Bruk AirPlay til å strømme video eller speile skjermen til iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk AirPlay til å strømme eller dele innhold fra Apple-enheter til Apple TV, en AirPlay 2-kompatibel smart-TV eller Mac. Strøm en video. Del bildene dine. Eller vis enhetens skjerm.

En animasjon i iOS viser AirPlay-velgeren, Stue er valgt, og deretter bekrefter et varslingskort «AirPlay til Stue».

Strøm video fra iPhone, iPad eller iPod touch til en TV

1. Koble enheten til samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV-en eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en.
  2. Finn videoen du vil strømme.
  3. Trykk på AirPlay . I noen apper må du kanskje trykke på en annen knapp først.1 Trykk for eksempel på Del i Bilder-appen   og trykk deretter på AirPlay  .
  4. Velg Apple TV-en eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en.

For å slutte å strømme trykker du på AirPlay  i appen du strømmer fra. Deretter trykker du på iPhone, iPad eller iPod touch fra listen.

Hvis videoen strømmer automatisk til en AirPlay-enhet

Enheten din kan automatisk strømme videoer til Apple TV-en eller den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en som du regelmessig bruker. Hvis du åpner en videoapp og ser  oppe til venstre, så er en AirPlay-enhet allerede valgt.

Trykk på  for å bruke AirPlay med en annen enhet, og trykk deretter på en annen enhet. Eller trykk på  igjen for å stoppe strømmingen med AirPlay.

En animasjon i iOS viser Kontrollsenter, deretter blir Like skjermer valgt og kortet vises, Stue er valgt, og en melding om en AirPlay-kode vises.

Speile skjermen til iPhone, iPad eller iPod touch til en TV eller Mac

1. Koble iPhone, iPad eller iPod touch til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV, den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en eller Macen.2
  2. Åpne Kontrollsenter:
    • På iPhone X eller nyere eller iPad med iPadOS 13 eller nyere: Sveip ned fra øverst til høyre på skjermen.
    • På iPhone 8 eller tidligere eller iOS 11 eller tidligere: Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Send AirPlay-skjermbilde  .
  4. Velg Apple TV, den AirPlay 2-kompatible smart-TV-en eller Macen fra listen.
  5. Hvis en AirPlay-kode vises på TV-skjermen eller Macen, skriver du inn koden på iOS-eller iPadOS-enheten.

For å slutte å speile iOS- eller iPadOS-enheten åpner du Kontrollsenter, trykker på Send AirPlay-skjermbilde og trykker deretter på Avslutt sending av skjermbilde. Eller trykk på Meny-knappen på Apple TV Remote.

1. Noen videoapper støtter kanskje ikke AirPlay. Hvis du ikke kan bruke AirPlay med en videoapp, kan du sjekke App Store på Apple TV for å se om den appen er tilgjengelig.
  2. Finn ut hvilke macOS-versjoner og Mac-modeller som er kompatible med AirPlay til Mac.