Konfigurer Apple Pay

For å konfigurere Apple Pay må du legge til et debetkort, kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Lommebok-appen på iPhone eller Apple Watch eller en annen kompatibel enhet.

Du trenger følgende for å bruke Apple Pay

Finn ut om landet ditt eller regionen din støtter Apple Pay. Kontakt kortutstederen for å kontrollere om kortet er kompatibelt med Apple Pay.

Slik legger du til et debet- eller kredittkort på iPhone

1. Trykk på Legg til Legg til i Lommebok-appen.
    • Trykk på Debet- eller Kredittkort for å legge til et nytt kort.
    • Trykk på Tidligere kort for å legge til et kort du har brukt tidligere.
  2. Trykk på Fortsett.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et nytt kort.
  4. Bekreft informasjonen med banken eller kortutstederen. Det kan hende at du blir spurt om mer informasjon eller om å laste ned en app før kortet godkjennes for bruk med Apple Pay.
  5. Hvis du har en sammenkoblet Apple Watch, kan du også legge til kortet på klokken.

Kvalifiserte kortutstedere lar deg også koble til kontoen din for å se transaksjonsdetaljer og kontoinformasjon i Lommebok-appen. Finn ut hvordan du kobler kontoen din til Lommebok-appen.

Hvis du vil fjerne et kort fra Tidligere kort-skjermen, trykker du på Rediger > Fjern-knappen  > Slett. Deretter trykker du på Slett kort for å fjerne kortet fra alle enhetene dine.

Slik legger du til et debet- eller kredittkort i Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på den sammenkoblede iPhonen.
  2. Gå til Min klokke-fanen og trykk på Lommebok og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort.
    • Trykk på Debet- eller Kredittkort for å legge til et nytt kort.
    • Trykk på Tidligere kort for å legge til et kort du har brukt tidligere.
  4. Trykk på Fortsett.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til kortet.
  6. Bekreft informasjonen med banken eller kortutstederen hvis det er nødvendig. Det kan hende at du blir spurt om mer informasjon eller om å laste ned en app før kortet godkjennes for bruk med Apple Pay.

Slik legger du til et debet- eller kredittkort for Apple Pay på Mac, iPad eller Apple Vision Pro

1. Åpne innstillingene for Lommebok og Apple Pay på enheten.
    • På en Mac med Touch ID går du til Systeminnstillinger (eller Systemvalg) > Lommebok og Apple Pay.
    • På iPad eller Vision Pro går du til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay.
  2. Velg Legg til kort.3,4
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et kort.
  4. Bekreft informasjonen med banken eller kortutstederen. Du kan bli bedt om å oppgi informasjon.

På Mac-modeller uten innebygd Touch ID kan du fullføre kjøpet ved å bruke Apple Pay på en kompatibel iPhone eller Apple Watch: Gå til Innstillinger > Lommebok og Apple Pay på iPhone, og slå på Tillat betalinger fra Mac.

Hvis du ikke får lagt til et debet- eller kredittkort i Lommebok

1. Sørg for at du logger deg på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en kode. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du logger deg av iCloud eller fjerner sikkerhetskoden din, fjernes alle kredittkort, debetkort, forhåndsbetalte kort, reisekort og ID-kort for studenter fra denne enheten.

2. Hvis du er under 13 år, er ikke Apple Pay tilgjengelig, og du kan derfor ikke legge til et kort i Lommebok-appen. Aldersgrensen kan være forskjellig i ulike land og regioner.

3. I Fastlands-Kina kan du bare bruke Apple Pay på nettet i Safari på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere. I Nederland kan du bare bruke Apple Pay på nettet på en kompatibel iPhone eller iPad.

4. I Italia kan du ikke legge til Maestro-kort på iPad eller Mac. I Australia kan du ikke legge til eftpos-kort på iPad eller Mac. I Nederland kan du legge til Maestro-kort på alle kompatible enheter bortsett fra Mac.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.