Hvis Finn vennene mine ikke fungerer

Med iCloud kan du bruke Finn vennene mine til å finne venner og familie på en enkel måte fra iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch.

Hvis enheten din har iOS 13 eller nyere, kan du dele plasseringen din med venner og familiemedlemmer i Hvor er?-appen. Hvis du har en Apple Watch med watchOS 6, bruker du Finn personer-appen.

Prøv denne fremgangsmåten først hvis du trenger hjelp:

1. Sørg for at du har lastet ned den nyeste versjonen av Finn vennene mine fra App Store, iOS 8 til og med 12 på iPhone, iPad eller iPod touch, og watchOS 3 til og med 5 på Apple Watch.
  2. Se etter problemer med Finn vennene mine på Systemstatus-siden.
  3. Tving Finn vennene mine til å avslutte på iPhone, iPad eller iPod touch. Vent et minutt og åpne deretter appen på nytt.
  4. Følg disse trinnene hvis appen avsluttes uventet, slutter å reagere eller ikke åpnes.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, sjekker du spørsmålene nedenfor for det aktuelle problemet. Du kan også se i Hjelp-menyen i Finn vennene mine-appen:

• Trykk på Meg på iPhone eller iPod touch, og trykk deretter på Hjelp.
  • På iPad trykker du på Liste-knappen, Meg, Info og til slutt Hjelp.

Få hjelp med å vise posisjoner

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan se en posisjon, en posisjon er feil eller hvis vennene dine ikke kan se posisjonen til enheten din.

Hvis du har iOS 13 (eller nyere) eller watchOS 6 (eller nyere), kan du finne ut hvordan du bruker deling av posisjon i Hvor er?-appen.

Hvis du tvang appen til å avslutte

Hvis du tvinger Finn vennene mine til å avslutte i iOS 7 eller nyere, er det ikke sikkert at Finn vennene mine kan oppdage nærhet til geografiske steder (geofencing). Geofence-varsler fra Finn vennene mine vil ikke bli levert til venner som følger enheten din, og enheten din vil ikke vises på enhetene til vennene dine. Åpne appen på nytt på enheten din etter at du avslutter den.

Du bør bare tvinge Finn vennene mine-appen til å avslutte hvis den ikke svarer. Finn vennene mine kan sende den gjeldende posisjonen din til venner selv om appen er i bakgrunnen.

Hvis du ser merket Sted ikke tilgjengelig for venner

Følgende årsaker kan gjøre at du ikke ser posisjonen til vennen din:

• Vennen din må kanskje korrigere datoen på enheten sin. Trykk på Innstillinger > Generelt > Dato og tid.
  • Enheten er slått av eller er ikke koblet til mobildata eller Wi-Fi.
  • Vennen din aktiverte Skjul min plassering i Finn vennene mine.
  • Vennen din slo av Del plasseringen min.
  • Vennen din har slått av Stedstjenester i Innstillinger > Personvern > Stedstjenester, i Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern > Del plasseringen min eller i Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Finn venner.
  • Vennen din har slått av Del plasseringen min i Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er? > Del plasseringen min.
  • Vennen din er ikke logget på Finn vennene mine på enheten som skal finnes.
  • Enheten er i et land eller en region der Apple ikke tilbyr denne funksjonen. På grunn av tekniske begrensninger eller lokale lover kan det hende at funksjonen ikke er tilgjengelig i alle land eller regioner.

Den tidligere posisjonen til en enhet er tilgjengelig i to timer. Etter to timer ser du Sted ikke tilgjengelig.

Hvis en posisjon er gammel eller unøyaktig

Det er ikke sikkert at du ser den nåværende posisjonen til en enhet hvis den må oppdateres i iCloud. Vent noen minutter, og prøv deretter på nytt.

Hvis du er logget på Finn vennene mine på mer enn én enhet, må du kanskje kontrollere hvilken av enhetene vennene dine kan se:

• Trykk på Meg på iPhone eller iPod touch, og trykk deretter på den aktive enheten din under Del min posisjon fra. Dette valget vises bare når du er logget på Finn vennene mine på flere enheter.
  • På iPad trykker du på Liste-knappen, Meg, Info og til slutt den aktive enheten din under Del posisjonen min fra. Dette valget vises bare når du er logget på Finn vennene mine på flere enheter.
  • På Apple Watch med watchOS 4 trykker du på Digital Crown for å se Innstillinger-symbolet. Velg Innstillinger > Generelt > Stedstjenester. Sørg for at Stedstjenester og Del plasseringen min er slått på.

Hvis posisjonssirkelen er for stor

Hvis posisjonssirkelen er for stor, venter du noen minutter og prøver på nytt. Det er mulig at enheten forsøker å finne en mer nøyaktig posisjon, eller det er ikke sikkert at den klarer å gi en mer nøyaktig posisjon. Dette kan skje hvis enheten befinner seg innendørs uten noen kjent Wi-Fi-base i nærheten.

Hvis posisjonsmerket ikke er nøyaktig

Hvis du ser et posisjonsmerke, for eksempel Hjemme eller Jobb, vises merket bare hvis posisjonen til enheten er nøyaktig. Hvis posisjonen til enheten er for vid til å samsvare med posisjonen du brukte da du anga merket, er det ikke sikkert at merket vises.

Få hjelp til å sende og motta stedsforespørsler

Prøv fremgangsmåten nedenfor.

Hvis du ikke fikk forespørselen fra en venn

1. Kontroller at du er logget på Finn vennene mine med Apple-ID-en vennen din forsøker å følge. For å se Apple-ID-en din, trykker du på Innstillinger > [ditt navn]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller nyere, trykker du på Innstillinger > iCloud. Hvis vennen din brukte en annen e-postadresse, kan du sjekke innboksen for e-post etter en forespørsel fra vennen din. Trykk på Vis forespørsel i e-posten for å godta eller avslå forespørselen deres.
  2. Sørg for at alternativet for å tillate venneforespørsler er slått på i Finn vennene mine:
    • På en iPhone eller iPod touch trykker du på Meg og velger Tillat venneforespørsler under Invitasjoner.
    • På en iPad trykker du på Liste-knappen, trykker på Meg, trykker på Info og velger Tillat venneforespørsler.
  3. Sørg for at du er innenfor grensene for å godta forespørsler om å følge. Hvis du har nådd en grense, kan det hende du ikke kan godta flere venneforespørsler før du fjerner en.

Hvis en venn ikke fikk forespørselen din

• Sørg for at du sender forespørselen til den Apple-ID-en vennen din bruker for å logge på Finn vennene mine på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten sin. Hvis vennen din har iOS 13 (eller nyere) eller watchOS 6, sender du forespørselen til den Apple-ID-en vennen din bruker til å logge på Finn [enhet]- eller Finn personer-appen.
  • Sørg for at du er innenfor grensene for å sende forespørsler om å følge andre. Hvis du har nådd en grense, kan det hende du ikke kan sende stedsforespørsler til flere venner før du fjerner en.

Hvis du godtar en forespørsel fra en venn du ikke følger, sendes det automatisk en forespørsel om å følge denne vennen.