Slik flytter du iTunes-biblioteket til en ny datamaskin

Når du har en ny datamaskin, kan du flytte iTunes-biblioteket slik at du kan spille av media på og synkronisere med den nye datamaskinen din.

Før du begynner

Lag en ny sikkerhetskopi av iTunes-biblioteket eller oppdater den eksisterende sikkerhetskopien din før du flytter det. Selv om du allerede har en sikkerhetskopi av iTunes-biblioteket ditt, så gjør dette trinnet at du fanger inn eventuelle endringer og prosessen blir enklere.

Overføring

Hvis du vil flytte biblioteket til en ny Mac, kan du overføre dataene dine fra en annen Mac eller en PC. Hvis du erstatter PC-en din, kan det hende at du kan bruke Windows Easy Transfer. Dette alternativet kan ta lengre tid enn andre alternativ, men det er grundigere.

Bruke en ekstern stasjon

Hvis du bruker denne metoden på en Mac-maskin:

1. Fra Finder-menyen, velg Valg.
  2. Påse at boksene ved siden av "Eksterne disker" og "Harddisker" er aktivert.

Del 1: Installere iTunes

Last ned og installer nyeste versjon av iTunes.

Del 2: Flytte alt nytt innhold

Hvis du har brukt iTunes på den nye datamaskinen din, flytter du medieinnholdet til en ny mappe. Dette gjør at alt du har lagt til på den nye datamaskinen holdes separat fra det gamle biblioteket ditt. Disse filene kan legges tilbake til biblioteket ditt i Del 4.

Flytte iTunes Media-mappen din (Mac)
Flytte iTunes Media-mappen din (Windows)

Del 3: Kopiere iTunes-sikkerhetskopien fra den gamle datamaskinen

Slik kopierer du alle mediefilene dine, inkludert bibliotekfiler som inneholder alle spillelister og andre innstillinger, til den nye datamaskinen:

1. Finn følgende mappe på den nye datamaskinen.
    • Mac: Velg Gå > Hjem fra Finder-menylinjen. Dobbeltklikk på Musikk-mappen.
    • Windows XP: Gå til \Documents and Settings\brukernavn\My Documents\My Music\.
    • Windows Vista: Gå til \Users\brukernavn\Music\iTunes.
    • Windows 7 og Windows 8: Gå til \Users\username\My Music\iTunes.
  2. Dra iTunes-mappen på denne plasseringen til skrivebordet.
    Mac: Fra Musikk-mappen til Skrivebordet:

Windows: Fra Min musikk-mappen til Skrivebordet:
  3. Finn den eksterne stasjonen på den nye datamaskinen:
    • Mac: På skrivebordet.
    • Windows: I Min datamaskin eller Datamaskin.
  4. Dobbeltklikk på den eksterne stasjonen for å åpne den.
  5. Dra iTunes-mappen fra den eksterne stasjonen din til Musikk-mappen (Mac) eller Min musikk-mappen (Windows) på den nye datamaskinen. Overføringen kan ta en stund hvis du har mye innhold.
    Mac: Fra den eksterne stasjonen til Musikk-mappen:

Windows: Fra den eksterne stasjonen til Musikk-biblioteket:
  6. Åpne iTunes.

Du har nå flyttet all musikken, alle spillelistene og all annen informasjon – inkludert antall avspillinger og vurderinger – fra den gamle datamaskinen din til den nye.

Del 4 (valgfri): Legg tilbake nytt innhold

Kopier iTunes Media-mappen du har opprettet i Del 2 inn i "Legg til automatisk i iTunes"-mappen inne i iTunes Media-mappen du kopierte inn i Del 3. iTunes vil da automatisk importere innholdet.

Bruke iTunes i nettskyen

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi av iTunes-biblioteket ditt, og den gamle datamaskinen er utilgjengelig, kan du laste ned tidligere kjøp gjort med Apple-ID-en din via iTunes i nettskyen.

Hvis du har flere Apple-ID-er, kan det være enklere for deg å overføre kjøp fra en enhet etter at du har autorisert den nye datamaskinen din med Apple-ID-en din.

Hvis du tidligere har abonnert på iTunes Match, kan du slå på iTunes Match når den nye datamaskinen din er autorisert.

Når du har overført biblioteket ditt

1. Hvis du har tenkt å slutte å bruke den gamle datamaskinen din, må du fjerne autorisering på den ved å velge Butikk > Fjern autorisering av denne maskinen fra menylinjen i iTunes.
  2. Hvis du brukte iTunes på den gamle datamaskinen til å sikkerhetskopiere iOS-enheten din, må du sikkerhetskopiere enhetene dine på den nye datamaskinen eller manuelt overføre sikkerhetskopiene fra den gamle datamaskinen. Finn ut mer om opprettelse og sletting av sikkerhetskopier for iPhone, iPad eller iPod touch i iTunes.
  3. Hvis du brukte iCloud til synkronisering på den gamle datamaskinen, setter du opp iCloud på den nye datamaskinen.
  4. Hvis du skal fortsette å bruke den gamle datamaskinen, må du gjenopprette iTunes-biblioteket. Dette hindrer en iOS-enhet i å ta den gamle datamaskinen for den nye på grunn av de gamle bibliotekfilene.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret:
Nyttig?

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter

Norge (Norsk)