Bruk Keynote Remote til å styre en Keynote-presentasjon

Du kan styre en Keynote-presentasjon fra iPhone, iPad eller iPod touch med Keynote Remote.

Kontroller kravene

Keynote Remote er inkludert med Keynote for iPhone og iPad. For å bruke Keynote Remote til å kontrollere presentasjonen trenger du følgende:

• en iPhone, iPad eller iPod touch med Keynote 2.1 eller nyere for iPhone eller iPad
  • en Mac med Keynote for Mac 6.1 eller nyere
  • en fjernkontrollenhet som er koblet til Macen eller en annen iPhone, iPad eller iPod touch

Koble Keynote Remote til Macen

Du kan spille av presentasjonen din på Mac og styre den med iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Slå på Wi-Fi på iPhone eller iPad og slå på Wi-Fi på Macen.
  2. Åpne Keynote på Macen.
  3. Fra menylinjen velger du Keynote > Valg, klikker på Fjernkontroller, og deretter velger du avmerkingsboksen «Aktiver».
  4. På iPhone eller iPad åpner du Keynote-appen, og deretter trykker du på Keynote Remote-knappen  på verktøylinjen. Hvis du ikke ser Keynote Remote-knappen, trykker du på Presentasjoner eller Tilbake-knappen , og deretter trykker du på Keynote Remote-knappen.
  5. Trykk på Fortsett på iPhone eller iPad.
  6. Klikk på Kobling ved siden av navnet til iPhonen eller iPaden på Macen.
  7. Kontroller at den firesifrede sikkerhetskoden som vises, er lik på begge enhetene, og klikk deretter på Bekreft på Macen.

Når du har koblet sammen enhetene, kan du lese om hvordan du bruker Keynote Remote

Koble Keynote Remote til en annen iPhone eller iPad

Du kan spille av presentasjonen på iPhone eller iPad og styre den med en annen.

1. Slå på Wi-Fi på begge enhetene.
  2. Åpne Keynote-presentasjonen på enheten med presentasjonen.
  3. Trykk på Mer-knappen  på verktøylinjen, trykk på Tillat fjernkontroll, og slå deretter på Bruk fjernkontroller.
  4. Åpne Keynote-appen på enheten du vil bruke som fjernkontroll.
  5. Trykk på Keynote Remote-knappen  på verktøylinjen. Hvis du ikke ser Keynote Remote-knappen, trykker du på Presentasjoner eller Tilbake-knappen , og deretter trykker du på Keynote Remote-knappen.
  6. Trykk på Fortsett på iPhone eller iPad.
  7. Trykk på Kobling ved siden av fjernkontrollenheten på presentasjonsenheten.
  8. Kontroller at den firesifrede sikkerhetskoden som vises, er lik på enhetene, og klikk deretter på Bekreft.

Når du har koblet sammen enhetene, kan du lese om hvordan du bruker Keynote Remote.

Bruke Keynote Remote

1. Når du har koblet Keynote Remote til Macen, iPhonen eller iPaden, kan du følge denne fremgangsmåten for å styre lysbildeserien.
  2. Slå på Wi-Fi på iPhone eller iPad og slå på Wi-Fi på Macen.
  3. Åpne Keynote-presentasjonen på enheten med presentasjonen.
  4. På Keynote Remote-enheten åpner du Keynote-appen, og deretter trykker du på Keynote Remote-knappen . Hvis du ikke ser Keynote Remote-knappen, trykker du på Presentasjoner eller Tilbake-knappen Tilbake-knapp, og deretter trykker du på Keynote Remote-knappen.
  5. Trykk på Spill av, og velg deretter hva du vil gjøre:
    • Hvis du vil bruke en annen layout, trykker du på Layout-knappen , og deretter velger du et alternativ.
    • For å gå til neste eller forrige lysbilde sveiper du i den aktuelle retningen.
    • Hvis du vil markere eller peke på deler i et lysbilde under en presentasjon, trykker du på Markeringstusj-knappen , og deretter velger du et alternativ. For å lukke Markeringstusj trykker du på Lukk-knappen .
  6. Trykk på Lukk-knappen eller dra ned med to fingre for å avslutte presentasjonen.

Hvis enhetene ikke holder seg tilkoblet, må du koble begge enhetene til samme Wi-Fi-nettverk på Macen og iPhone eller iPad. Hvis et Wi-Fi-nettverk ikke er tilgjengelig, bruker du Bluetooth. For å slå på Bluetooth på iPhone, iPad eller iPod touch åpner du Innstillinger-appen, trykker på Bluetooth, og deretter slår du på Bluetooth. For å slå på Bluetooth på Macen åpner du Systemvalg, klikker på Bluetooth, og deretter klikker du på Slå på Bluetooth.