Konfigurer Apple Pay

Kom i gang ved å legge til kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort på iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Dette trenger du for å bruke Apple Pay i støttede regioner:

Hvis du vil bruke Apple Pay på mer enn én enhet, må du legge til kortet på hver av enhetene. Velg enheten din nedenfor for å komme i gang. Etter at du har konfigurert Apple Pay på iPhone eller Apple Watch, kan du bruke kortene dine på nettet i Safari3enkelte Mac-modeller når du er logget på iCloud. På Apple Watch Series 3 og nyere samt iPhone 8 og iPhone 8 Plus og nyere kan du legge til opptil 12 kort på en enhet. På tidligere modeller kan du legge til opptil åtte kort på en enhet.

Apple Card4 legges automatisk til i Wallet og Autoutfyll i Safari på enheten du brukte til å søke om Apple Card. Du kan også legge til Apple Card på iPad, Apple Watch eller Mac-modeller med Touch ID.

I USA kan du også sende penger til og motta penger fra venner og familie med Apple Pay og bruke Apple Cash på iPhone, iPad og Apple Watch.5 Du kan også sende betalinger til bedrifter som deltar i Spør bedriften, på iPhone, iPad eller iPod touch.

I enkelte land og regioner kan du også legge til kundekort, ombordstigningskort, kinobilletter, verdikuponger, bonuskort og ID-kort for studenter i Wallet. Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på iPhone

1. Gå til Wallet og trykk på Legg til-knappen.
  2. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med Apple-ID-en din, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du disse kortene og skriver inn sikkerhetskodene som er oppført på dem. Du må kanskje laste ned en app fra banken eller kortutstederen din for å kunne legge til kort i Wallet. I Kina (fastlandet) må du kanskje opprette eller oppdatere en sekssifret sikkerhetskode.
  3. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Wallet og trykker på kortet ditt.
  4. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på iPad

1. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Legg til kort.6
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med Apple-ID-en din, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du disse kortene og skriver inn sikkerhetskodene som er oppført på dem.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Innstillinger > Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Se hvordan du legger til Apple Card i Wallet på iPad.4

Og finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan legge til kortet i Wallet.

Legg til et kort på Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og gå til Min Apple Watch-fanen. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et kort.6 Trykk på Legg til kort for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med Apple-ID-en din, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du disse kortene og skriver inn sikkerhetskodene som er oppført på dem. I Kina (fastlandet) må du kanskje opprette eller oppdatere en sekssifret sikkerhetskode.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Se hvordan du legger til Apple Card i Wallet på Apple Watch.4

Og finn ut hva du skal gjøre hvis du ikke kan legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på Mac

Legg til et kort i Apple Pay på Mac

Du må ha en Mac med Touch ID for å legge til et kort i Apple Pay. På Mac-modeller uten innebygd Touch ID kan du fullføre kjøpet med Apple Pay på en kompatibel iPhone eller Apple Watch: På iPhone går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay og slår på Tillat betalinger fra Mac.

Slik legger du til et kort på en Mac med Touch ID:

1. Gå til Systemvalg > Wallet og Apple Pay på Macen med Touch ID.
  2. Trykk på Legg til kort.3,6
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med Apple-ID-en din, oppgir du bare sikkerhetskoden som er oppført på dette kortet.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan legge til kortet i Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Systemvalg > Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Se hvordan du legger til Apple Card i Wallet på Mac.4

Og finn ut hva gjør hvis du ikke kan legge til kortet ditt i Wallet.

Betalinger fra person til person med Apple Pay og Apple Cash er ikke tilgjengelig i macOS.

Hva nå

Når du har lagt til kort på enhetene dine, kan du begynne å bruke Apple Pay:

1. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en kode. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du logger av iCloud eller fjerner sikkerhetskoden din, fjernes alle kredittkort, debetkort, forhåndsbetalte kort, reisekort, ID-kort for studenter og Suica-kort fra enheten.
  2. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Aldersgrensen kan være forskjellig i ulike land og regioner.
  3. I Kina (fastlandet) kan du bare bruke Apple Pay på nettet i Safari på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere. I Nederland kan du bare bruke Apple Pay på nettet på en kompatibel iPhone eller iPad.
  4. Apple Card utstedes av Salt Lake City-avdelingen til Goldman Sachs Bank USA. Apple Card er bare tilgjengelig i USA.
  5. Sending og mottak av penger med Apple Pay og Apple Cash-kortet er tjenester som leveres av Green Dot Bank (medlem av FDIC). Les mer om vilkårene.
  6. I Italia er det ikke mulig å legge til Maestro-kort på iPad eller Mac. I Australia kan du ikke legge til eftpos-kort på iPad eller Mac-modeller med Touch ID. I Nederland kan du legge til Maestro-kort på alle kompatible enheter bortsett fra Mac.
  7. I Japan kan du også legge til Suica-kort i Apple Pay. I Beijing og Shanghai i Kina (fastlandet) kan du legge til reisekort for Beijing eller Shanghai i Apple Pay. Finn ut hvilke iPhone- og Apple Watch-modeller som er kompatible med bruk av Suica i Japan og med kollektivtransport i Beijing og Shanghai.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.