Bruk Skjermtid til å forhindre kjøp på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke Skjermtid til å forhindre utilsiktede eller uautoriserte kjøp fra iTunes og App Store. Når du har slått på Restriksjoner, kan du kreve passord for å foreta kjøp, forhindre bestemte typer kjøp eller deaktivere kjøp fullstendig.

Forhindre kjøp i app

For å forhindre kjøp i app må du slå på Skjermtid:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid. Deretter trykker du på Slå på Skjermtid.
    slå på Skjermtid
  2. Trykk på Fortsett, og velg «Dette er min [enhet]» eller «Dette er mitt barns [enhet]».
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk en kode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Deretter oppgir du sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instruksjonene til du kommer til Foreldrekode. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  3. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter slår du på Innhold og personvern.
  4. Trykk på Kjøp i iTunes og App Store.
  5. Trykk på Kjøp i app og velg Ikke tillat.

Du kan også gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern og trykke på Tillatte apper. Deretter fjerner du markeringen for iTunes Store og Bøker.

Finn ut mer om bruk av Familiedeling med Skjermtid

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du har glemt en kode for restriksjoner som du opprettet på en tidligere versjon av iOS, eller hvis du ikke husker koden for Skjermtid, må du slette enheten og konfigurere den som en ny enhet for å fjerne sikkerhetskoden. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Krev passord for hver nedlasting

Hvis du ikke vil forhindre kjøp i app eller deaktivere kjøp fullstendig, kan du kreve et passord før nedlastning av innhold fra iTunes og App Store.

Administrere kontoen til barnet ditt

Hvis du bruker Familiedeling, kan du la barnet initiere kjøp ved bruk av Spør om kjøp.

iTunes-tjenesten er kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre, eller barn under 13 år som har fått en Apple-ID gjennom Apple-ID for studenter-programmet. Hvis barnet ditt er under 13 år og ikke har en Apple-ID for utdanning, må Apple stenge barnets konto og slette all informasjon som er knyttet til den.