Bruk Skjermtid til å forhindre kjøp på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke Skjermtid til å forhindre utilsiktede eller uautoriserte kjøp fra iTunes Store. Når du har slått på Restriksjoner, kan du kreve passord for å foreta kjøp, forhindre bestemte typer kjøp eller deaktivere kjøp fullstendig.

Forhindre kjøp i app

For å forhindre kjøp i app må du slå på Skjermtid:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid. Deretter trykker du på Slå på Skjermtid.
    slå på Skjermtid
  2. Trykk på Fortsett og velg "Dette er min iPhone" eller "Dette er mitt barns iPhone".
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk sikkerhetskode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Så skriver du inn sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instrukjonene til du kommer til Sikkerhetskode for foreldre. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Skriv inn sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte.
  3. Trykk på Innholds- og personvernsrestriksjoner. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter skrur du på Innhold og personvern.
  4. Trykk på iTunes- og App Store-kjøp.
  5. Trykk på Kjøp i app og velg Ikke tillat.

Du kan også gå til Innstillinger > Skjermtid > Innholds- og personvernsrestriksjoner og trykke på Tillatte apper. Deretter fjerner du markeringen for iTunes Store og Books.

Finn ut mer om å bruke Familiedeling med Skjermtid

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du glemmer sikkerhetskoden for Skjermtid, må du slette enheten. Deretter må du konfigurere den som en ny enhet for å fjerne sikkerhetskoden for Skjermtid. Sikkerhetskoden for Skjermtid fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.

Krev passord for hver nedlasting

Hvis du ikke vil forhindre kjøp i app eller deaktivere kjøp fullstendig, kan du kreve et passord før nedlastning av innhold fra iTunes og App Store.

Administrere kontoen til barnet ditt

Hvis du bruker Familiedeling, kan du la barnet initiere kjøp ved bruk av Spør om kjøp.

iTunes-tjenesten er tilgjengelig bare for personer som er 13 år eller eldre, eller barn under 13 år som har fått en Apple-ID gjennom Apple-ID for studenter-programmet. Hvis barnet ditt er under 13 år og ikke har en Apple-ID for utdanning, må Apple avslutte barnets konto og slette all informasjon som er knyttet til den.