Bruk kontrollerte Wi-Fi-nettverk på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du bruker kontrollerte Wi-Fi-nettverk, som er offentlige nettverk du abonnerer på eller betaler for.

Kontrollerte nettverk kalles også «abonnementsnettverk» eller «Wi-Fi Hotspot-nettverk». Du finner slike nettverk i kaffebarer, på Internett-kafeer, i hoteller eller på flyplasser og andre offentlige steder. I noen land og regioner blir kontrollerte Wi-Fi-nettverk sponset og vedlikeholdt av trådløsoperatører.

Koble til et kontrollert Wi-Fi-nettverk

Slik kobler du til et kontrollert Wi-Fi-nettverk:

1. Trykk på Innstillinger > Wi-Fi.
  2. Trykk på nettverksnavnet, og vent til et påloggingsskjermbilde vises. Eller trykk på  ved siden av nettverksnavnet, og trykk deretter på Koble til nettverk.
  3. Hvis du blir bedt om det, oppgir du brukernavn og passord eller en e-postadresse. Godta eventuelle vilkår og betingelser.

Når du har logget på, skal du ha tilgang til Internett. Avgifter og andre kostnader kan påløpe når du bruker kontrollerte Wi-Fi-nettverk. Ta kontakt med operatøren for mer informasjon.

Hvis du avbryter før du logger på nettverket

Hvis du trykker på Avbryt på påloggingsskjermbildet, fjernes tilknytningen mellom enheten og det kontrollerte Wi-Fi-nettverket.

Hvis du koblet til nettverket ved å trykke på -knappen på Wi-Fi-skjermen, får du en melding om at nettverket ikke er koblet til Internett. Du kan velge ett av disse alternativene:

• Uten Internett fjerner velkomstskjermen og deaktiverer automatisk pålogging for nettverket. Det sørger for at enheten er knyttet til nettverket, og gir deg mulighet til å samhandle med nettverket på andre måter.
  • Annet nettverk fjerner velkomstskjermen og fjerner enhetens tilknytning til nettverket. Det fører deg tilbake til Wi-Fi-innstillinger-skjermen, hvor du kan velge et annet nettverk.
  • Avbryt fører deg tilbake til velkomstskjermen.

Koble til Wi-Fi-nettverk automatisk

iPhone, iPad eller iPod touch kan huske nettverks- og påloggingsinformasjon, slik at du automatisk kan koble deg til et nettverk igjen når du er innenfor nettverkets rekkevidde.

Følg denne fremgangsmåten hvis enheten ikke automatisk kobler seg til et kontrollert Wi-Fi-nettverk:

1. Trykk på Innstillinger > Wi-Fi.
  2. Trykk på ved siden av navnet på nettverket.
  3. Sørg for at Autotilkobling er på.

Hvis du ikke vil koble til automatisk, slår du av Autotilkobling. For å se velkomstskjermen neste gang du logger på nettverket, slår du av Autopålogging.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.