Behandle Helse-data på iPhone, iPod touch eller Apple Watch

Du kan konfigurere apper og tilbehør for å sende data til Helse-appen, skrive inn data selv og endre hvordan Helse prioriterer data fra disse kildene.

Slik legger du til data i Helse-appen

Helse-appen teller skritt, gådistanse og løpedistanse automatisk. Og hvis du har en Apple Watch, sporer den også alle Aktivitet-dataene dine. Hvis du allerede bruker en annen app til å spore helsen din, kan du forsøke å legge til data fra denne appen i Helse-appen, slik at du får all informasjonen din på ett sted.

Legg inn helseinformasjonen din

1. Åpne Helse-appen og trykk på Bla gjennom-fanen.
  2. Trykk på en kategori, for eksempel Aktivitet.
  3. Trykk på en underkategori, for eksempel Skritt.
  4. Trykk på Legg til data øverst til høyre.
  5. Legg inn dato, tid og data for aktiviteten.
  6. Når du er ferdig, trykker du på Legg til.

Legg til informasjon fra andre apper

1. Åpne Helse-appen.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre
  3. Trykk på Apper under Personvern. Du kan se appene du allerede eier, som er kompatible med Helse. Hvis du ikke ser en app, er den kanskje ikke kompatibel.
  4. Trykk på en app og slå på helsekategoriene du vil at appen skal spore.

Du må kanskje også åpne appen og endre innstillingene for at den skal kunne dele data med Helse.

Finn apper som er kompatible med Helse

1. Åpne Helse-appen og trykk på Bla gjennom-fanen.
  2. Trykk på en kategori, for eksempel Søvn.
  3. Trykk på en underkategori, for eksempel Søvnanalyse.
  4. Bla ned til de anbefalte appene for den kategorien, og trykk deretter på en app for å finne ut mer om den og laste den ned.
  5. Gå tilbake til personverninnstillingene i Helse-appen for å gi den appen tillatelse til å lese eller skrive data i Helse-appen.

Du avgjør hva slags informasjon som blir sendt til Helse-appen og hvilke apper som kan hente informasjon fra Helse. Apper som bruker HealthKit, må ha en personvernpolicy. Les gjennom en apps retningslinjer for personvern før du gir den tilgang til helse- og treningsinformasjon.

Legg til informasjon fra Apple Watch

• Hvis du vil se målene dine og hvor mye du står oppreist, beveger deg og trener, åpner du Helse-appen, trykker på Bla gjennom-fanen og deretter på Aktivitet.
  • Hvis du vil se pulsdata, åpner du Helse-appen, trykker på Bla gjennom-fanen og deretter på Hjerte. Finn ut mer om pulsmålerens presisjon og begrensninger.
  • Hvis du vil se data fra Pust-appen, åpner du Helse-appen, trykker på Bla gjennom-fanen og deretter på Oppmerksomt nærvær. Finn ut mer om Pust-appen.
  • Andre Apple Watch-apper kan også lese og skrive Helse-data. Du kan administrere dem direkte på Apple Watch: Gå til Innstillinger > Helse > Apper.

Hvis Helse ikke sporer skritt eller annen informasjon, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Åpne Helse-appen.
  2. Trykk på profilen din  og deretter på Enheter.
  3. Trykk på Apple Watch.
  4. Trykk på Personverninnstillinger og kontroller at Kondisjonstrening er slått på.

Hvordan Helse behandler data fra flere kilder

Helse-appen henter lignende data fra forskjellige kilder, som skritt hentet fra iPhone og aktivitet fra Apple Watch, og organiserer det basert på hvor det kommer fra. Som standard prioriterer Helse data i denne rekkefølgen:

1. Helse-data som du skriver inn manuelt.
  2. Data fra iPhone, iPod touch og Apple Watch.
  3. Data fra apper og Bluetooth-enheter.

Når du legger til en ny datakilde, blir den vist over alle andre apper og enheter som bidrar med data for skritt i Helse. Du kan når som helst endre rekkefølgen på kildene

Vise datakilder

Slik ser du hvilke enheter og apper som oppdaterer bestemte Helse-kategorier:

1. Åpne Helse-appen og trykk på Bla gjennom-fanen.
  2. Trykk på en kategori, for eksempel Aktivitet. Hvis du ikke ser kategorien, drar du ned for å vise søkelinjen, og deretter skriver du inn en kategori.
  3. Trykk på en underkategori, for eksempel Skritt.
  4. Bla ned, og trykk deretter på Datakilder og tilgang. Bare kildene som bidrar med denne datatypen, blir vist.

Slik ser du alle kildene dine for Helse-appen:

1. Åpne Helse-appen.
  2. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre
  3. Bla ned til Personvern, og trykk deretter på Apper eller Enheter.

Prioriter datakilder

Slik velger du kildene som Helse skal bruke først:

1. Åpne Helse-appen og trykk på Bla gjennom-fanen.
  2. Trykk på en kategori og deretter en underkategori.
  3. Bla ned, og trykk deretter på Datakilder og tilgang.
  4. Trykk på Rediger.
  5. Hold inne Endre rekkefølge-knappen  ved siden av datakilden og dra den oppover eller nedover på listen.
  6. Trykk på haken ved siden av en datakilde for å slå den av, slik at den ikke bidrar med mer data til denne kategorien.
  7. Trykk på Ferdig.

Hvis flere kilder bidrar med samme datatype, blir datakilden øverst prioritert over andre kilder. Alle nye apper eller enheter som du legger til, blir automatisk plassert øverst på listen, over iPhone eller iPod touch.

Sikkerhetskopiere Helse-data

Helseinformasjonen blir lagret i iCloud og krypteres når den sendes mellom iCloud og enheten, og mens den er lagret i iCloud. Gjennomgående kryptering krever iOS 12 og tofaktorautentisering. For å slutte å lagre Helsedata i iCloud, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og slår av Helse.

Hvis du ikke bruker iCloud, kan du sikkerhetskopiere informasjonen i Helse ved å kryptere iTunes-sikkerhetskopieringen

Informasjonen du oppretter eller samler inn om deg selv, er under din kontroll, og den blir kryptert med sikkerhetskoden din når du låser iPhone.

Utforsk flere Helse-funksjoner

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.