Fjern og installer iTunes og tilhørende programvarekomponenter på nytt i Windows 7 og nyere

Finn ut hvordan du avinstallerer iTunes og tilhørende programvarekomponenter fullstendig fra Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.

I noen tilfeller må du kanskje fjerne iTunes og tilhørende programvarekomponenter før du installerer iTunes på nytt eller installerer iTunes fra Microsoft Store. Hvis AppleCare, en artikkel eller en varseldialog ber deg om å installere iTunes på nytt, kan du gjøre det ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Medier du kjøper fra iTunes Store, eller sanger du importerer fra CD-plater, blir arkivert i mappen Min musikk som standard. De blir ikke bli slettet når du fjerner iTunes. Selv om det er meget usannsynlig at du mister noe av iTunes-biblioteket ved å følge fremgangsmåten nedenfor, er det alltid en fornuftig praksis å ta regelmessige sikkerhetskopier av iTunes-biblioteket.

Hvis du trenger hjelp med laste ned eller oppdatere iTunes fra Microsoft Store, kan du kontakte Microsoft for å få mer hjelp. Hvis du har lastet ned iTunes for Windows fra nettstedet til Apple og du ikke klarer å oppdatere eller installere det, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Fjern iTunes og tilhørende komponenter

Følg denne fremgangsmåten hvis du trenger hjelp til å avinstallere disse komponentene:

Avinstaller iTunes og tilhørende programvarekomponenter i denne rekkefølgen:

1. iTunes
  2. Apple-programvareoppdatering
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support 32-bit
  6. Apple Application Support 64-bit

På noen systemer ser du kanskje to versjoner av Apple Application Support eller iTunes. Dette er normalt. Hvis du ser to versjoner, må du sørge for å avinstallere begge.

Ikke avinstaller disse komponentene i noen annen rekkefølge eller bare noen av dem. Det kan få utilsiktede følger. Når du har avinstallert en komponent, kan du bli bedt om å starte datamaskinen på nytt. Vent med å starte datamaskinen på nytt til du er ferdig med å fjerne alle komponentene.

Sørg for at iTunes og tilhørende komponenter er avinstallert fullstendig

I de fleste tilfeller fører fjerning av iTunes og relaterte komponenter fra Kontrollpanel også til fjerning av alle støttefiler som tilhører disse programmene. I noen sjeldne tilfeller kan filer bli liggende igjen. Når du har fjernet iTunes og tilhørende komponenter, følger du fremgangsmåten nedenfor for å finne og fjerne eventuelle ekstra støttefiler.

1. Trykk på Windows- og R-tastene på tastaturet for å åpne Kjør-kommandoen.
  2. Skriv følgende i Kjør-vinduet:
    %programfiles%
  3. Klikk på OK for å åpne Programfiler-mappen.
  4. Slett disse mappene hvis du har dem:
    iTunes
    Bonjour
    iPod

Hvis du får en melding som lyder «Kan ikke slette iPodService.exe: Filen brukes av en annen person eller et annet program », følger du de ekstra trinnene til slutt i denne artikkelen før du går videre med resten av trinnene nedenfor.
  5. Åpne mappen Fellesfiler og deretter Apple-mappen.
  6. Slett disse mappene hvis du har dem:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  7. Åpne Lokal disk (C:) under Datamaskin eller den harddisken programmene er installert på.

Hvis du kjører en 32-bits versjon av Windows, hopper du til trinn 13.
    Hvis du kjører en 64-bits versjon av Windows, fortsetter du med trinn 8.

8. Åpne mappen Programfiler (x86).
  9. Finn følgende mapper og slett dem hvis du har dem:
    iTunes
    Bonjour
    iPod
  10. Åpne mappen Fellesfiler og deretter Apple-mappen.
  11. Finn følgende mapper og slett dem hvis du har dem:
    Mobile Device Support
    Apple Application Support
    CoreFP
  12. Åpne Lokal disk (C:) under Datamaskin eller den harddisken operativsystemet er installert på.
  13. Høyreklikk på papirkurven, og velg Tøm papirkurv.

Installere iTunes og tilhørende komponenter på nytt

Når du har kontrollert at iTunes er avinstallert fullstendig, starter du datamaskinen på nytt (hvis du ikke allerede har gjort det). Deretter laster du ned den nyeste versjonen av iTunes for PC:

Hvis problemet vedvarer, kan du få hjelp:

• Hvis du har lastet ned iTunes fra Microsoft Store, kan du kontakte Microsoft-kundestøtte.
  • Hvis du lastet ned iTunes fra nettstedet til Apple, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis du ser en «Windows Installer package»-feilmelding

Følg denne fremgangsmåten for å prøve å reparere programvaren via Windows-kontrollpanelet.

Hvis du får en «iPodService.exe»-varselmelding

Følg denne fremgangsmåten hvis du får meldingen «Kan ikke slette iPodService.exe: Den er i bruk av en annen person eller et annet program» når du prøver å slette iPod-mappen.

1. Kontroller at iTunes og iPod-oppdateringsverktøyet ikke er åpnet.
  2. Trykk og hold på tastene Kontroll, Alt og Slett på tastaturet.
  3. Velg Start oppgavebehandling.
  4. Klikk på Prosesser-fanen.
  5. Finn iPodService.exe i listen.
  6. Klikk på iPodService.exe, og velg Avslutt prosess.
  7. Avslutt Oppgavebehandling.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.