fullføre 20 minutter i løpet av flere utendørs treningsøkter.  Hvis du trener i forskjellige hastigheter, bør du kalibrere i 20 minutter i hver av hastighetene du går eller løper i.

Hver gang du går eller løper utendørs og følger trinnene ovenfor, fortsetter Apple Watch å kalibrere hastighetsmåleren ved å registrere skrittlengden din i forskjellige hastigheter.  Kalibreringen kan også forbedre nøyaktigheten til kaloriberegningene i Trening-appen og beregningene for kalorier, avstand, bevegelse og trening i aktivitetsappen.

Få bedre trenings- og aktivitetsnøyaktighet

Apple Watch bruker personopplysninger som høyde, vekt, kjønn og alder til å beregne blant annet hvor mange kalorier du forbrenner. Finn ut hvordan du oppdaterer den personlige informasjonen din.

Tilbakestille kalibreringsdataene

Slik tilbakestiller du kalibreringsdataene dine:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på fanen Min Apple Watch, og trykk så på Personvern > Tilbakestill kalibreringsdata for trening.

Personverninnstillinger på iPhone

* Apple Watch Ultra og nyere, Series 8 og nyere og SE (2. generasjon) bruker den innebygde Apple Watch GPS-en selv når iPhone er i nærheten. For å forlenge batterilevetiden bruker eldre Apple Watch-modeller GPS-en fra iPhone når den er tilgjengelig.