Om Apple Pay for forhandlere

Med Apple Pay kan kundene betale i butikker, i apper, på nettet og i Business Chat på en enkel, sikker og privat måte. Kundene kan bruke enhetene de alltid har med seg.

Betaling med Apple Pay er raskere enn med tradisjonelle kredittkort, debetkort og andre betalingsmåter. Kundene trenger ikke å finne frem det riktige kortet. I apper og på nettsteder (når de bruker Safari)1 kan kundene gå til kassen med ett enkelt trykk.

Betaling med Apple Pay er også sikrere enn med tradisjonelle kredittkort, debetkort og forhåndsbetalte kort. Hver transaksjon på kundenes iPhone eller iPad krever Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Og hver gang kundene tar av Apple Watch, må de skrive inn sikkerhetskoden for å få tilgang. I tillegg mottar du ikke kundenes faktiske kreditt- eller debetkortnumre, så du behandler ikke kortnumre i systemet ditt når de betaler med Apple Pay.

Hvordan kan jeg begynne å bruke Apple Pay i butikken min?

Dette avhenger av landet ditt eller regionen din.2 Apple Pay fungerer med Visa, Mastercard, American Express, Discover, Interac, eftpos, China Union Pay, Suica, iD- og QUICPay-nettverkene samt de fleste kortutstedere og betalingsleverandører.

For å begynne å bruke Apple Pay i butikken din må du ha en salgsterminal som støtter kontaktfri betaling. I Japan må terminalene støtte iD, QUICPay eller Suica. Kontakt betalingsleverandøren din, slik at de kan konfigurere terminalen, og fortell leverandøren at du vil begynne å bruke Apple Pay.

Apple Cash-transaksjoner behandles som vanlige Apple Pay-transaksjoner.5 Hvis du allerede godtar kontaktfrie transaksjoner med Discover-debetkort, skal du kunne godta Apple Cash uten noen endringer. Hvis du ikke godtar kontaktfrie transaksjoner med Discover-debetkort allerede, kan du kontakte betalingsleverandøren for å sjekke om salgsterminalen din kan bruke Apple Pay. Hør også om den er konfigurert med de nyeste kjerne- og firmwareversjonene, og om den støtter de riktige BIN-rekkeviddene.

For å finne ut mer kontakter du kundestøtte for forhandlere.

Betalingsterminalen min er allerede kompatibel med NFC / FeliCa / kontaktfri betaling. Kan jeg begynne å bruke Apple Pay øyeblikkelig?

Hvis kundene kan bruke kontaktfri betaling med Visa, Mastercard, American Express, Discover, China Union Pay, Suica, iD, QUICPay eller Interac hos deg i dag, er det sannsynlig at de også kan bruke Apple Pay med de samme nettverkene uten noen endringer. Hvis du ikke godtar kontaktfri betaling allerede, kan du kontakte betalingsleverandøren for å sørge for at betalingsløsningen din kan bruke Apple Pay. Deretter ber du dem om å aktivere funksjonen. Hvis du vil finne ut mer, kan du se over sjekklisten for Apple Pay-forhandlere.

Må jeg betale ekstra gebyrer for å bruke Apple Pay?

Nei. Du trenger ikke å betale noen ekstra gebyrer til Apple.

Belastes Apple Pay-betalinger som betalinger med kortet til stede eller betalinger uten kortet til stede?

Betalinger i butikk med Apple Pay behandles som transaksjoner med kortet til stede. Betalinger i apper eller på nettet med Apple Pay behandles som transaksjoner uten kortet til stede.

Er jeg ansvarlig for svindel relatert til Apple Pay-transaksjoner?

I butikker blir Apple Pay-transaksjoner behandlet på samme måte som andre transaksjoner med kredittkort, debetkort, Suica-kort eller forhåndsbetalte kort. De samme retningslinjene for ansvar gjelder for Apple Pay-transaksjoner.

I apper og på nettet1 er det mulig at Apple Pay-transaksjoner blir prioritert over transaksjoner med plastkort. Ansvaret for transaksjoner kan flyttes over til utstederen. Kontakt betalingsleverandøren din for å finne ut hvordan du kan dra nytte av ansvarsendringen for Apple Pay-betalinger i appen din og på nettstedet ditt.

Hvordan informerer jeg kundene om at de kan betale med Apple Pay?

1. Vis betalingssymbolene for regionen din og Apple Pay-merket klart og tydelig på betalingsterminalen, slik at kundene vet at de kan bruke Apple Pay i butikken din.
  2. Last ned Apple Pay-merket for å bruke det i e-poster, på terminalskjermen og på nettstedet.1
  3. Legg til Apple Pay i Kart-oppføringen din
  4. Bestill Apple Pay-merker som du kan vise i butikkvinduer og ved kassen.3
  5. Gå til Apple Pay for utviklere for å finne ut hvordan du forteller kundene at de kan bruke Apple Pay i appen din og på nettstedet ditt.

Hvordan vet kunder i Japan om de betaler med iD eller QUICPay?

Apple Pay-transaksjoner i Japan gjennomføres via iD, QUICPay eller Suica. Når kundene legger til et kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Apple Pay, registreres det enten som QUICPay eller iD. De kan åpne Wallet-appen, trykke på kortet og se etter logoen for å finne ut om det er registrert som QUICPay eller iD. Hvis en kunde ber om å betale med Apple Pay, spør du om vedkommende bruker QUICPay, iD eller Suica. Du behandler betalingen på samme måte som for kontaktfrie plastkort.

Må kundene signere en kvittering eller taste inn en PIN-kode når de betaler med Apple Pay?

Når kundene betaler med Apple Pay i enkelte land og regioner, kan de måtte oppgi en PIN-kode hvis prisen overstiger et bestemt beløp. I noen tilfeller må de kanskje signere en kvittering eller bruke en annen betalingsmåte.4

Apple Cash5 krever ikke noen PIN-kode fordi alle betalinger autentiseres med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Enkelte terminaler kan kreve PIN-koder for å fullføre debettransaksjoner. Hvis kundene blir bedt om en PIN-kode, råder du dem til å skrive inn en firesifret kode, for eksempel 0000.

Hvordan behandler jeg refusjoner med Apple Pay?

Bruk kontonummeret for enheten til å finne kjøpet og behandle refusjonen – på samme måte som for betalinger med vanlige kreditt-, debet- eller Suica-kort og forhåndsbetalte kort. I Japan kan du også bruke transaksjons-ID-en på kvitteringen til å finne kjøpet og behandle refusjonen.

Du finner de siste fire eller fem sifrene i kontonummeret for enheten ved å be kunden om å gå til Wallet, trykke på kortet og så på Mer-knappen nederst til høyre på skjermen.

Du kan også be kunden om å holde iPhone eller Apple Watch nær leseren, velge kortet vedkommende brukte til den opprinnelige betalingen, og godkjenne refusjonen via Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode.

Finnes det en grense for transaksjonsbeløpet som kan betales med Apple Pay?

Med Apple Pay kan kundene enkelt og sikkert betale ethvert beløp kontaktfritt. Finn ut mer om transaksjonsgrenser.

Hvordan begynner jeg å bruke Apple Pay i appen min eller på nettstedet mitt?

Hvis du vil bruke Apple Pay i appen din eller på nettet,1 går du til Apple Pay for utviklere for å finne ut hvordan du kommer i gang.

Hvordan kan jeg begynne å bruke Apple Pay i Business Chat?

Hvis du vil begynne å bruke Apple Pay i Business Chat, går du til Business Chat for utviklere for å finne ut hvordan du kommer i gang.6

Hvordan kan jeg sørge for at belønningsprogrammet mitt fungerer med Apple Pay?

Du kan bruke bonuskort med Apple Pay på støttede betalingsterminaler. Finn ut hvordan du kommer i gang med Wallet, eller kontakt kundestøtte for forhandlere.

Hvordan kan jeg finne ut mer om Apple Pay?

1. I Fastlands-Kina kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  2. Finn ut hvilke land og regioner som støtter Apple Pay.
  3. Apple Pay-merker kan ikke leveres til Brasil, Fastlands-Kina, Japan eller Russland for øyeblikket.
  4. For å godta Apple Pay uten behov for signatur (uansett beløp) må betalingsterminalen fungere og være konfigurert skikkelig. Betalingsleverandøren må også støtte de nyeste spesifikasjonene for kontaktfrie nettverk. Del hviteboken Consumer Device Cardholder Verification med betalingsleverandøren din, og spør dem om hvordan du kan gjøre det mulig for kundene å bruke Apple Pay hos deg uten å signere.
  5. Apple Cash er bare tilgjengelig i USA. Apple Cash-kort utstedes av Green Dot Bank, medlem av FDIC.
  6. Business Chat er for øyeblikket i beta. I noen land blir Business Chat tilgjengelig etter en løpende utgivelsesplan.