Konfigurer Apple Watch

Finn ut hvordan du bruker iPhone til å konfigurere din nye Apple Watch.

Dette trenger du

Hvis du vil konfigurere og bruke en ny Apple Watch, trenger du en iPhone 8 eller nyere med iOS 16 eller nyere. Finn ut hvordan du identifiserer iPhone-modellen din og hvordan du oppdaterer iPhonen til den nyeste versjonen av iOS.

Før du begynner

Hvis du allerede har konfigurert Apple Watch, men du vil bruke den sammen med en annen iPhone, kan du overføre Apple Watch og innholdet til en ny iPhone.

Slå på Apple Watch og ta den på

Hvis du vil slå på Apple Watch, holder du inne sideknappen til Apple-logoen vises. Deretter plasserer du klokken på håndleddet.

Sideknappen på Apple Watch.

Hold Apple Watch i nærheten av iPhone

Vent til meldingen «Bruk iPhone til å konfigurere Apple Watch» vises på iPhone, og trykk på Fortsett. Hvis denne meldingen ikke vises, åpner du Apple Watch-appen på iPhone, trykker på Alle klokker og deretter på Legg til klokke.

Hvis dette er din Apple Watch, trykk på Konfigurer for meg selv. Eller trykk på Konfigurer for et familiemedlem, og deretter følger du fremgangsmåten for å konfigurere klokken for noen i familien din.

Hold Apple Watch og iPhone tett sammen til du har fullført disse trinnene.

iPhone og Apple Watch viser skjermen for sammenkobling

Hold iPhone over animasjonen

Plasser urskiven midt i søkeren til kameraet på iPhone. Vent til du ser en melding om at Apple Watch er sammenkoblet.

Hvis du ikke kan bruke kameraet, eller sammenkoblingsanimasjonen ikke vises eller iPhonen ikke kan lese den, trykker du på Sammenkoble manuelt. Deretter følger du instruksjonene.

iPhone viser Apple Watch i søkeren

Konfigurer enheten som ny eller gjenopprett fra en sikkerhetskopi

Hvis dette er din første Apple Watch, trykker du på Konfigurer som ny Apple Watch. Hvis du blir bedt om det, oppdaterer du Apple Watch til den nyeste versjonen av watchOS.

Hvis du har satt opp en annen Apple Watch med din nåværende iPhone, vises en skjerm med teksten Gjør dette til din nye Apple Watch. Trykk på Apper og data og Innstillinger for å se hvordan hurtigkonfigurering klargjør den nye klokken. Trykk deretter på Fortsett. Hvis du vil velge hvordan den nye klokken konfigureres, trykker du på Tilpass innstillinger. Deretter velger du sikkerhetskopien for en annen tidligere Apple Watch som du vil gjenopprette. Eventuelt trykker du på Set Up as New Apple Watch (konfigurer som ny Apple Watch) hvis du vil tilpasse innstillingene på den nye enheten.

Apple Watch kan også kreve en programvareoppdatering på iPhone før du kan konfigurere klokken. Hvis iPhone sier at en programvareoppdatering er tilgjengelig, trykker du på Oppdater nå og venter på at oppdateringsprosessen er ferdig.

Velg hvilket håndledd du har Apple Watch på, og trykk deretter på Fortsett.

Les vilkårene og trykk på Godta.

Logg på med Apple-ID

Hvis du blir bedt om det, oppgir du Apple-ID-passordet ditt. Hvis du ikke blir spurt, kan du logge på senere via Apple Watch-appen: Trykk på Generelt > Apple-ID, og logg på. Enkelte funksjoner som krever et mobiltelefonnummer, fungerer ikke på Apple Watch-modeller med mobilnett med mindre du logger på iCloud.

Hvis Hvor er? ikke er konfigurert på iPhone, blir du bedt om å slå på Aktiveringslås. Hvis du ser skjermen for Aktiveringslås, er Apple Watch allerede knyttet til en Apple-ID. Du må skrive inn e-postadressen og passordet for Apple-ID-en for å fortsette konfigureringen. Hvis Apple Watch er brukt, må du kanskje kontakte den forrige eieren for å fjerne Aktiveringslås

Opprett en sikkerhetskode

Du kan hoppe over opprettingen av sikkerhetskode, men du trenger en kode for å bruke funksjoner som Apple Pay.

På iPhone trykker du på Opprett en kode eller Legg til en lang kode. Deretter bytter du til Apple Watch og oppgir den nye koden din. Trykk på Ikke legg til kode for å hoppe over dette.

iPhone som viser skjermbildet for konfigurasjon av kode for Apple Watch

Tilpass innstillingene dine

Velg ønsket tekststørrelse og om du vil bruke fet tekst.

Hvis du ikke brukte hurtigkonfigurering, viser Apple Watch deg hvilke innstillinger den deler med iPhone. Hvis du har slått på Hvor er?, Stedstjenester, Wi-Fi-anrop og Diagnostikk for iPhone, slås disse funksjonene på automatisk for Apple Watch.

Deretter legger du til eller oppdaterer detaljer som fødselsdatoen din for å påse at trenings- og helsedataene dine er nøyaktige. Du kan også slå på helsevarslinger som støynivå, og detaljer om Nødanrop (SOS) og Fallregistrering vises.

Konfigurer mobilnettverk og Apple Pay

På Apple Watch-modeller med mobiltilkobling, kan du konfigurere mobilnettverk.

Du vil også bli bedt om å konfigurere Apple Pay ved å legge til et kort. Deretter veileder iPhonen deg gjennom funksjoner som Alltid på-skjermen og din foretrukne appvisning.

Hold enhetene dine i nærheten mens de synkroniseres

Apple Watch viser urskiven når sammenkoblingsprosedyren er fullført og klokken er klar til bruk. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen slik at enhetene kan fortsette å synkronisere informasjon i bakgrunnen.

Få hjelp

Finn problemet ditt nedenfor for å finne ut hva du kan gjøre videre. Hvis du fremdeles trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis Apple Watch ikke slås på

Du må kanskje lade Apple Watch

Hvis du blir bedt om å oppgi en sikkerhetskode

Apple Watch er fortsatt sammenkoblet med en annen iPhone. Hvis du ikke husker sikkerhetskoden, må du slette Apple Watch og konfigurere den på nytt

Hvis Aktiveringslås-skjermen vises

Apple Watch er knyttet til en Apple-ID. Du må skrive inn e-postadressen og passordet for Apple-ID-en for å fortsette konfigureringen. Hvis Apple Watch er brukt, må du kanskje kontakte den forrige eieren for å fjerne Aktiveringslås