Administrere tilkoblingsinnstillinger i Mail automatisk på Mac-maskinen

Mail tilpasser visse tilkoblingsinnstillinger automatisk for å sørge for at e-posten din fungerer som den skal.

I OS X Yosemite v10.10 og nyere gjør Mail følgende når den ikke kan koble seg til e-postleverandøren for å sende eller motta e-post. Dette skjer i bakgrunnen uten at tjenerinnstillingene i Mail-valgene endres.

• Prøver å bruke andre portnumre for hver e-postprotokoll (IMAP, POP, SMTP)
  • Prøver å bruke og ikke bruke TLS- eller SSL-kryptering
  • Prøver å bruke en annen godkjenningsmetode (Passord, MD5, NTLM, Kerberos, Ingen)
  • Prøver å bruke e-postbrukernavnet med og uten kontoens domenenavn

Mail tilpasser ikke innstillinger som fungerer, så det er best å la denne funksjonen være påslått.

Hvordan kontrollere denne funksjonen i macOS Sierra

1. Velg Mail > Valg og klikk så på Kontoer i Mail.
  2. Velg e-postkontoen din fra listen.
  3. Klikk på Tjenerinnstillinger-fanen.
  4. Bruk avmerkingsboksene «Administrer tilkoblingsinnstillinger automatisk» for å aktivere eller deaktivere denne funksjonen.
    Hvis du ikke ser avmerkingsboksene, er tilkoblingsinnstillingene alltid automatisk administrert for e-postleverandøren din.

Valg for e-postkontoer: Tjenerinnstillinger-fanen

Hvordan kontrollere denne funksjonen i OS X El Capitan eller Yosemite

For innkommende e-post

1. Velg Mail > Valg og klikk så på Kontoer i Mail.
  2. Velg e-postkontoen din fra listen.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Bruk avmerkingsboksen «Oppdag og behold kontoinnstillinger automatisk» for å aktivere eller deaktivere denne funksjonen.
    Hvis avmerkingsboksen er nedtonet, er tilkoblingsinnstillingene alltid automatisk administrert for e-postleverandøren din.

Valg for e-postkontoer: Avansert-fanen

For utgående e-post

1. Velg Mail > Valg og klikk så på Kontoer i Mail.
  2. Velg e-postkontoen din fra listen.
  3. Klikk på Kontoinformasjon-fanen.
  4. Velg Rediger SMTP-tjenerliste fra lokalmenyen Utgående e-posttjener (SMTP).
  5. Sørg for at kontoens SMTP-tjener er valgt i listen.
  6. Klikk på Avansert-fanen.
  7. Bruk avmerkingsboksen «Oppdag og behold kontoinnstillinger automatisk» for å aktivere eller deaktivere denne funksjonen.
    Hvis avmerkingsboksen er nedtonet, er tilkoblingsinnstillingene alltid automatisk administrert for e-postleverandøren din.