Identifisere en MacBook-modell

Bruk denne informasjonen til å finne ut hvilken MacBook du har, og hvor den passer inn i tidslinjen til MacBook.

Mac har flere verktøy som kan hjelpe deg med å identifisere den. Det enkleste er å bruke Om denne maskinen, som du finner ved å velge Om denne maskinen fra Apple-menyen  øverst til venstre på skjermen. Du kan også bruke Systeminformasjon-appen. Finn ut hvordan du bruker disse verktøyene til å identifisere Macen din.

Hvis du ikke har Macen tilgjengelig eller den ikke starter, kan du prøve en av disse løsningene i stedet:

• Finn serienummeret på undersiden av Macen, i nærheten av samsvarsmerkene. Du finner det også ved siden av strekkodeetiketten på originalemballasjen. Deretter skriver du inn serienummeret på Kontroller dekning-siden eller siden med tekniske spesifikasjoner for å finne modellen din.

• Originalemballasjen har kanskje også et Apple-delenummer, for eksempel MNYF2xx/A («xx» er en variabel som er forskjellig for hvert land eller hver region). Du kan identifisere modellen ved å finne Apple-delenummeret i listen nedenfor.

I denne artikkelen er det bare MacBook-modeller som er oppført. Du kan finne lignende informasjon for MacBook Pro og MacBook Air.

Liste over MacBook-modeller

Disse modellene er ordnet etter året de ble introdusert, med de nyeste først. Modeller introdusert i 2017 eller senere kan kjøre den nyeste versjonen av macOS. For eldre modeller er det nyeste kompatible operativsystemet oppgitt.

2017

MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

Farger: rosegull, stellargrå, gull og sølv

Modellidentifikator: MacBook10,1

Delenummer: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

Fra og med 2018 ble denne MacBook-modellen tilgjengelig i stellargrå, sølv og gull som vist her.

2016

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)

Farger: rosegull, stellargrå, gull og sølv

Modellidentifikator: MacBook9,1

Nyeste kompatible operativsystem: macOS Monterey

Delenummer: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)

2015

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)

Farger: stellargrå, gull og sølv

Modellidentifikator: MacBook8,1

Delenummer: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A

Nyeste kompatible operativsystem: macOS Big Sur

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)

2010

MacBook (13-tommers, midten av 2010)

MacBook (13-tommers, midten av 2010)

Modellidentifikator: MacBook7,1

Delenummer: MC516xx/A

Nyeste kompatible operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, midten av 2010)

2009

MacBook (13-tommers, sent 2009)

MacBook (13-tommers, sent 2009)

Modellidentifikator: MacBook6,1

Delenummer: MC207xx/A

Nyeste kompatible operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, sent 2009)

MacBook (13-tommers, midten av 2009)

MacBook (13-tommers, midten av 2009)

Modellidentifikator: MacBook5,2

Delenummer: MC240xx/A

Nyeste kompatible operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, midten av 2009)

MacBook (13-tommers, tidlig 2009)

MacBook (13-tommers, tidlig 2009)

Modellidentifikator: MacBook5,2

Delenummer: MB881xx/A

Nyeste kompatible operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6

Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, tidlig 2009)