Få hjelp med iCloud-musikkbiblioteket

Løs vanlige problemer inkludert manglende musikk, manglende bilder og dupliserte spillelister.

iCloud-musikkbibliotek er en funksjon i Apple Music og iTunes Match som gir deg tilgang til alt innholdet ditt fra alle enhetene dine, så lenge du er logget på disse enhetene med samme Apple-ID og har iCloud-musikkbibliotek slått på.

Før du følger noen av fremgangsmåtene i denne artikkelen, må du påse at iCloud-musikkbibliotek er konfigurert på riktig måte og at du har den nyeste versjonen av iOS, macOS og iTunes. Hvis du ikke er medlem av Apple Music eller ikke abonnerer på iTunes Match, kan du finne ut mer om hvordan du får tilgang til musikksamlingen din på alle enhetene dine.

iCloud-musikkbibliotek er ikke en tjeneste for sikkerhetskopiering, så sørg for at du alltid har en sikkerhetskopi av musikksamlingen din før du gjør endringer.

Hvis iCloud-musikkbibliotek ikke reagerer eller tidsutkobles

Prøv denne fremgangsmåten:

Deaktiver iCloud-musikkbibliotek og aktiver det deretter igjen

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > Musikk, og trykk deretter på iCloud-musikkbibliotek for å slå av tjenesten.
  2. Lukk Innstillinger.
  3. Gå til Innstillinger > Musikk, og trykk deretter på iCloud-musikkbibliotek for å slå på tjenesten.

På Mac eller PC:

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg på menylinjen øverst på dataskjermen og deaktiver iCloud-musikkbibliotek.
    Windows: Velg Rediger > Valg på menylinjen øverst i iTunes-vinduet og deaktiver iCloud-musikkbibliotek.
  3. Lukk Valg.
  4. Mac: Velg iTunes > Valg på menylinjen øverst på dataskjermen og aktiver iCloud-musikkbibliotek.
    Windows: Velg Rediger > Valg på menylinjen øverst i iTunes-vinduet og aktiver iCloud -musikkbibliotek.

Hvis du har innhold lastet ned til enheten din for lytting uten nettilgang, slettes det fra enheten når du deaktiverer iCloud-musikkbibliotek. Når du aktiverer iCloud-musikkbibliotek igjen, kan du laste ned innholdet på nytt.

Sjekk iTunes-biblioteket for sanger som ikke kan lastes opp

1. På Mac-maskinen eller PC-en åpner du iTunes og aktiverer kolonnen iCloud-nedlasting for å vise symboler for iCloud-musikkbibliotek i iTunes.
  2. Hvis du ser et nettskysymbol med en strek gjennom   ved siden av en sang i iCloud-musikkbiblioteket, kan ikke sangen lastes opp.
  3. Flytt disse sangene til en egen mappe eller til skrivebordet. Hvis du ikke trenger disse sangene, kan du slette dem.
  4. Deaktiver iCloud-musikkbibliotek og aktiver det deretter igjen.
  5. Når iTunes Match er ferdig med å matche de aktuelle sangene, kan du legge ikke-kvalifiserte sanger tilbake i iTunes-biblioteket.

Kontrollere om sanger med upassende innhold blir matchet med den rene versjonen

1. Finn sangene med upassende innhold i iTunes på en Mac eller PC. Slett sangene fra datamaskinen og fra iCloud-musikkbiblioteket.
  2. Importer sangene på nytt fra originalkilden med høy kvalitet.
  3. Velg Fil > Bibliotek > Oppdater iCloud-musikkbibliotek i menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet.

Hvis du ikke finner iCloud-musikkbibliotek på iPhone, iPad eller iPod touch

Omstart først iOS-enheten

Hvis du fremdeles ikke ser det etter en omstart:

1. Deaktiver iCloud-musikkbibliotek og aktiver det igjen.
  2. Logg deg av iTunes Store og deretter på igjen.

Hvis du ikke kan laste ned, spille av eller få tilgang til sanger

Sjekk først iTunes for å se om sangen kan lastes opp. Hvis du la til sangen i biblioteket fra Apple Music-katalogen, er det også mulig at den ikke lenger er tilgjengelig i Apple Music.

Sjekk Internett-forbindelsen

Åpne Safari på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, eller en nettleser på en PC, og gå til en hvilken som helst nettside for å kontrollere at du har et sterkt Wi-Fi-signal eller en god Internett-tilkobling.

Hvis du ikke kan koble til et Wi-Fi-nettverk på iOS-enheten din, kan du prøve å bruke mobildata:

1. Gå til Innstillinger > iTunes og App Store.
  2. Aktiver Bruk mobildata.

Det vil kanskje påløpe kostnader ved nedlasting via et mobilnettverk. Ta kontakt med mobiloperatøren for å få mer informasjon og les om mobildatainnstillinger og -bruk.

Hvis noen sanger mangler eller navnet på sanger vises med grå tekst

Hvis sanger du har kjøpt mangler eller navnet på sanger vises med grå tekst, kan de være DRM-beskyttet (Digital Rights Management). Du må autorisere datamaskinen før du kan spille av disse sangene.

Etter autoriseringen velger du Fil > Bibliotek > Oppdater iCloud-musikkbibliotek fra menylinjen øverst på dataskjermen eller øverst i iTunes-vinduet.

Hvis du synkroniserte sangene som vises med grå tekst til iOS-enheten fra en Mac eller PC, slår du på iCloud-musikkbibliotek på den datamaskinen. Da skal biblioteket oppdateres.

Hvis bildet til noen album eller sanger mangler

1. Åpne iTunes på PC-en eller Mac-maskinen.
  2. Klikk på  Musikk øverst til venstre.
  3. Klikk på Album i sidepanelet til venstre.
  4. Finn albumet med manglende bilde, og deretter høyreklikker eller Kontroll-klikker du på det.
  5. Klikk på Hent albumbilde. Hvis du vil markere mer enn ett album, holder du ned kommandotasten på tastaturet mens du klikker på flere album.
  6. iTunes legger inn albumbildet.
  7. Velg Fil > Bibliotek > Oppdater iCloud-musikkbibliotek i menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet.
  8. Når iCloud-musikkbibliotek har oppdatert, åpner du Musikk-appen på iOS-enheten.
  9. Finn sangene som mangler bilde, og fjern nedlastingene fra enheten.
  10. Trykk på nedlastingssymbolet   til høyre for sangen for å laste ned sangen på nytt fra iCloud-musikkbibliotek.

Hvis du har dupliserte spillelister på iPhone, iPad eller iPod touch

Slett de dupliserte spillelistene:

1. Åpne iTunes på PC-en eller Mac-maskinen.
  2. Finn spillelisten du vil slette fra sidepanelet til venstre.
  3. Høyreklikk eller Kontroll-klikk på spillelistetittelen og velg Slett.
  4. Åpne Musikk-appen på iOS-enheten. Det kan ta noen minutter før endringene vises, avhengig av enhetens Internett-forbindelse.

Hvis du trenger hjelp med fakturaspørsmål

Hvis Apple Music-medlemskapet eller iTunes Match-abonnementet er avsluttet på grunn av et faktureringsproblem, kan du oppdatere betalingsinformasjonen din.

iCloud-musikkbibliotek er bare tilgjengelig for Apple Music- og iTunes Match-medlemmer. Hvis du ikke lenger ønsker denne funksjonen eller noen av de andre funksjonene til disse tjenestene, kan du si opp eller endre abonnementet når som helst.

Få mer hjelp

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du fortsatt har problemer med iCloud-musikkbibliotek.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.