Slik tester du et problem med en annen brukerkonto på Mac-maskinen

Hvis et problem slutter å oppstå når du logger av macOS-brukerkontoen og logger på med en annen, kan problemet være relatert til filene eller innstillingene i brukerkontoen din.

Når du konfigurerer Mac-maskinen, oppretter du en macOS-brukerkonto med ditt navn og passord. Kontoen inkluderer en Hjem-mappe med det samme navnet som brukernavnet ditt. Den mappen inneholder filene og innstillingene dine, inkludert:

• Filene i Dokumenter, Nedlastinger, Filmer, Musikk, Bilder, Felles og Nettsider
  • Innstillingene du konfigurerer i Systemvalg, Safari, Mail og andre programmer
  • Historikken, buffer og annen nettsteddata som du oppretter ved å surfe på Internett med Safari eller andre nettlesere
  • E-post, kontakter og kalenderdata
  • Mediene du bruker med iTunes, Bilder og andre programmer

Du kan finne ut om uventet oppførsel er relatert til elementer i brukerkontoen din ved å forsøke å gjenskape problemet i en annen brukerkonto. (Hvis problemet oppstår under oppstart og før du ser skrivebordet, er det sannsynligvis ikke relatert til brukerkontoen eller innstillingene.)

Bruke en annen konto til testing

Hvis en annen konto allerede er konfigurert på Mac-maskinen, kan du bare logge ut av kontoen din (Apple-menyen > Logg av) og logge på med den andre kontoen. Men den beste måten å teste på er med en nylig opprettet konto:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg og klikk deretter på Brukere og grupper.
  2. Klikk på låsesymbolet, og oppgi et administratornavn og -passord.
  3. Klikk på Legg til-knappen (+) nedenfor listen over brukere.
  4. Fyll ut feltene som vises for en Standard- eller Administrator-konto, og klikk deretter på Opprett konto (eller OK).

Hvis du planlegger å teste med noen av dokumentene i din egen konto, kan du gjøre disse dokumentene tilgjengelige for nye kontoen. Dra dem til Delt-mappen i Brukere-mappen på harddisken (~/Brukere/Delt). Deretter kan du flytte dem til andre mapper når du logger inn som den nye brukeren.

Logg deretter av kontoen din og logg på med den nye:

1. Velg Apple-menyen > Logg av.
  2. Logg inn med navnet og passordet til den nye kontoen i påloggingsvinduet. Hvis du også blir bedt om å logge på med en iCloud-konto eller Apple-ID, kan du hoppe over det trinnet.

Nå kan du forsøke å gjenskape problemet i den nye kontoen. Hvis du må konfigurere en e-postkonto eller en annen konto for å teste, kan du gjøre det.

Hvis problemet ikke oppstår i den andre kontoen

Hvis problemet ikke oppstår i den nye brukerkontoen, er problemet relatert til innstillingene eller filene i din egen konto.

Hvis du trenger hjelp med en bestemt varsel- eller feilmelding, kan du søke på nettstedet for Apple-kundestøtte etter teksten i meldingen. Hvis problemet bare skjer i ett program på kontoen din, kan det være relatert til innstillingene for det programmet. Undersøk dokumentasjonen til programmet eller nettstedet for kundestøtte for å få hjelp.

Du kan fjerne den nye brukerkontoen når du er ferdig med å teste. Følg fremgangsmåten for å opprette en ny konto, men klikk på Fjern-knappen (–) i stedet for Legg til-knappen (+). Kontroller at du ikke trenger noen av filene eller innstillingene du opprettet eller kopierte i den kontoen før du fjerner den.

Hvis problemet oppstår i den andre kontoen

Hvis problemet oppstår i den andre brukerkontoen:

Hvis du trenger mer hjelp med et programvare- eller maskinvareproblem, kontakter du Apple-kundestøtte. Sørg for at du nevner alle trinnene du har gått gjennom, og resultatene av disse. Fortell også om eventuelle varsler eller andre meldinger du har sett som en del av problemet. Du kan ta et skjermbilde av meldingen, slik at du kan vise til det senere.