Konfigurer Apple Pay

Kom i gang ved å legge til kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort på iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Dette trenger du for å bruke Apple Pay i støttede regioner:

Hvis du vil bruke Apple Pay på mer enn én enhet, må du legge til kortet på hver av enhetene. Velg enheten din nedenfor for å komme i gang. Etter at du har konfigurert Apple Pay på iPhone eller Apple Watch, kan du bruke kortene dine på Internett i Safari3enkelte Mac-modeller når du er logget på iCloud. På Apple Watch Series 3 og nyere samt iPhone 8 og iPhone 8 Plus og nyere kan du legge til opptil 12 kort på en enhet. På tidligere modeller kan du legge til opptil åtte kort på en enhet.

I USA kan du også sende penger til og motta penger fra venner og familie bruke Apple Pay og bruke Apple Pay Cash på iPhone, iPad eller Apple Watch.Og du kan sende betalinger til deltakende bedrifter i Business Chat på iPhone, iPad eller iPod touch.

I enkelte land og regioner kan du også legge til kundekort, ombordstigningskort, kinobilletter, verdikuponger, bonuskort og ID-kort for studenter i Wallet. Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på iPhone

1. Gå til Wallet, og trykk på .
  2. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Se demonstrasjonen for å finne ut hvordan det fungerer. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med iTunes, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du dem og skriver inn sikkerhetskodene for kortene.
  3. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Wallet og trykker på kortet ditt.
  4. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på iPad

1. Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Legg til kreditt- eller debetkort.4
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med iTunes, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du dem og skriver inn sikkerhetskodene for kortene.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Innstillinger > Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og gå til Min Apple Watch-fanen. Velg én klokke hvis du har flere.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et kort.4 Trykk på Legg til kreditt- eller debetkort for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker med iTunes, kort på andre enheter eller kort du nylig har fjernet, velger du dem og skriver inn sikkerhetskodene for kortene.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan bruke kortet med Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet.

Legg til et kort på Mac

Du må ha en MacBook Pro med Touch ID for å legge til et kort i Apple Pay. På Mac-modeller uten innebygd Touch ID kan du fullføre kjøpet med Apple Pay på en kompatibel iPhone eller Apple Watch: På iPhone går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay og slår på Tillat betalinger fra Mac.

Slik legger du til et kort på en MacBook Pro med Touch ID:

1. Gå til Systemvalg > Wallet og Apple Pay på MacBook Pro med Touch ID.
  2. Trykk på Legg til kort.3,4
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til et nytt kort. Hvis du blir bedt om å legge til kortet du bruker i iTunes, oppgir du bare sikkerhetskoden.
  4. Trykk på Neste. Banken eller kortutstederen din verifiserer informasjonen og avgjør om du kan legge til kortet i Apple Pay. Hvis banken eller kortutstederen trenger mer informasjon for å verifisere kortet ditt, blir du bedt om det. Når du har funnet frem informasjonen, går du tilbake til Systemvalg > Wallet og Apple Pay og trykker på kortet ditt.
  5. Når banken eller utstederen har verifisert kortet, trykker du på Neste. Nå kan du ta i bruk Apple Pay.

Få hjelp med å legge til kortet ditt i Wallet. Pengeoverføringer med Apple Pay og Apple Pay Cash er ikke tilgjengelig i macOS.

Hva nå

Når du har lagt til kort på enhetene dine, kan du begynne å bruke Apple Pay:

1. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en kode. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du logger av iCloud eller fjerner sikkerhetskoden din, fjernes alle kredittkort, debetkort, forhåndsbetalte kort, reisekort og Suica-kort fra enheten.
  2. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alder varierer i ulike land og regioner.
  3. I Kina kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  4. I Italia er det ikke mulig å legge til Maestro-kort på iPad eller Mac. I Australia kan du ikke legge til eftpos-kort på iPad eller MacBook Pro med Touch ID.
  5. I Japan kan du også legge til Suica-kort i Apple Pay. I Beijing og Shanghai i Kina kan du legge til Beijing Transit- og Shanghai Transit-kort i Apple Pay. Finn ut hvilke iPhone- og Apple Watch-modeller som er kompatible med bruk av Suica i Japan og med kollektivtransport i Beijing og Shanghai.
  6. Sending og mottak av penger med Apple Pay og Apple Pay Cash-kort er tjenester som tilbys av Green Dot Bank, medlem av FDIC. Les mer om vilkårene.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.