Slik strømmer du video med AirPlay og viser skjermen til enheten din på Apple TV

Bruk AirPlay til å se det som er på enheten din, direkte på Apple TV. Strøm en video. Del bildene dine. Eller vis nøyaktig det som er på skjermen på enheten – alt med AirPlay.

Strømme video fra iPhone, iPad eller iPod touch med AirPlay

1. Åpne appen du vil bruke, med AirPlay.
  2. Trykk på . I noen apper, som Photos, trykker du på , og så på AirPlay.
  3. Velg Apple TV-en din. Ser du ikke Apple TV-en din? Sørg for at iOS-enheten din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV. Trenger du hjelp?

For å slutte å strømme trykker du på  i appen du strømmer fra, deretter trykker du på iPhone, iPad eller iPod touch fra listen.

Strømme video med AirPlay fra Mac

1. Åpne appen du vil strømme video fra, på Macen.
  2. Klikk på  i videoavspillingskontrollene.
  3. Velg Apple TV-en din. Ser du ikke Apple TV-en din? Sørg for at Macen din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV. Trenger du hjelp?

For å slutte å strømme video klikker du på  i videoavspillingskontrollene, og deretter velger du Slå av AirPlay.

Vise skjermen til iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk Like skjermer til å se hele skjermen til iOS-enheten din på Apple TV.

1. På iOS-enheten åpner du Kontrollsenter og trykker på Like skjermer .
  2. Velg Apple TV i listen. Ser du ikke Apple TV-en din? Sørg for at iOS-enheten din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV. Trenger du hjelp?
  3. Hvis en AirPlay-kode vises på TV-skjermen, skriver du inn koden på iOS-enheten.

TV-en bruker samme bilderetning og format som iOS-enheten. Endre TV-ens innstillinger for format eller zoom for å fylle TV-skjermen med skjermen til iOS-enheten.

For å slutte å speile iOS-enheten åpner du Kontrollsenter, trykker på Like skjermer og trykker deretter på Slutt å speile. Eller trykk på Meny-knappen på Apple TV Remote.

Speil eller utvid Mac-skjermen

Med Apple TV kan du speile hele Mac-skjermen til TV-en eller bruke TV-en som en separat skjerm.

1. På Mac klikker du  i menylinjen på toppen av skjermen.
  2. Velg Apple TV-en din. Ser du ikke Apple TV-en din? Sørg for at Macen din er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV. Trenger du hjelp?
  3. Hvis en AirPlay-kode vises på TV-skjermen, skriver du koden inn på Macen.

Hvis du vil endre størrelsen på skrivebordet som vises på TV-en, klikker du på  i menylinjen. Velg deretter Vis innebygd skjerm for å tilpasse størrelsen på den stasjonære datamaskinen eller Vis Apple TV for å tilpasse størrelsen på TV-en.

Med AirPlay er det også mulig å bruke TV-en som en separat skjerm for Mac. Bare klikk på  i menylinjen, og velg deretter Bruk som separat skjerm.

For å slutte å vise eller bruke TV-en som separat skjerm klikker du på  i menylinjen og velger deretter Slå av AirPlay. Eller trykk på Meny-knappen på Apple TV Remote.

Finn ut mer om å speile eller utvide skjermen på Mac.