Hvis Finn iPhone er frakoblet eller ikke fungerer

Få hjelp når du ikke ser enheten din oppført, eller hvis du ser en uventet enhet eller et varsel om at enheten er frakoblet.

Hvor er?-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til en enkelt app for iOS 13 og nyere, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du trenger hjelp til å finne den, kan du bruke Søk på iPhone, iPad eller iPod touch eller bruke Spotlight på Mac. Du kan også dele plasseringer eller finne savnede enheter på iCloud.com.

Hvis du har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, er appene Finn iPhone og Finn vennene mine kombinert i en og samme app – Hvor er?-appen. Konfigurer Hvor er?-appen og slå på Finn [enhet] for å komme i gang.

Jeg ser ikke enheten min i Hvor er?

Ser du ikke enheten din på iCloud.com eller i Hvor er?-appen? Sjekk på nytt etter hver av disse instruksjonene:

• Kontroller at du er logget på iCloud på enheten din: I iOS 10.3 eller nyere trykker du på Innstillinger. Hvis du ser «Logg på [enhet]», trykker du på det og angir Apple-ID og passord. I eldre versjoner av iOS trykker du på Innstillinger > iCloud og angir Apple-ID og passord.
  • For iOS 13 trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > Hvor er? > Finn iPhone. For tidligere versjoner av iOS trykker du på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Finn [enhet]. Hvis Finn [enhet] er av, slår du det på. Trykk deretter på Tillat.
  • Sjekk hvilken Apple-ID du logget på med. Kanskje du logget på iCloud.com eller Hvor er? med en annen Apple-ID enn på enheten som ikke er oppført. Dette kan du sjekke ved å logge på Hvor er? eller iCloud.com med de andre Apple-ID-kontoene dine og se etter enheten.
  • Kontroller at enheten din har mobil- eller Wi-Fi-nettverksforbindelse. For å finne Mac eller Apple Watch, for eksempel, må enheten være koblet til internett via et kjent Wi-Fi-nettverk (ikke Ethernet). Hvis du har tilgang til enheten din og ser at den har en aktiv internett-forbindelse, slår du flymodus på og av igjen. Trenger du fremdeles hjelp? Slå enheten av og på igjen. I iOS 13 kan du slå på Finn frakoblede enheter for å se enheten når den er frakoblet.
  • Trykk på Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Kontroller at Angi automatisk er slått på, slik at dato og klokkeslett automatisk blir angitt basert på tidssonen.
  • Hvis enheten har iOS 13, setter du opp Finn [enhet] i stedet.

Med samme Apple-ID kan du registrere inntil 100 enheter du eier selv, i Finn [enhet]. Hvis du må legge til en enhet etter å ha registrert 100 andre, må du fjerne en enhet først. Finn ut hvordan systemadministratorer administrerer Hvor er? ved forretnings- og utdanningsinstitusjoner.

Jeg ser enheten i Hvor er?, men den er frakoblet

Hvis du ser «Frakoblet», «Posisjon ikke tilgjengelig» eller «Stedstjenester er av», kan enheten være frakoblet av en av følgende årsaker:

• Den er slått av, batteriet er tomt, eller det er mer enn 24 timer siden den siste posisjonen ble sendt til Apple (hvis Send siste posisjon er slått på). Når enheten er koblet til internett, kan du se gjenværende batteribrukstid i øvre høyre hjørne av informasjonspanelet.
  • Den Hvor er?-kompatible enheten er ikke koblet til et kjent Wi-Fi- eller mobilnettverk. Vent noen minutter og prøv på nytt.
  • Du er i et land eller en region hvor vi ikke tilbyr denne funksjonen. Denne funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig i landet eller regionen på grunn av tekniske begrensninger eller lokal lovgivning.

Du kan fremdeles spille av en lyd, sende en melding, utstede en anmodning om låsing eller igangsette sletting av iOS-enheten med Finn [enhet]. Enheten mottar kommandoen når du slår den på og kobler den til internett.

Hvis du kontakter mobiloperatøren for å melde enheten mistet eller stjålet, kan de kanskje deaktivere SIM-kortet eller kontoen. I så fall blir tjenesten for iPhonen slått av, og du kommer ikke til å kunne finne enheten, spille av en lyd, sende en melding, utstede en anmodning om låsing eller igangsette sletting av iOS-enheten med Finn [enhet]. Vi hjelper deg imidlertid med å finne ut hvordan du kan beskytte informasjonen din.

Enhetens sist kjente posisjon er tilgjengelig i ett døgn. Hvis enheten er frakoblet eller ikke klarer å koble til Finn [enhet] på mer enn 24 timer, kommer du ikke til å kunne se siste kjente plassering.

Posisjonssirkelen er for stor til å være nyttig

Hvis enheten fremdeles forsøker å finne en mer nøyaktig posisjon, kan posisjonssirkelen være stor. Vent noen minutter, og oppdater kartet. Hvis posisjonssirkelen forblir stor, har enheten kanskje ikke tilgang til Wi-Fi- eller GPS-signaler.

Jeg ser en enhet som jeg ikke eier eller bruker lenger

Logg deg av iCloud og slett alt innhold og alle innstillinger før du selger eller gir bort iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, AirPods eller Mac. Når du logger av iCloud på enheten, slår iCloud av Finn [enhet] og fjerner enheten fra listen.

Hvis enheten er frakoblet for øyeblikket, kan du fjerne den. Gå til iCloud.com, klikk på navnet ditt og klikk deretter på Kontoinnstillinger. Velg enheten under Mine enheter, og klikk på Slett-symbolet til høyre for enhetsnavnet. Alternativt kan du åpne Hvor er?-appen på en iOS-enhet, sveipe over enhetsnavnet og trykke på Fjern.

Hvis enheten kommer på nett igjen og Finn [enhet] er slått på, blir enheten automatisk synlig i enhetslisten igjen.

Enheten min er knyttet til en tidligere eiers konto

Hvis du blir spurt om å oppgi Apple-ID-en og passordet til en tidligere eier når du konfigurerer en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, eller sikkerhetskoden når du slår på en Apple Watch, er enheten fremdeles knyttet til vedkommendes konto med Aktiveringslås. Kontakt den forrige eieren og be vedkommende slå av Finn [enhet] og fjerne enheten fra kontoen sin. Finn ut mer om Aktiveringslås på iOS-enheter, Apple Watch eller Mac

Jeg får ikke slått på Finn Mac

Prøv denne fremgangsmåten hvis du ikke får slått på Finn Mac:

1. Gå til iCloud-systemvalg (Systemvalg > Apple-ID, og klikk på iCloud). Hvis du ser «Administrativ godkjenning kreves», er du ikke administrativ bruker på Macen. Logg av kontoen, logg deg på igjen med en administrativ brukerkonto, og prøv deretter å slå på Finn Mac.
  2. Kontroller at gjenopprettingssystemet er oppdatert. Hvis du ser «Gjenopprettingssystemet må oppdateres» under iCloud-valgpanelet i Systemvalg, må du oppdatere Macen. Velg Programvareoppdatering fra Apple-menyen, og sørg for å installere Recovery HD-oppdateringen for den versjonen av macOS du har.
  3. Kontroller at gjenopprettingspartisjonen på Macen ikke er skadet. Prøv å verifisere og reparere partisjonen med Diskverktøy.

Les mer

Når du bruker en administrert Apple-ID som er tilknyttet en utdanningsinstitusjon, har du ikke alternativet Finn [enhet] på kontoen din. Du ser ikke Finn [enhet] når du logger på iCloud.com. Hvis du har mistet enheten din, må du kontakte institusjonsadministratoren.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.