Slik flytter du iTunes-biblioteket til en ny datamaskin

Flytt iTunes-biblioteket fra en gammel datamaskin til en ny slik at du kan spille av media og synkronisere iOS-enhetene dine med den nye datamaskinen.

Før du begynner

Før du flytter iTunes-biblioteket må du oppdatere sikkerhetskopiene dine eller lage en ny sikkerhetskopi hvis du ikke sikkerhetskopierer i iTunes fra før. Hvis du oppdaterer en gammel sikkerhetskopi eller oppretter en ny, sikrer du at alt innholdet overføres i tillegg til at flytteprosessen blir enklere.

Bruke Overføringsassistent

Hvis du vil flytte biblioteket fra en gammel til en ny Mac, kan du bruke Overføringsassistent på Mac.

Hvis du vil flytte biblioteket fra en PC til en ny Mac, kan du bruke Windows Overføringsassistent på en PC.

Bruke iTunes-sikkerhetskopien

Du kan bruke en iTunes-sikkerhetskopi på en ekstern disk for å manuelt flytte iTunes-biblioteket fra en gammel datamaskin til en ny.

Hvis du bruker denne metoden på en Mac-maskin:

1. Klikk på skrivebordet for å sjekke at du er i Finder.
  2. Velg Finder > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
  3. Kontroller at «Eksterne disker» og «Harddisker» er valgt.

Del 1: Installer iTunes på den nye datamaskinen

Påse at du har den nyeste versjonen av iTunes.

Del 2 (valgfritt): Flytt alt nytt innhold

Hvis du har brukt iTunes på den nye datamaskinen din, flytter du medieinnholdet til en ny mappe. Dette gjør at alt du har lagt til på den nye datamaskinen holdes separat fra det gamle biblioteket ditt. Du kan legge disse filene tilbake i biblioteket i Del 4.

Finn ut hvordan du flytter iTunes Media-mappen på en Mac eller PC.

Del 3: Kopier iTunes-sikkerhetskopien til den nye datamaskinen

Slik kopierer du alle mediefilene dine, inkludert bibliotekfiler som inneholder alle spillelister og andre innstillinger, til den nye datamaskinen:

1. Finn iTunes-mappen på den nye datamaskinen:
    • Mac: Klikk på skrivebordet for å sjekke at du er i Finder. Velg Gå > Hjem fra menylinjen øverst på skjermen. Dobbeltklikk på Musikk-mappen.
    • Windows: Gå til \Brukere\brukernavn\Min musikk\iTunes.
  2. Dra iTunes-mappen på denne plasseringen til skrivebordet.
    Mac:

Windows:
  3. Finn den eksterne stasjonen på den nye datamaskinen:
    • Mac: På skrivebordet.
    • Windows: I Min datamaskin eller Datamaskin.
  4. Dobbeltklikk på den eksterne stasjonen for å åpne den.
  5. Dra iTunes-mappen fra den eksterne stasjonen din til Musikk-mappen (Mac) eller Min musikk-mappen (Windows) på den nye datamaskinen. Overføringen kan ta en stund hvis du har mye innhold.
    Mac:

Windows:
  6. Åpne iTunes.

Du har nå flyttet all musikken, alle spillelistene og all annen informasjon – inkludert antall avspillinger og vurderinger – fra den gamle datamaskinen din til den nye.

Del 4 (valgfri): Legg tilbake nytt innhold

Kopier iTunes Media-mappen du har opprettet i Del 2 inn i "Legg til automatisk i iTunes"-mappen inne i iTunes Media-mappen du kopierte inn i Del 3. iTunes importerer innholdet automatisk.

Overfør tidligere kjøp eller last ned dem ned på nytt

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi av iTunes-biblioteket ditt, og den gamle datamaskinen er utilgjengelig, kan du laste ned tidligere kjøp som er gjort med Apple-ID-en din.

Hvis du har flere Apple-ID-er, kan det være enklere for deg å overføre kjøp fra en enhet etter at du har autorisert den nye datamaskinen med Apple-ID-en din.

Når du har overført biblioteket ditt

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: