Forhindre kjøp i app fra App Store

Du kan bruke Skjermtid til å forhindre utilsiktede eller uautoriserte kjøp fra App Store og andre Apple-tjenester. Når du har slått på Restriksjoner, kan du kreve passord for å foreta kjøp, forhindre bestemte typer kjøp eller deaktivere kjøp fullstendig.

Du kan kontrollere kjøp på en Apple-enhet på flere måter:

• Hvis barn i Familiedeling-gruppen din har sine egne enheter, kan du bruke Spør om kjøp for å kontrollere og godkjenne kjøpsforespørslene deres.
  • Hvis du lar barn bruke enheten din, kan du kreve et passord for hvert kjøp.
  • Du kan også slå av kjøp i app fullstendig ved å bruke Skjermtid på din egen enhet eller på enheten til et barn.

Slik bruker du Skjermtid til å forhindre kjøp i app

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid. Deretter trykker du på Slå på Skjermtid. Hvis du allerede har slått på Skjermtid, går du til trinn 3.
    iPhone-innstillinger med «Slå på Skjermtid» valgt
  2. Trykk på Fortsett, og velg «Dette er min [enhet]» eller «Dette er mitt barns [enhet]».
    • Hvis du er forelder eller verge på enheten og vil forhindre et annet familiemedlem i å endre innstillingene, trykker du på Bruk en kode for skjermtid for å opprette en sikkerhetskode. Skriv inn koden på nytt for å bekrefte den. I iOS 13.4 og nyere blir du bedt om å oppgi Apple-ID-en din og passordet etter at du bekrefter sikkerhetskoden. Du kan bruke dette til å nullstille koden for Skjermtid hvis du skulle glemme den.
    • Hvis du konfigurerer Skjermtid på barnets enhet, følger du instruksjonene til du kommer til Foreldrekode. Deretter oppgir du en sikkerhetskode. Oppgi sikkerhetskoden på nytt for å bekrefte. I iOS 13.4 og nyere blir du bedt om å oppgi Apple-ID-en din og passordet etter at du bekrefter sikkerhetskoden. Du kan bruke dette til å nullstille koden for Skjermtid hvis du skulle glemme den.
  3. Trykk på Innhold og personvern. Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det. Deretter slår du på Innhold og personvern.
  4. Trykk på Kjøp i iTunes og App Store.
  5. Trykk på Kjøp i app og velg Ikke tillat.
    iPhone-innstillingerskjerm med Kjøp i app satt til «Ikke tillat»

Du kan også gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern og trykke på Tillatte apper. Deretter fjerner du markeringen for iTunes Store og Nettbokhandel.

Sørg for at du velger en sikkerhetskode som er forskjellig fra koden du bruker til å låse opp enheten. Hvis du ikke husker en kode for restriksjoner som du har opprettet på en eldre versjon av iOS eller iPadOS, eller hvis du har glemt koden for Skjermtid, oppdaterer du enheten til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS og nullstiller sikkerhetskoden. Hvis du ikke får oppdatert enheten, sletter du den og konfigurerer den som ny for å fjerne sikkerhetskoden og opprette en ny. Sikkerhetskoden fjernes ikke når du gjenoppretter enheten fra en sikkerhetskopi.