Om Apple Pay for forhandlere

Med Apple Pay kan kundene betale i butikker, i apper, på nettet og i Business Chat på en enkel, sikker og privat måte. Kundene kan bruke enhetene de alltid har med seg.

Betaling med Apple Pay er raskere enn med tradisjonelle kredittkort, debetkort og andre betalingsmåter. Kundene trenger ikke å finne frem det riktige kortet. I apper og på nettsteder (når du bruker Safari)1 kan kundene dine gå til kassen med ett enkelt trykk.

Betaling med Apple Pay er også sikrere enn tradisjonelle kredittkort, debetkort og forhåndsbetalte kort. Hver transaksjon på kundenes iPhone eller iPad krever Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Og hver gang kundene dine tar av Apple Watch, må koden skrives inn på enheten. I tillegg mottar du ikke kundenes faktiske kreditt- eller debetkortnumre, så du behandler ikke kortnumre i systemet ditt når de betaler med Apple Pay.

Hvordan kan jeg godta Apple Pay i butikken min?

Dette avhenger av landet ditt eller regionen din.2 Apple Pay fungerer med Visa, Mastercard, American Express, Discover, Interac, eftpos, China Union Pay, Suica, iD- og QUICPay-nettverkene samt de fleste kortutstedere og betalingsleverandører.

For å godta Apple Pay i butikken din må du ha en salgsterminal som støtter kontaktfri betaling. I Japan må terminalene støtte iD, QUICPay eller Suica. Kontakt betalingsleverandøren din, slik at de kan konfigurere terminalen din, og fortell dem at du vil godta Apple Pay.

Apple Pay Cash-transaksjoner behandles som vanlige Apple Pay-transaksjoner.5 Hvis du allerede godtar kontaktfrie transaksjoner med Discover-debetkort, skal du kunne godta Apple Pay Cash uten noen endringer. Hvis du ikke godtar kontaktfrie transaksjoner med Discover-debetkort allerede, kan du kontakte betalingsleverandøren din for å sørge for at salgsterminalen din kan godta Apple Pay, at den er konfigurert med de nyeste kjerne- og maskinvareversjonene, og at den kan støtte de riktige BIN-rekkeviddene.

For å finne ut mer kontakter du kundestøtte for forhandlere.

Betalingsterminalen min er allerede kompatibel med NFC / FeliCa / kontaktfri betaling. Kan jeg godta Apple Pay øyeblikkelig?

Hvis kundene kan bruke kontaktfri betaling med Visa, Mastercard, American Express, Discover, China Union Pay, Suica, iD, QUICPay eller Interac i dag, er det sannsynlig at de kan bruke Apple Pay for de samme nettverkene uten å bli belastet for det. Hvis du ikke godtar kontaktfri betaling allerede, kan du kontakte betalingsleverandøren din for å sørge for at betalingsløsningen din godtar Apple Pay. Deretter ber du dem om å aktivere funksjonen. Hvis du vil finne ut mer, kan du se over sjekklisten for Apple Pay-forhandlere.

Er det ekstra gebyrer for å godta Apple Pay?

Nei. Apple belaster ikke ekstra gebyrer.

Belastes Apple Pay-betalinger som betalinger med kortet til stede eller betalinger uten kortet til stede?

Betalinger i butikk med Apple Pay behandles som transaksjoner med kortet til stede. Betalinger i apper eller på nettet med Apple Pay behandles som transaksjoner uten kortet til stede.

Er jeg ansvarlig for svindel relatert til Apple Pay-transaksjoner?

I butikker blir Apple Pay-transaksjoner behandlet på samme måte som andre transaksjoner med kredittkort, debetkort, Suica-kort eller forhåndsbetalte kort. De samme retningslinjene for ansvar gjelder for Apple Pay-transaksjoner.

I apper og på nettet1 er det mulig at Apple Pay-transaksjoner blir prioritert over transaksjoner med plastkort. Ansvaret for transaksjoner kan flyttes over til utstederen. Kontakt betalingsleverandøren din for å finne ut hvordan du kan dra nytte av ansvarsendringen for Apple Pay-betalinger i appen din og på nettstedet ditt.

Hvordan lar jeg kundene mine vite at de kan betale med Apple Pay?

1. Vis betalingssymbolet for regionen din og Apple Pay-merket klart og tydelig på betalingsterminalen din slik at kundene vet at de kan bruke Apple Pay i butikken.
  2. Last ned Apple Pay-merket for å bruke det i e-poster, på terminalskjermen og på nettstedet.1
  3. Legg til Apple Pay i Kart-oppføringen din
  4. Bestill Apple Pay-merker som du kan vise i butikkvinduet og ved kassen.3
  5. Gå til Apple Pay for utviklere for å finne ut hvordan du forteller kundene at de kan bruke Apple Pay i appen din og på nettstedet ditt.

Hvordan vet kunder i Japan om de betaler med iD eller QUICPay?

Apple Pay-transaksjoner i Japan gjennomføres via iD, QUICPay eller Suica. Når kunder legger til et kredittkort eller forhåndsbetalt kort i Apple Pay, registreres det enten som QUICPay eller iD. De kan åpne Wallet-appen, trykke på kortet og se etter logoen for å finne ut om det er registrert som QUICPay eller iD. Hvis en kunde ber om å betale med Apple Pay, spør du om vedkommende bruker QUICPay, iD eller Suica. Du behandler betalingen på samme måte som for kontaktfrie plastkort.

Når kunder betaler med Apple Pay, må de signere en kvittering eller taste inn en PIN-kode?

Når kunder betaler med Apple Pay i enkelte land og regioner, kan de måtte oppgi en PIN-kode hvis prisen overstiger et bestemt beløp. I noen tilfeller må de kanskje signere en kvittering eller bruke en annen betalingsmåte.4

Apple Pay Cash5 krever ikke noen PIN-kode fordi alle betalinger autentiseres med Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Enkelte terminaler kan kreve PIN-koder for å fullføre debettransaksjoner. Hvis kundene blir bedt om en PIN-kode, råder du dem til å skrive inn en firesifret kode, for eksempel 0000.

Hvordan behandler jeg refusjoner med Apple Pay?

Bruk kontonummeret for enheten til å finne kjøpet og behandle refusjonen, på samme måte som betaling med vanlige kreditt-, debet- eller Suica-kort og forhåndsbetalte kort. I Japan kan du også bruke transaksjons-ID-en på kvitteringen til å finne kjøpet og behandle refusjonen.

Du finner de siste fire eller fem sifrene i kontonummeret for enheten ved å be kunden om å gå til Wallet, trykke på kortet og så på  nederst til høyre på skjermen.

Du kan også be kunden om å holde iPhone eller Apple Watch nær leseren, velge kortet vedkommende brukte til den opprinnelige betalingen, og godkjenne refusjonen via Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode.

Finnes det en beløpsgrense for transaksjoner for kunder som bruker Apple Pay i butikken min?

Med Apple Pay kan kunder enkelt og sikkert bruke kontaktfri betaling for ethvert beløp. Finn ut mer om transaksjonsbegrensninger.

Hvordan godtar jeg Apple Pay i appen min eller på nettstedet mitt?

Hvis du vil godta Apple Pay i appen eller på nettet,1 går du til Apple Pay for utviklere for å finne ut hvordan du kommer i gang.

Hvordan kan jeg godta Apple Pay i Business Chat?

For å godta Apple Pay i Business Chat går du til Business Chat for utviklere for å finne ut hvordan du kommer i gang.6

Hvordan kan jeg sørge for at belønningsprogrammet mitt fungerer med Apple Pay?

Du kan bruke bonuskort med Apple Pay på støttede betalingsterminaler. Finn ut hvordan du kommer i gang med Wallet, eller kontakt kundestøtte for forhandlere.

Hvordan kan jeg finne ut mer om Apple Pay?

1. I Kina kan du bruke Apple Pay på nettet i Safari kun på kompatible iPhone- og iPad-modeller med iOS 11.2 eller nyere.
  2. Finn ut hvilke land og regioner som støtter Apple Pay.
  3. Levering av Apple Pay-merker er ikke tilgjengelig i Kina, Japan eller Russland for øyeblikket.
  4. For å godta Apple Pay uten behov for signatur (uansett beløp) må betalingsterminalen fungere og være konfigurert skikkelig. Og betalingsleverandøren må støtte de nyeste spesifikasjonene for kontaktfrie nettverk. Del hviteboken Consumer Device Cardholder Verification med betalingsleverandøren din, og spør dem om hvordan du kan la kundene dine bruke Apple Pay uten at de må signere.
  5. Apple Pay Cash er bare tilgjengelig i USA. Apple Pay Cash-kort utstedes av Green Dot Bank, medlem av FDIC.
  6. Business Chat er bare tilgjengelig i USA.